Wat ik jou meegeef over mijn mooiste en meest waardevolle inzichten van deze week!

Je lijf geeft je richting aan. Ik voel zelf zo goed wat op een bepaald moment wel of niet bij mij past of een bijdrage voor me is. In het verleden negeerde ik dat. Ik ging door, was altijd gefocust op anderen en hun behoeften. Nu voel ik zelf wat ik nodig heb en laat ik me daardoor leiden. Grappig om te merken dat als ik meer rust nodig heb, afspraken als vanzelf uit mijn agenda verdwijnen, zoals deze afgelopen week het geval was.

Voorheen klaagde ik veel meer over hoe druk ik het wel niet had. En nu vandaag zit ik me te bedenken dat ik dat de laatste tijd niet meer heb gedaan.

Heb ik minder te doen? Niet echt. Ik ga er wel heel anders mee om. Ik ga mee op de flow van mijn leven. Deze flow neemt me mee naar bijzondere plekken en het brengt me in aanraking met mooie mensen. Deuren gaan dicht, anderen gaan open. De flow, de natuurlijke beweging van mijn leven brengt me elke dag een stukje dichter mijn droom.

De inzichten die ik met je deel zijn niet nieuw. Deze week had ik de gelegenheid om op enkele vlakken een laag dieper te gaan. Ik deel ze graag met je!

Focus on me

Wat is er speciaal aan mij? Simpel, er is er maar één van mij, ik ben uniek. Jij ook. Ik kijk om me heen, ik kijk in de keuken van anderen en neem mee wat voelt als een bijdrage voor mij. Iets wat ik irritant vind aan iemand is meestal iets waar ik om welke reden dan ook nog niet klaar voor ben of iets mee mag o een later moment. Neem leiderschap over je eigen leven. Anderen zijn niet verantwoordelijk voor hoe ik me voel en vice versa.

Opruimen

Opruimen? Ja! Wij mensen zijn verzamelaars. Leuk natuurlijk en soms zorgt het er ook voor dat we vasthouden aan spullen die we eigenlijk zijn ontgroeid. Zo hing er mijn kast nog een jasje wat er al tien jaar hing. En zo nog wat items waarvan ik dacht: dit ben ik niet meer. Ik heb alles in een vuilniszak gedaan. Daarmee creëer ik ruimte voor iets nieuws. Alles in een stijl die helemaal past bij wie ik nu vandaag ben en die in lijn is met wat uit wil stralen. Vasthouden aan spullen houdt je energetisch ook daar waar je nu bent.

Neem het leven niet te serieus (je overleeft het toch niet)

Er zullen altijd mensen zijn die kritiek hebben als jij besluit een ander pad te bewandelen. Gevraagd en ongevraagd. Mensen die dit doen vanuit hun eigen angst of normen en waarden. Hún waarden en referentiekader, niet het jouwe. Welke weg kiest jij in dit verhaal? Laat je je leiden door jezelf en je eigen kracht of laat je de mening van een ander overheersen? Daarnaast zijn er mensen die je ophemelen. Die elke stap volgen die je zet. Allebei is goed, van beide situaties leer je en neem je iets mee. Er zullen altijd mensen zijn die een mening of oordeel hebben, positief of negatief. Blijf bij jezelf, je hoeft je niet te laten meeslepen. Jij bent de eigenaar van jouw leven. Iedereen leeft zijn eigen leven.

Ben lief voor de mensen om je heen en voor jezelf

Investeer in de mensen die je lief hebt en met wie een liefdevolle (wederkerige) relatie hebt. Draag uit wie je bent. Blijf bij jezelf, ben trouw aan jezelf. Ga niet voorbij je eigen grenzen. Als iets niet goed voelt voor je, beweeg er dan van weg. Ook als je dit voorheen niet deed of durfde. Neem leiderschap over je leven en maak je eigen keuzes. We bepalen allemaal ons eigen tempo, mensen die niet met je meebewegen zijn nog niet zover. En dat is oké.

Laat jezelf zien en vraag om leiding en begeleiding

Is er iets wat je wilt in je leven? Geef aan wat je nodig hebt. Schrijf het uit, zie het voor je en verwacht het. Vertel het aan de mensen om je heen. Geef aan wat je nodig hebt.

Zorg goed voor jezelf

Eet bewust. Ik ben drie weken geleden gestopt met suiker, chocolade, snoep, koek, chips en ijs. Een week later ook met koffie want die smaakte me niet meer. Ik ben gestart met de ontbijt challenge van Herbalife. De eerste week voelde ik me onoverwinnelijk. De week erna voelde ik me slecht en moe. Mijn spieren deden pijn, mijn lijf was aan het detoxen, ik lag er wakker van! Nu ben ik 3 weken verder, 2 kilo lichter en ik voel me helderder. Het lukt me om veel meer bij mezelf te blijven en vanuit dat eet ik wat mijn lijf voedt. Ik voel me goed en het brengt me rust wanneer ik tijdens de wekelijkse boodschappenronde zo door het schap met snoep en chips beweeg. Zonder het gevoel van een gemis. Goed voor mezelf zorgen betekent ook dat ik wat eerder naar bed ga en mijn nodige rust neem.

Verhoog je vibratie

Je ziet ook wel eens dingen voorbij komen op social media als de klaagvrije maandag. Klagen is de verkeerde kant op dromen. Houdt mogelijkheden open. Laat iets voor je ontstaan. Omring je met mensen die doen of hebben wat je wilt bereiken. Verhoog je vibratie. Het betekent zoveel als leven vanuit wie je in de kern bent, stem je gedachten, emoties en acties af op dat wat je wilt bereiken en vanuit dat zal je ook meer aantrekken dat in lijn is met je wensen. Ga ook hier mee in je flow. Je innerlijke kennis laat je zien welke kant je op mag bewegen.

Stel niets eindeloos uit

Uitstellen kost energie. Je denkt er toch telkens aan en het trekt je als het ware even omlaag. Schrijf de dingen eens op die je uitstelt en maak een actieplan. Ga aan de slag. Dit geeft je zoveel ruimte, vrijheid een ultiem goed gevoel over jezelf!

Blijf bij jezelf. Kijk niet alleen naar wat anderen doen. Elk einde is een nieuw begin.

Geplaatst in Geen categorie.

2 reacties

  1. Wat mooi weer, dank je wel. Soms denk ik hoe kan het nog meer nieuws toevoegen aan wat je al schreef. het persoonlijk maken maakt het telkens weer zeer de moeite waard. de herkenning voelt prettig, zonder moeten, maar met uitnodiging, dat voelt fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.