Ben jij je bewust van de impact die je hebt?

Eerder deze week zag ik een video over een vrouwelijke tennisspeler die in de jaren 70 haar mannelijke rivaal versloeg in ‘the battle of the sexes’. Billie Jean King heet ze en de wedstrijd is ondertussen 44 jaar geleden.

Tijdens een interview gaf ze aan dat het tijdens de wedstrijd voelde alsof ze de wereld op haar schouders droeg. En dat als ze zou verliezen ze vrouwen 50 jaar terug in de tijd wierp. Een hele verantwoording! In het filmpje kwamen er stellingen voorbij van mannen die vóór de wedstrijd aangaven dat straks duidelijk zou zijn dat mannen niet te verslaan zijn. Althans niet door een vrouw.

Het liep iets anders.

Ze won en vertelde tijdens een ander interview dat mannen haar nu nog aanspreken. Omdat zij als 12 jarige jongen de match hadden gezien en het voor hen heel belangrijk was geweest. Toen ze later zelf een dochter kregen bijvoorbeeld was het zelfs bepalend in de opvoeding van hun kind. Met betrekking tot het zien van kansen en mogelijkheden. Een indrukwekkende boodschap. Helemaal toen ze er aan toevoegde dat één van die jongetjes Barack Obama was.

Eén enkele actie of gebeurtenis kan een oneindige impact hebben.

Het effect van 1 persoon met slechts één actie kan jarenlang van invloed zijn. Iets wat de tennisster op dat moment vast niet vermoedde. Maar het gebeurde wel.

Wat is jouw impact?

Het liet me nadenken over mijn eigen invloed. Op mijn blogs krijg ik vaak leuke reacties. Het laat de lezer nadenken. En meer dan eens hoorde ik na een gesprek of BreakOut sessie: door jou heb ik de actie genomen. Eindelijk durfde ik de sprong te wagen om te doen wat ik echt wil. Dit is mijn impact nu en wil meer en grootser. Het is mijn proces wat ik leef en vanuit dat proces inspireer ik anderen. Het is groter dan ik.

Jouw acties en invloed zijn ook groter dan jij. Je kunt het je niet bedenken of invullen puur vanuit je verstand.

Afgelopen week gaf ik mijn challenge Gezond Egoïsme. Een mooie vijfdaagse waar we de diepte ingingen en keken naar jezelf, je omgeving, welke ruimte neem je in en wat is jouw grote waarom? Wat maakt dat jij in actie komt?

Een vraag die ik mezelf ook stelde. Want alles wat ik doe in mijn onderneming doe ik ook voor mezelf. Wat ik doe gaat verder dan Gezond Egoïsme. Daarin is een stukje bewustwording belangrijk. Namelijk dat je de beste en meest waardevolle bijdrage bent voor de ander, als je die eerst bent naar jezelf. Next level zelfzorg dus. Voorbij gaan aan de strijd tussen jouw behoeften en de verlangens van de mensen om je heen.

Wat mijn antwoord is op mijn why en hoe ik dit aanpakte?

Ik keek hoe ik mindset, energie, werken met kinderen, healing, oog voor detail en creativiteit met elkaar combineer. Allemaal losse punten. Waar liggen de raakvlakken, hoe steekt de verbinding in elkaar?

Ik legde mijn puzzelstukken naast elkaar en voelde in.

Mijn BreakOut sessie die je leidt naar je kern. Ik help je een verbinding te herstellen die je even kwijt was met een healing en visualisaties. Mijn passie voor kinderen en het onderwijs. Weg van hokjes, ‘moeten’ en terug naar je essentie. Kinderen die geen last meer dragen van hun ouders, die niet de leegte opvullen die je laat ontstaan. Uniek en authentiek leiderschap, je ruimte en plek innemen, op durven staan en voorop lopen, pionieren.

De cursussen die ik volgde, de trainingen die ik deed, alles wat me van nature goed af gaat en waarom mensen altijd bij mij komen voor hulp. Elke dag leer ik iets wat bijdraagt.

Als ik de lijnen trek…

..dan help ik jou, ouder, leraar of beginnend ondernemer die werkt met kinderen om je eigenheid vorm te geven. Hoe meer eigen jij bent, je uitspreekt, je ware zelf laat zien, hoe meer (je) kinderen dit ook doen. Hoe makkelijker zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. We leven het voor. Dit doe ik door je te leren om vol vertrouwen je plaats en ruimte te claimen. Door te helen wat geheel mag worden. Je bent je bewust van de impact die je hebt. In mijn ‘waarom’ zit mijn eigen proces. Eentje dat zich blijft ontwikkelen en met mij mee groeit. De ene keer zachter en liefdevol, de andere keer harder en krachtig.

Na een traject met mij weet jij hoe je jouw eigenheid omzet in IMPACT en vanuit jouw unieke leiderschapsstijl actie neemt. Zodat over 44 jaar mensen naar je toe komen, met tranen in hun ogen om jou bedanken voor het verschil wat je maakte in hun leven. Als de rimpelingen in het water die ontstaan door 1 steen. Oneindig en altijd groeiend. Dat is impact.

Wil je gelijk aan de slag? Check dit.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.