Personal coach venray burnout balans evenwicht mindfulness

Zodra je vader of moeder wordt wil je maar één ding: een gelukkig kind.

Ik geloof dat jij als ouder heel veel wijsheid uit de relatie met je kind kunt halen die je helpt om van je gezinssysteem een gelukkig systeem te maken.

Ik ben Maike Maessen en ben gespecialiseerd in intuïtief systemisch werk. In mijn praktijk begeleid ik ouders, ouderparen en professionals om de ouder - kind relatie te onderzoeken. Samen werken we aan thema's als zelfliefde, zelfvertrouwen en jezelf liefdevol op de eerste plaats zetten.

Op deze manier leef voor aan je kind hoe je alles uit het leven haalt. 

IG
in
FB

Mag ik een stukje van mijn reis met je delen?

Vanaf het moment dat ik moeder werd, werd me duidelijk dat hoe ik leefde niet de manier was om vol energie door te kunnen gaan. Ik had mezelf compleet vast gezet in een systeem wat niet meer bij mij paste. Mijn kinderen lieten me zien, voelen en ervaren dat ik dit mocht veranderen.

Ik zocht de veiligheid altijd buiten mezelf. Ik waaide met alle winden mee. Je neemt je eigen kleur namelijk pas aan als je je veilig voelt bij jezelf. Dan pas toon je je ware aard.

Ik nam de kleur aan die op dat moment nodig was.

Het échte besef kwam pas toen ik vijf  jaar geleden in een situatie terecht kwam die mij op een kruispunt plaatste. Een kruispunt dat heel dwingend vroeg: wat wil ik nu eigenlijk?

Een kruispunt dat me enerzijds liet voelen dat alles mogelijk was en anderzijds alles wat ik dacht en had opgebouwd op losse schroeven plaatste.

De situatie bracht me via een bijna burn-out dichter bij mijzelf. Alleen wist ik dat toen nog niet.

Het grootbrengen van mijn (gevoelige) kinderen, me zeker voelen bij leven naar mijn waarheid en doen wat ik écht wil doen. Mijn eigen gevoeligheid omarmen, keuzes maken vanuit dit gevoel én me hier sterk bij voelen. Ook als mijn omgeving dit afkeurt.

Het zijn de onderwerpen die de gouden draad vormen in mijn leven.

Ik was - en ben - een ster in aanvoelen wat anderen nodig hebben. Altijd weer paste ik deze truc toe, in groepen en binnen relaties; ik las de energie en paste me aan. Ik was de kameleon. Overal. Tot ik leerde dat de kameleon zijn kleuren aanpast als hij zich onveilig voelt.

Op de weg terug naar mezelf verdiepte ik me in verschillende onderwerpen. In hoe mijn gedachten mijn leven beïnvloeden, in werken met energie en blokkades opheffen. Ik deed cursussen zoals nieuwetijdskindercoaching, magnetiseren en mediumschap. Ook specialiseerde ik me in intuïtief systemisch werk. Ik lleerde hoe ik mijzelf naar buiten toe kon presenteren zoals ik me van binnen voelde.

Stap voor stap ontdekte ik wat ik écht wilde doen en leerde hoe ik hier vorm aan kon geven.

Ik omarmde mijn eigen gevoeligheid én leerde hoe ik dit kon zien en inzetten als mijn kracht. Het lukte me om die stemmetjes die mij weerhielden om stappen te gaan maken het zwijgen op te leggen. Mijn manier van denken én doen veranderde.

Dit alles had een gevolg. Ik sta nu veel sterker en gelukkiger in het leven. Mensen in mijn omgeving zien deze verandering ook.

Steeds vaker krijg vragen zoals: 'Hoe kan ik meer rust en harmonie ervaren te midden van mijn gezin en werk?'

Je bent niet toevallig uitgekomen bij mij. Je leest dit niet voor niets. Je weet dat er meer is en dat jij meer kunt. Maar hoe geef je dit vorm en waar begin je?

Te midden van al die vragen ontdekte ik nog iets. Namelijk wat onze kinderen ons laten zien. Wat ze van ons vragen. Zowel van ons - de bewuste ouder - maar ook van ons als samenleving. Hoe we nog meer weg mogen bewegen van structuren, systemen en conclusies die ons niet meer dienen.

Ik leer je om alles wat je doet, denkt en voelt terug te brengen naar jouw kern. 

Terwijl je jouw eigen weg creëert. Stap voor stap. De vragen die hierbij centraal staat zijn: wat heeft mijn kind nodig en wat ik doen om dit te faciliteren? Welke ruimte heb je nodig, welke plek neem je in? Hoe kun je vertrouwen op die innerlijke leiding? Ook als die afwijkt van het sociaal wenselijke plaatje. En een heel belangrijke: hoe kun je de spiegels van je kinderen gebruiken voor je persoonlijke groei.

Het is mijn missie om onze kinderen super gelukkig door het leven te zien gaan en om jou te leren wat jij hieraan kunt bijdragen.

Ik leerde om die andere, nieuwe beweging te maken. Vanuit mijzelf. Ik bouwde mijn leven opnieuw op en ben gelukkiger en meer in balans dan ooit. En dat exact is waarom mensen bij me komen. Ik weet dat jij dit ook kunt en hoe ik je dit kan leren.

Wil je weten hoe?

Kijk snel hier als jij klaar bent om voor te leven aan je kind hoe je alles uit het leven haalt.

Wil je meer weten? Neem dan nu - geheel vrijblijvend - contact met me op. Ik vind het leuk om persoonlijk kennis met je te maken. Klik op het blauwe bolletje rechts onderaan in beeld en kies hoe je contact op wilt nemen met me. Ik reageer altijd, meestal lukt dit dezelfde dag nog.

Als je gelijk aan de slag wilt, klik dan op het plaatje hieronder. Je ontvangt na je aanmelding meteen de eerste les van mijn gratis cursus in je mailbox. 'Channel your inner Siri'; ofwel leer hoe je op een andere manier werkt met je intuïtie dan je tot dusver deed.