Zie jij hoe mooi je leven echt is?

Voel je het, zie je het? Of kan ik beter vragen: kun je het zien, durf je het te voelen? Het vereist wat lef. Dat geef ik toe. Om echt te voelen wat iets of iemand met je doet. Om het te erkennen. Om jezelf toe te staan om volledig toe te geven aan dit gevoel. Omdat je het toch niet langer tegen kunt houden. En diep van binnen wist je dat al die tijd al. In je hart weet dat het van jou is. Dat het bij jou hoort. Kennelijk had je even de tijd nodig om je innerlijke en uiterlijke werelden te verenigen.

Wat is er daarna mogelijk? Je zult merken dat alles gaat stromen. Je voelt, je ervaart een innerlijk weten dat het klopt. Dat het goed is. Dat jij precies daar bent waar je hoort te zijn en dat jij handelde op het moment in tijd dat voor jou perfect is.

Maakt dit een situatie gelijk gemakkelijk? Lost het ineens alles op? Nee, dat niet. Het werk zal je zelf moeten doen. Die stappen gaat niemand anders voor je zetten. En dat proces, die actie, dat is nu juist wat je verder gaat brengen op je pad. VOEL hoe jij je voelt. Hoe jij je écht voelt. Sta je hier wel eens bij stil? Dat je echt even de stilte op zoekt en voelt wat er omgaat in je lijf?

Kracht van de stilte schoonheid-bloem

Ben je ook eens een moment bewust van welke gedachten je hebt. En leer de kracht van je gedachten te (h)erkennen. Wat heb je zelf gecreëerd je leven? Wat gaat er om in je lijf, in je gedachten en je realiteit waar jij zelf de creator van bent? Als jij denkt dat iets op een bepaalde manier zal lopen, dan ontneem je jezelf de kans om het anders te laten gaan én je maakt het onnodig groter.

Van alle vele duizenden gedachten die je hebt op een dag, is meer dan 90% niet eens van jou. Ik heb er al eerder over geschreven. Deze gedachten zijn vaak hetzelfde als wat je gisteren dacht. Zie je het cirkeltje? Als je verbetering wilt…zal je zelf t werk moeten doen.

Stel: je wilt een conflict wil oplossen met iemand. Of je wilt ergens een bom laten vallen…en je doet het nog niet omdat je bang bent voor wat er gaat gebeuren. Voor de reacties die je gaat krijgen. Dan wil ik je uitnodigen om eens in die situatie te stappen alsof het al zo is en jezelf te vragen: is het echt zo? Weet je al zeker dat het zo zal gaan of zou het ook anders kunnen lopen? Zouden anderen ook al verder kunnen zijn dan jij denkt en op een manier kunnen reageren die jou verrast?

Reacties ga je krijgen. Het is aan jou hoe die reacties eruit zullen zien. Test het eens met een andere situatie. Stuur liefde vooruit. Benader het vanuit liefde en laat de uitkomst open. Schenk het geen twijfel, maar vertrouwen. Ik denk dat je versteld staat van het resultaat!

Nou Maike, hoe maak ik die verandering? Vertel het me maar.

We zijn onbewust gewend om bruggen te slaan op momenten van crisis. Als het te lastig is zoeken we naar een manier om met deze situatie om te gaan. En zo begint het riedeltje weer opnieuw. We gaan het uit de weg. Net zo lang tot je weet dat het niet meer anders kan. Tot dat je in staat bent om het touw waar de brug aan hangt los te hakken met een bijl. Om de brug weg te laten vallen zodat voor jou die unieke mogelijkheid ontstaat om een nieuwe weg te nemen.

En weet je dan zo ontiegelijk mooi is? Dat het exact op dat moment weer gaat stromen in je leven. Er komt dan zo veel op je pad! Mensen, situaties, nieuwe ervaringen. Je voelt de passie diep in je zelf. Je voelt een JA op alles. Er is een last van je schouders. Het voelt licht.

En dan, gaat dan daarna helemaal vanzelf?

Euhm nee. Want op het moment dat jij kiest om iets totaal anders te gaan doen dan raak je anderen hier ook mee. En die anderen reageren op wat jij doet. Zij kunnen jou je oude jou spiegelen of de oude situatie. Dat voelt een beetje alsof het universum je uitdaagt en vraagt: wil je dit echt? Je gaat twijfelen. Doe ik het goed? Ja lieve schat. Je doet het perfect. Je mag dit doen. Jij mag nu je zelf zijn. Thuiskomen bij je zelf. De krachtige persoon zijn die er al is. Die jij al lang bent. Die staat te wachten tot jij de deur open zet. Je hebt een lange weg afgelegd en ik zal je er alles over vertellen de volgende keer dat ik jou zie.

Meer weten? Kijk eens bij mijn aanbod.

cropped-cropped-MAIKE-MAESSEN.png

Geplaatst in Je ware zelf zijn, Personal Power, Verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.