Brief aan mijn innerlijk kind

Op momenten die ons raken of pijn doen kunnen we geneigd zijn om te reageren vanuit het kleine kind in ons. Dat kind zit in jou, in mij, in iedereen. In mijn praktijk werk ik veel met de innerlijk kind relatie. Het staat in zekere zin gelijk aan de ouder – kind relatie en verhoudt zich aan de leraar – kind relatie. 

Misschien weet je wel al of heb je ooit gehoord dat kinderen ons spiegelen. Kinderen spiegelen niet alleen hun eigen ouders maar eigen iedereen die ze raken. Natuurlijk laat onze hele omgeving ons iets zien. Soms is het een kunst wanneer je aan de slag gaat met persoonlijke ontwikkeling om niet alles tot het oneindige door te trekken. Ik geloof ook dat iets gewoon gebeurd omdat het nodig is voor je en niet omdat er allerlei processen doorleefd moeten worden.

Ik was al op weg naar huis toen ik terugdacht aan de ontmoetingen met mijn innerlijk kind afgelopen weken. In de auto kan ik even fijn wegdromen met muziek op de achtergrond, even een moment voor mezelf. Het biedt ruimte voor introspectie.

Ik dacht aan de verschillende leeftijden waarop het kleine meisje in me naar voren kwam. Het lijken reizen terug in de tijd. Of een tijd die parallel loopt aan dat wat nu is. Ik doe deze helingen zelf en bij mijn klanten door een visualisatie. Zelf zie ik het zoals in een film. Ik zie hoe mijn innerlijk kind op een bepaalde leeftijd naar voren stapt. Dan laat ik gebeuren en ontstaan wat mag en nodig is op dat moment.

De ontmoetingen brengen heling.

Op momenten die lastig voelen en je willen laten reageren vanuit het gekwetste kind in plaats van de volwassene. De heling zorgt dat het gekwetste of gemaskerde deel in jou niet naar de voorgrond komt als het eigenlijk alleen maar belemmerend werkt. Tijdens de visualisatie laat ik mijn klant bijvoorbeeld een stroom van liefde voor zich zien, tussen hem en het innerlijke kind. Net als van de ouder naar het kind is ook van jou naar je innerlijke kind sprake van onvoorwaardelijke liefde.

Je zult in je dagelijkse handelen dat kleine mens in je niet graag te kort willen doen of aan laten doen. Dat is de waarde die het in gesprek gaan met je innerlijk kind je brengt. 

Wie ben ik echt en wat wil ik? Het zijn de vragen die mijn klant vaak bij me brengt. Ze willen niets liever dan hun kind gelukkig zien en voorleven hoe ze zelf ook alles uit hun leven halen.

Zodat de vraag plaats maakt voor kracht. 

Tijdens de visualisatie laat ik mijn klant altijd in gedachten of hardop uitleggen wie zij zijn. Namelijk de volwassen versie van het kind. En dat zij dit kind vanaf nu zien en kunnen geven wat het nodig heeft. Vanuit een geheelde situatie en niet vanuit een tekort wat eerder is ontstaan. Bewust of onbewust.

Samen laten we los wat losgelaten mag worden.

Het kan fijn zijn om je innerlijk kind na de healing een brief te schrijven. Ik deel de mijne met je, ter inspiratie. 

‘Lief mooi meisje…

Wat had ik je graag bij je hand genomen. En gezegd dat als je eenmaal wat ouder bent, alles goed zou komen. Dat alle puzzelstukjes op zijn plek zouden vallen. Dat je nog vaker zou denken op een kruispunt te staan..en zoveel kanten op kon dat je niet altijd wist of je de juiste kant op ging. Ik zou je gezegd hebben dat je het goed doet, dat je er mag zijn, helemaal.inner-child

Dat de beslissingen die je neemt je ook echt iets leren, dat elke situatie die op je op pad komt, leuk of minder leuk, je verder brengt. Dat je echt van iedereen die je ontmoet iets hebt te leren. En dat het soms snel gaat en soms niet. Ik zou je handen vasthouden, je aankijken en zeggen: als je ergens bang voor bent, doe het dan juist! Voel wat het met je doet, in elke vezel van je lijf.

Ik zou je verteld hebben dat je geen controle hebt over dingen die anderen doen en denken. Ik zou je gezegd hebben: volg je hart.

Dat mensen ziek worden, ook al bid jij elke avond. Dat je ouders altijd weer thuis komen van een feestje, of jij nu wakker ligt of niet. Jij mag gewoon buiten spelen, in plaats van op de bank zittend, kijkend naar je vader als hij slaapt. Kijkend of hij nog wel ademt na zijn hartinfarct. Ik zou je zeggen dat jij kunt doen wat je moet doen. Dat je de controle en verantwoording los kunt laten. Dat toch wel gebeurd wat moet gebeuren. Deze verantwoording kun en hoe jij niet te dragen. Je hebt hier geen invloed. Dat je niet altijd kunt en hoeft te helpen.

Ik zou je zeggen dat je prachtig en uniek bent en niet zo aan jezelf moet twijfelen. Dat je uiterlijk echt alleen een buitenkant is en dat mensen die je ware zelf willen zien daar wel doorheen kijken. En ik zou je ook vertellen dat de mensen die dat niet doen, dat je daar niets mee hoeft.

Later zul je de oprechte interesse voelen. Weten dat jouw mening net zo hard mee telt; ook al wijkt deze soms een beetje af. Ik zou je zeggen dat het veilig is om je hart open te stellen voor liefde. Dat jij het waard bent om te geven en te ontvangen. En dat je ook voor je mag laten zorgen.

Ik zou je zeggen dat je als je straks iets ouder bent, dat het je dan weet dat je goed zit. Je gaat je hart volgen, vol vertrouwen. Je gaat goed wat je behoort te doen. Het is tijd dat je anderen gaat helpen met je gave; je bent veilig. 

Het is tijd om die stukjes langzaam los te laten. Jij bent niet je uiterlijk. Ware schoonheid komt van binnenuit. Die laat je stralen. Die laat je de persoon zijn die je bent, die je altijd al was. Het is tijd om die magie volledig toe te laten in je leven. Om in je eigen kracht te staan, volledig. Straal, sprankel en leef!’

Wil jij niet alleen de verdieping in de fysieke relatie van jou en je kind maar ook je eigen stukken doorleven en helen?

Ik help je graag verder:

Inspiratie sessie: steeds vaker krijg ik vragen van (single) ouders, aanstaande ouders of professionals werkzaam in het onderwijs. Ik neem graag de tijd voor je. Samen kijken we naar je vraag en creëren we een concreet plan waar je mee aan de slag kunt. Geheel toegespitst op jouw idee of stap in je proces. Vooraf stuur ik je enkele vragen zodat we deze 2 uur heel gericht kunnen werken aan jou en je idee.

Verdieping en advies: verdieping in de ouder – kind relatie start met een verdieping in jou. Wat heb je nodig om je gelukkig te voelen en hoe haal alles uit je leven zodat je dit ook voorleeft aan je kind? Hoe maak je jouw gezinssysteem tot een gelukkig systeem? Ik ga leren en laten ervaren hoe je dit aanpakt. Met concrete tools, tips en handvatten.

 

Geplaatst in Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Venray en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *