Ben jij ook zo klaar met herhalingen?

Leren hoe je je plek claimt en actie neemt terwijl je vertrouwt op je instinct, impulsen en intuïtie. Ook als je omgeving iets anders verwacht of doet. Want is dat is vaak het punt he? We voelen iets – vanuit onze tenen – en toch laten we ons op een ander been zetten door iemand om ons heen die ergens een heel sterk oordeel over heeft.

Zo swing je van je hart terug naar je hoofd.

Wat is je plek innemen eigenlijk en wat is zo belangrijk hieraan?

Je plek innemen in inherent aan zichtbaarheid. Zowel privé als zakelijk raakt dit; je hele, ware zelf te laten zien. Het gaat over je laten horen. Je waarheid spreken en leven. En om niet te leven vanuit oude overtuigingen maar vanuit de mooiste, lichtste jij. Soms zelfs heel letterlijk. We dragen zoveel meer zooi dan we bewust zijn. Hoe is dit voor jou?

Goed, waar begin je? Misschien met even de vraag omdraaien. Want hoe merk je aan jezelf dat je je plek niet inneemt?

> Je vervult heel veel rollen; je zorgt voor iedereen maar voor jezelf zorgen is lastig. Je weet ook niet zo goed wat je echt nodig hebt om goed voor jezelf te zijn. Nieuwe kleding is leuk en het laat je even ‘beter’ voelen, maar eigenlijk ben je gewoon gaten aan het opvullen.
> Het humeur en welzijn van een ander kan je helemaal blij maken maar ook helemaal uit het veld slaan. Ofwel: als het met de ander goed gaat, gaat het met jou ook goed!
Voor anderen weet je het heel goed; voor jezelf ben je zoekende naar wat je wilt.
> Je kinderen of partner reageren anders op je dan je zou willen
> Onrustig, angstig en gestresst, zo voel je je regelmatig. Je bent vaak moe of uitgeput.
> Je past je heel snel en eenvoudig aan, aan anderen en situaties waarin je bent.

Herkenbaar?

Hoe beter je leert om je plek in te nemen, hoe beter het nieuwe bij je kan komen als het ware. Het is alsof jij een deur open zet in plaats van dat je hem van binnenuit barricadeert. Je voelt beter wat je nodig hebt en wat echt bij je past. Mensen die anders denken en dit op jou projecteren zie je dan voor wat het is; iets van de ander en niet van jou.

Kun je je al voorstellen hoeveel energie je dit oplevert?

Verder ervaar je minder opvoedingsstress. De thuissituatie wordt harmonieuzer. Hoe meer jij je plek claimt, hoe minder je kinderen je hoeven te spiegelen namelijk.

Ik heb de 7 meest belangrijke inzichten en grote stappen die ik zelf zette voor je verzameld.

1. Stoppen met doen wat je altijd doet.

Als je wilt dat morgen anders is dan vandaag, dan moet je vandaag iets anders gaan doen. Ik was altijd weg, onderweg of bezig. Ik stopte stap voor stap met wat ik deed doordat ik mezelf een ander verhaal ging vertellen. Het bracht mij meer vrije tijd, een open planning én een fijnere relatie met mijn kinderen. Ik zette mezelf niet langer vast. Hoe ik dat deed, deel ik volgende keer met je.

2. Gezond Egoïsme toepassen.

Dit betekende goud eerlijk zijn tegen mezelf. Het niet buiten mezelf zoeken maar in mezelf. Niet alleen genieten van inzichten, het kippenvel voelen maar óók die actie. Want vaak stoppen we bij het inzicht en ben je niet bereid de actie te nemen.

Wat het mij onder andere bracht? Het maakte mij sterk genoeg om consequent te zijn naar mijn kinderen omdat ik zelf niets meer deed wat ik eigenlijk niet wilde.

3. Mezelf laten zien zoals ik me voel.

Doordat ik niet deed wat ik wilde doen zagen anderen niet wat ik nodig had. Ik was meer energie kwijt met anderen gelukkig maken en de ballen hoog houden dan dat ik kon aangeven wat ik nodig had.

4. Breng je gedachten in lijn met wat je wilt.

Ben je bekend met de quote ‘gedachten worden dingen’? Ik geloof dat we voor een heel groot deel invloed hebben op hoe we ons voelen. Hoe je je voelt staat direct in verbinding met het verhaal wat je jezelf vertelt. En met wat je vervolgens aantrekt.

5. Heb een doel, weet wat je wilt. Hoe zet je stappen ook als je het niet net 100% weet.

Ook als je niet weet wat je wilt of hoe kun je stappen maken. Zorg voor een duidelijke focus. Afleiding mag, je kiest zelf hoeveel ruimte je geef aan zowel de afleiding als je focus. Wie wil je zijn is de belangrijkste vraag.

6. Mijn waarheid spreken en leven.

Misschien herken je wel die momenten dat je iets wilde zeggen en…het toch niet doet. Hoe meer ik de voorgaande stappen omarm en neem, hoe meer ik uit wat 100% past bij mij. Dit werkt door in alles wat ik aantrek, want alles is energie.

7. Word je eigen Siri, volg vol vertrouwen je intuïtie, impulsen en instinct.

Je bent onderdeel van een groter geheel. Laat het geheel werken voor jou en trek aan wat bij jou past. Leer je sterk te voelen bij keuzes die je maakt vanuit je gevoel. Ook als anderen het niet met je eens zijn. Ik leg momenteel de laatste hand aan een gratis cursus. Hier schrijf je je in. Super leuk als je meedoet!

Weet je wanneer en waarom je iets uit de weg gaat en het niet aankijkt. Leer hoe je vanuit de trigger een andere beweging kunt maken. Komende tijd zal ik hier punt voor punt verder op in gaan. Ben jij klaar om je triggers te leren kennen? Klik hier.

www.maikemaessen.nl. Maak vol vertrouwen keuzes vanuit je instinct, intuïtie en impulsen zodat je stopt met jezelf vastzetten in ‘dat-kan-niet’ en gaat zien welke mogelijkheden je hebt vanuit jouw eigenheid.

Geplaatst in Familieopstellingen, Geen categorie, Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.