Brief aan mijn innerlijk kind

Ik was op weg naar huis. Toen ik terugdacht aan de ontmoetingen met mijn innerlijk kind afgelopen weken. Ik dacht aan de diverse ontmoetingen op verschillende leeftijden. Het lijken reizen terug in de tijd. Of een tijd die parallel loopt aan dat wat nu is. Ik doe deze helingen door middel van een geleide meditatie. En ik zie het dan als in een film. Ik zie hoe mijn innerlijk kind op een bepaalde leeftijd naar voren stapt of komt. Dan laat ik gebeuren en ontstaan wat mag en nodig is.

Ik zit nog in de auto als ik terug denk aan een ontmoeting met mijn innerlijk kind als ik een jaar of 13 ben. En aan hoe onze harten zich openden voor elkaar. Aan de stroom die symbool staat voor de onvoorwaardelijke liefde die ik op dat moment voelde voor mezelf. Een letterlijke stroom van hart naar hart. Een blik van liefde in onze ogen. De ogen die me eerder vol vragen aankeken. Een paar ogen van een meisje dat het soms echt niet wist. Wie ben ik echt en wat wil ik? Zulke mooie ogen, ik kijk recht in haar pure ziel. De vragende ogen maken langzaam plaats voor kracht. Ze zegt niets maar ik voel en zie dat het goed is zo. Dat ik precies ben waar ik moet zijn.

Ik denk aan het gevoel van had ik je toen maar wat beter kunnen helpen. Wist ik toen maar wat ik nu wist, dan had ik dat aan het meisje in mij kunnen geven… Dat gevoel mag ik nu op mijn beurt loslaten. Ik heb gedaan wat ik kon en wat ik moest doen. Toen ik daar stond, in die visualisatie en die stroom van liefde zag, wat voelde dat goed en bijzonder. Het meisje is geheeld. Achter me verscheen een eenhoorn. Een magisch moment. Op de radio hoorde ik: ‘Baby get higher |You know that’s all I’m asking for.’ Een mooi moment….tijd om weer iets los te laten en te groeien. Dat wil ik graag delen.

Lief mooi meisje…

Wat had ik je graag bij je hand genomen. En gezegd dat als je eenmaal wat ouder bent, alles goed zou komen. Dat alle puzzelstukjes op zijn plek zouden vallen. Dat je nog vaker zou denken op een kruispunt te staan..en zoveel kanten op kon dat je niet altijd wist of je de juiste kant op ging. Ik zou je gezegd hebben dat je het goed doet, dat je er mag zijn, helemaal.inner-child

Dat de beslissingen die je neemt je ook echt iets leren, dat elke situatie die op je op pad komt, leuk of minder leuk, je verder brengt. Dat je echt van iedereen die je ontmoet iets hebt te leren. En dat het soms snel gaat en soms niet. Ik zou je handen vasthouden, je aankijken en zeggen: als je ergens bang voor bent, doe het dan juist! Voel wat het met je doet, in elke vezel van je lijf.

Ik zou je verteld hebben dat je geen controle hebt over dingen die anderen doen en denken. Ik zou je gezegd hebben: volg je hart.

Dat mensen ziek worden, ook al bid jij elke avond. Dat je ouders altijd weer thuis komen van een feestje, of jij nu wakker ligt of niet. Dat jij gewoon buiten kunt spelen, in plaats van op de bank zittend, kijkend naar je vader als hij slaapt. Kijkend of hij nog wel ademt. Na zijn hartinfarct. Ik zou je zeggen dat jij kunt doen wat je moet doen. Dat je de controle en verantwoording los kunt laten. Dat toch wel gebeurd wat moet gebeuren. Dat jij daar geen enkele invloed op hebt. Dat je niet altijd kunt en hoeft te helpen.

Ik zou je zeggen dat je prachtig en uniek bent. Dat je niet zo aan jezelf moet twijfelen. Dat je uiterlijk echt alleen een buitenkant is en dat mensen die je ware zelf willen zien daar wel doorheen kijken. En dat de mensen die dat niet doen, dat je daar niets mee hoeft.

Dat mensen oprechte interesse hebben in jou en in de dingen die je te vertellen hebt. Dat jouw mening net zo hard mee telt, ook al wijkt deze soms een beetje af. Ik zou je zeggen dat het veilig is om je hart open te stellen voor liefde. Dat jij het waard bent om te geven en te ontvangen. En dat je ook voor je mag laten zorgen.

Ik zou je zeggen dat je als je straks iets ouder bent, dat het je dan weet dat je goed zit. Dat je je hart volgt. Dat je doet wat je behoort te doen. Dat je nu anderen kunt helpen.

Het is tijd om die stukjes langzaam los te laten. Jij bent niet je uiterlijk. Ware schoonheid komt van binnenuit. Die laat je stralen. Die laat je de persoon zijn die je bent, die je altijd al was. Het is tijd om die magie volledig toe te laten in je leven. Om in je eigen kracht te staan, volledig. Straal, sprankel en leef!

Liefs

cropped-cropped-MAIKE-MAESSEN.png

Geplaatst in Innerlijk kind, Je ware zelf zijn en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *