Wie ben jij? (En over het effect van de BreakOut)

‘Sinds ik bij jou die BreakOut heb gedaan, of eigenlijk na de eerste sessie al, merk ik hoe vaak ik iets wil doen maar het laat omdat ik de afkeurende stem van één van mijn ouders hoor’. Deze reactie kreeg ik van mijn klant, een paar dagen voor we verder zouden gaan met het traject. ‘Het is fijn maar ook best confronterend, ik was me hier niet van bewust tot nu.’

De shift die ze maakt is voelbaar. De ruimte die ze hiermee zet ook. De ruimte om helemaal zichzelf te zijn. Het klinkt zo simpel maar het is zo ontzettend groots en waardevol.

Doe maar wat goed voelt voor jou. En doe ook vooral wat écht bij je past. Ben authentiek. Weet jij wat dit betekent? Of nog beter: wat het betekent voor jou?

Ik ga een persoonlijk stukje van mijn weg met je delen. Niet alleen omdat ik denk dat meer mensen met hetzelfde worstelen. Maar ook omdat ik al schrijvende meer helderheid krijg. Zo kan ik een lichtje werpen op een donker stukje in mij.

Ik heb me altijd ongewenst gevoeld. Alsof ik er niet echt mocht zijn. Iets klopte niet.
Altijd had ik het idee dat ik moest over presteren om gezien te worden. Alsof mensen me dan pas zien. Alsof ik mezelf dan pas kan laten zien.

Als ik met die bril kijk hoor ik opmerkingen van anderen heel anders.

Afgelopen dagen ben ik overladen met complimenten van andere vrouwelijke ondernemers. En elk raakten ze iets in mij. Omdat ik voelde dat alle woorden die werden gesproken oprecht zijn, echt. Als ik praat over authentiek, dan past dat woord hier perfect.

Als ik verder kijk en me afvraag wat het me laat zien. Dan is het de uitnodiging om mijn ware ik te laten zien. Niet alleen van buiten maar ook van binnen. Het mag samen. Van binnen nar buiten en andersom.

Niet als de vrouw die kijkt door de ogen van het gekwetste kind. Dat kind is er ook. De volwassen vrouw die ik nu ben die kan dit meisje bij de hand nemen. En zeggen: het is oké. Jij mag er zijn maar samen weten we meer én voelen we dat het goed is zo.

Zij neemt het kleine meisje bij de hand. En samen lopen we naar de droom die we beiden zo koesteren. Lange tijd verstopt in hun hart. Niet alleen in het hunne, maar ook in de harten van het verwonderde en het gemaskerde meisje.

We willen hetzelfde. En toch werpen we af en toe die blokkade weer op. Zodat we onbedoeld weer een stap terug gaan. Hoewel ook dat bij het proces hoort weet ik nu. In mijn tempo.

Vandaag is het gevoel wat blijft hangen dat ik mag gaan. Met al die delen in mij, die mijn vormden, maar niet bepalen wat mijn verdere acties zijn. Die me vormden maar niet oordelen over waar ik nu sta.

Ik ben – net als jij – de unieke gewaarwording van mijn ware zelf. Door alles wat we leren en ervaren raken we het contact een beetje kwijt. Toch kun je die vonkjes voelen. Anderen zien ze soms nog eerder dan jij zelf. Als jij jouw leven gaat zien als een uiting van kunst. Als jij weet dat jij mede-creator bent van jouw leven. Elke streek van de penseel in je handen geeft je kleur. De kleur die jij kiest.

Voordat een boom volop kan bloeien, voordat jij dat vuur volop kunt laten branden is er verzorging nodig. Van de grond. De takken. Het moet groeien. Daar is ruimte voor nodig en liefde.

Net als je wilt opgeven.
Als je denkt dat je alles hebt gedaan en het toch niet lukt.
Het toch niet gebeurt zoals je het bedacht.
Wat gebeurt er met jou als je uit je normale omgeving stapt en je begeeft onder andere, nieuwe mensen.
Wat zien zij in jou, wat geven zij je en kun jij het ontvangen?
Een tweede kans is er altijd. Klaar voor jou om hem te nemen.
Op de manier die goed voelt voor jou, die perfect past bij jou.

Jezelf zijn, je eigenheid tot uitdrukking brengen in alles wat je doet is een reis. Een proces.

Blijf open staan voor wat er door je wilt stromen. Wat trekt je en waar keer je van weg?
Welke kans ligt er? Anders dan hoe je het bedacht met je hoofd, maar als je uit het oordeel blijft en kijkt door de ogen van je ziel; wat zie je dan?

Verzorg, verwonder je. Geef het water, liefde, aandacht en tijd.

Voor mij is jezelf zijn dat ik steeds weer terug keer naar mijzelf als het ware. Dat ik mezelf welkom heet. In het begin deed ik dit vaak en heel bewust. Nu gaat het bijna automatisch. Ik ben het leven in zekere zin ook gaan zien als een reis die me terug brengt naar mezelf. Naar mijn kern.

Ik heb deze week zelf een waardevolle workshop gevolgd. Teken je toekomst. Waar sta ik over een jaar? Ik houd dan een spiegel voor aan mijn klant waarin staat: ik laat je zien wie je echt bent.

Dat is de essentie van de BreakOut. Zijn wie je echt bent. En dit uitdragen. In alle puurheid. Het zit al in jou.

Is het voor jou tijd om vanuit jezelf stappen te nemen die passen bij jou en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op met me om de mogelijkheden te bespreken voor een BreakOut traject dat past bij jou.

Geplaatst in Essentie, Gezond Egoïsme, Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.