3 overtuigingen die je tegenhouden om meer geld te ontvangen

Ik deel regelmatig over conditioneringen en conclusies waarin we ons hebben vastgezet. Een conditionering is iets waarin jij je hebt aangepast aan je omgeving. Soms bewust, vaak onbewust. Soms als kind al en soms later – omdat iets je te vaak is gezegd. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, bijvoorbeeld. 

Eentje die echt altijd terugkomt bij cliënten is het idee dat veel geld vragen voor je dienst slecht is. Dat teveel geld verdienen ook niet heel nobel is en zélfs groots wensen iets is waarvoor er toch eerst een drempel over gestapt moet worden.

Onbewust hebben we geleerd dat teveel geld hebben iets stukmaakt.

Als ik mijn cliënt vraag wat er niet goed gaat (of kapot gaat) wanneer zij heel succesvol wordt dan hoor ik vergelijkbare antwoorden. ‘Dan ben ik geen goede moeder meer’ of de angst dat alles om je heen slecht moet gaan als jij succes hebt. Veel van deze waarden komen voort uit je opvoeding – ook komt een deel van je overtuigingen van je voorouders; ‘ik kan het niet té goed hebben’, is hier een voorbeeld van.

Vrouwen hebben geleerd – en gezien – dat het grote succes voor de man is.

Wij maken nu als eerste van een generatie andere én bewuste keuzes. De tijd dat de vrouw standaard 2 dagen ging werken en de man carrière maakte is voorbij.

Die verandering vraagt wel om andere waarden als het gaat om geld én het ontvangen hiervan.

Hoe meer mensen geld hebben die daadwerkelijk iets goed doen, hoe beter. Als je veel geld hebt kun je het jezelf gemakkelijker maken door bijvoorbeeld een personal assistant aan te nemen. Juist deze opties erkennen en benoemen zorgt ervoor dat de kleine stemmetjes zich koest houden.

Wat zou jij eigenlijk doen als je een miljoen op je rekening had staan?

Een heel eenvoudige vraag en toch weet meer dan de helft het antwoord niet. Zonde vind ik dat; want je hebt dan geen idee wat je zelf echt verlangt. Stel je eens voor wat je kunt doen voor anderen die hun droom op hun beurt weer willen waarmaken?

Wat moet jij aannemen als jouw waarheid om te geloven dat je kunt leven in overvloed terwijl je jouw waarde geeft?

Laat ik drie overtuigingen met je delen die ik vaak hoor…..en die jij nu meteen je leven uit mag bonjouren.

‘Voor succes zal ik keihard moeten bikkelen en vechten’

Als je dit gelooft dan wil ik je graag uitnodigen om na te gaan welke diepgewortelde overtuigingen er in jou leven rondom inkomen en je eigenwaarde.

‘Is het eerlijk om veel geld te vragen voor iets wat bijna niet voelt als ‘werk’?’

Als een advocaat geniet om bij te dragen aan gerechtigheid, betekent dat niet automatisch dat hij hiervoor minder betaalt moet krijgen toch?

Als kind heb je deze dingen eigen gemaakt en vervolgens gaan ze met je aan de haal. Werken mag leuk zijn. Ik kreeg een tijd terug van een man de vraag of ik leefde om te werken of werkte om te leven. Allebei niet. Ik doe waar ik van houd en dat is een levensstijl. Ik geloof dat dit mag en dat we dit meer en meer terug zullen zien in onze samenleving.

‘Waar vind ik mijn soulmate clienten die willen investeren in mijn aanbod?’

Terwijl jij dit leest is jouw client-match al naar je op zoek. Dus zorg ervoor dat je niet alleen vindbaar bent maar ook dat jij voorop loopt en deelt vanuit je hart. Wie zijn er al in je omgeving die aanhaken op wat je doet? Hoe kun jij nog meer naar voren stappen en de wereld op jouw manier mooier maken?

Welke taal spreekt je client? Niet in woorden lieverd, maar energetisch en hoe kun jij hier aanhaken? Ik geloof dat wij vrouwen het verschil maken op het moment. Dus laat zien wat je te brengen hebt. Wat missen zij als jij niet doet wat je te brengen hebt?

Ik weet dat wanneer je al deze dingen doet, vanuit je hart, dan komen die cliënten.

‘En wat als ik faal?’

Dan sta je op. Elke afwijzing is een richtingaanwijzer en mag je vieren. Welke kant mag je dan op? Elke cliënt die nu nog niet met je start….welke volgende stap zit hierin voor jou? Afwijzing hoort erbij en als je echt oplet; faal of verlies je niet.

Je leert zoveel. Net als ik toen ik mijn halve marathon rende. Helemaal in het begin rende ik 200 meter. Nadat ik trainde rende ik 5 kilometer. Weer later wilde ik die halve marathon lopen. 3 weken voor de wedstrijd kreeg ik de griep. Alles in mij dacht: ik ben er niet klaar voor. Ik nam een stap terug, ik lette nog beter op mijn rust en voeding en ik liep die halve marathon. 2 keer die maand. Mijn medaille hangt in mijn kamer.

Je groeit en je leert. Zo is het met ondernemen en je mindset over geld ook.

Dat hoef je niet alleen te doen. In mijn blogs en op social media deel ik tips om je scherp te houden en te zorgen dat jij ook je doel haalt.

Kun je wel wat meer begeleiding gebruiken? Dan ben ik er voor je. Ik ben de coach die je aanmoedigt, die er echt voor je is, bij elke stap. Ik geef je tips en een boost, whenever you need it. Mail me op: info@maikemaessen.nl.

Geplaatst in Essentie, Gezond Egoïsme, Innerlijke wijsheid, Manifesteren, Verandering, Vertrouwen, Voorleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.