Verlang jij er ook zo naar om ongeremd jezelf te zijn?

Afgelopen weekend werd ik me nog een stap bewuster van hoe ontzettend ik mij heb laten remmen in wie ik ben. Of beter gezegd: dat ik anderen toestond om hier effect op te hebben. Door soms dingen te doen die niet 100% goed voelde. Ik ben me bewust van mijn energie, hoe groot deze is en hoeveel impact anderen hierop kunnen hebben.

Misschien herken je dat zelf ook wel. Je bent met iemand in gesprek en voelt meteen dat er iets niet klopt. De ander ontkent dit en zegt: ‘nee hoor, er is niets!’ Maar jij weet beter. Je voelt het haarfijn aan en laat je eigenlijk een beetje aan de kant zetten door de ander.

Ongeremd mezelf zijn is wat ik wil.

Ik wil mijn gevoel kunnen volgen en hier volledig op vertrouwen. Voor mij is dat één van de vormen van leiderschap: de verantwoording nemen over mijn leven en de energie waarin ik leeft. Wat het betekent die verantwoording nemen voor mij? Het betekent mijn waarheid spreken en leven. Het betekent ook dat ik anderen op hun verantwoording mag wijzen als ze met mij willen werken. Full commitment is wat ik geef, volledige inspanning is wat ik vraag.

Ben je nu ergens niet 100% gelukkig mee? Kijk dan ook naar de laag die eronder zit. Een voorbeeld. Stel, er zit iets scheef in je relatie. Je partner geeft aan dat jij bijvoorbeeld consequenter mag zijn ten aanzien van gezond eten en beweging. Meteen de vinger op de zere plek, want jij wilt niets liever en toch lukt het je niet. Wat doe jij dan? Ga je hier gelijk mee aan de slag of ga je onderzoeken wat hier onder zit?

Pak niet alleen de situatie aan, maar stel jezelf ook de vraag: wat wil ik echt?

Zet eens een stap terug zodat je het grote geheel kunt zien. Dat die partner wel gezond eet, elke week een paar keer sport en op gewicht blijft maakt deze persoon niet het lichtend voorbeeld voor jou. Ook hier is het alleen de uiterlijke realiteit die wordt aangepakt en niet de laag eronder. Wat wil jij écht? Niet vanuit je emoties maar vanuit je waarheid. Het gaat er in dit verhaal niet om wie gelijk heeft of wie beter bezig is. Het gaat er om wat jij wilt en wat jij kiest. Blijf je deze melodie keer op keer afspelen of ben je klaar om iets anders te kiezen?

Als je nu ergens niet helemaal gelukkig mee bent, weet dan ook dat elke situatie zijn doel heeft. Ontvang het zonder oordeel. Probeer niet gelijk in de oplossing te schieten. Je hoeft geen genoegen te nemen met iets wat je niet meer dient. Wat wil jij echt en welke acties horen hierbij.

Elke situatie waarin jij je nu beweegt en die voelt als een jas die niet meer lekker zit is een uitnodiging. Een uitnodiging om het anders te doen, om te groeien. Want hoe eerlijk ben jij tegen jezelf als het gaat om erkennen wat je nodig hebt? Hoeveel anderen laat je nog voor gaan? Hoe vaak doe je iets waar je eigenlijk geen zin hebt? Hoe vaak laat jij anderen oordelen over jou en hoe vaak ontleen jij hier je eigenwaarde nog aan?

Ook hier geldt: je oogst is wat je zaait. Plaats je je naar achter? Dan is dat exact wat je krijgt. Dit kan voelen als onrecht. Want het overkomt jou keer op keer.

Wat sta jij jezelf toe te ontvangen?

Welke oordelen heb je over anderen en wat zegt dit over jou? Als de ene partner vindt dat de ander gezonder kan eten en niet genoeg beweegt, wat zegt dit oordeel dan over die andere partner? Helemaal niets. Het laat alleen maar zien dat iemand niet blij is met de huidige situatie en eigenlijk verwacht dat de ander dit gaat oplossen. En zo werkt dit natuurlijk niet. Het oordeel van een ander zegt niets over jou. De mate waarin je dit een rol laat spelen wel.

Ben jij volledig wie je wilt zijn? Doe je wat je wilt doen? Ben je met wie je wilt zijn?

Het komt neer op oorzaak en gevolg. De Universele wet. Deze is wederkerig, elke oorzaak heeft zijn gevolg en elk gevolg kent een oorzaak. Die ongelukkige situatie is de zichtbare werkelijkheid van de niet zichtbare oorzaak. Dat maakt de cirkel rond. Daarom is het zo belangrijk om te kijken naar de laag eronder, en om je bewustzijn, energie en eigen waarheid het vertrekpunt te laten zijn van al je acties.
Op die manier maak jij keuzes die de cirkel omhoog laten bewegen, als een spiraal. Wat wil jij echt en wat heb je daarvoor nodig?

Jouw waarheid, jouw wil, jouw ware zelf kun je inzetten om een werkelijkheid te creëren die je wenst. Durf jij het wel aan te kijken? Durf jij te zien dat de huidige situatie een gelegenheid is tot groei? Kijk elkaar eens aan en spreek het uit. En neem acties om de beste versie van jezelf te zijn op een dieper level. Ben een echte bijdrage voor elkaar vanuit die ongeremde zelf. Je echte, meest eerlijke, mooiste, beste zelf.

Meer weten? Meld je nu aan voor de 8 daagse online reis Shape Your Destiny. Het is gratis!

Geplaatst in Essentie, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Manifesteren, Personal Leadership, Shape Your Destiny.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.