Affirmeren: wat zeg jij tegen jezelf?

Wat is affirmeren nu eigenlijk? Ik zie het als jezelf her-programmeren. Jezelf door middel van korte zinnen een ander verhaal vertellen. Net zo lang tot het je werkelijkheid is. Tot je het zo aantrekt dat het zich manifesteert in je fysieke realiteit.

Je hebt allerlei dingen die je jezelf kunt vertellen. Denk maar aan geld issues of juist zaken op het gebied van de liefde.  Of datgene wat nu in je opkomt. Eerder schreef ik over Louise Hay. Ik zie haar als de affirmatie-koningin. Zij schreef bijvoorbeeld: kijk in de spiegel en zeg hardop dat je van jezelf houdt. In dit blog kun je hier wat meer over lezen.

Het hardop zeggen maakt de affirmatie extra krachtig. En je voelt meteen of een affirmatie met je resoneert – of je er iets bij voelt als je hem hardop uitspreekt. Dat gevoel kan ik het beste omschrijven als een innerlijk ‘JA’!

Ik heb ook al eerder verteld dat ik me aan heb gesloten bij verschillende online facebook groepen. Soms op basis van een leuke challenge en soms op basis van persoonlijke interesses. In 1 van deze groepen deelde Sabriyé Dubrie de affirmatie: today is THE day of my good fortune. Ofwel: vandaag is de dag van mijn magische geluk. Ik gebruik zelf het woord ‘magie’ omdat ik daar nu iets mee heb en voel dat het voor me werkt.

Neem geïnspireerde actie!

Gisteren had ik de zin opgeschreven en een paar keer hardop gezegd. Vanmorgen op weg naar het werk deed ik hetzelfde in de auto. Ook in drukke tijden zijn er momenten genoeg waarop je geïnspireerde actie kunt nemen. Bijvoorbeeld tijdens het douchen ook. Visualiseer bijvoorbeeld eens dat alles wat je niet meer nodig hebt of wat niet van jou is door het putje spoelt met het water mee. Het zijn momenten van letterlijk loslaten waardoor nieuwe dingen tot je kunnen komen. En meestal krijg je juist dan de beste en meest waardevolle inzichten.

Goed, die zin dus. Spreek hem uit, vertrouw, geloof dat het zo is en laat het los. En dat proces herhaal ik een paar keer voor mezelf. Dat is enorm krachtig! Wat gebeurde er? Ik kreeg ineens een berichtje dat een cursus die ik ga volgen wat goedkoper is. Uit het niets. Want je zou denken: zo’n prijs staat vast. De wegen van het universum zijn ondoorgrondelijk! Hoe meer je vertrouwt, hoe meer je de ruimte geeft aan iets om ook daadwerkelijk te kunnen ontstaan.

En het werd het nog mooier! Ik heb meegedaan aan de online Storytelling challenge van Yvette Tick. Ik schrijf al graag – dat is vast geen nieuws – dus dit sprak me gelijk aan. Het idee erachter: word de held in je eigen verhaal. Je persoonlijke verhaal is de reden van je passie. Waarom je bent wie je bent. Het resultaat kon je delen in de groep. Elke dag zet je een stap in dit verhaal en dat schrijf je uit. Dus dat heb ik gedaan, dat voelde fijn om te doen. Ook weer leuk ook hoe je in die groep weer gelijkgestemden ontmoet of mensen uit de andere groepjes met wie een ‘klik’ voelt. Super leuk dus!

Verhaal van de heldcp-luhprpwm-christopher-campbell

En nu de afsluiting. Het verhaal is afgerond. Het is een heel persoonlijk verhaal geworden. Eentje waarbij ik soms echt de tranen in mijn ogen had staan tijdens het schrijven.  Toch denk ik dat ik hem hier ook ga delen. Omdat ik mijn hele verhaal wil vertellen. Nog meer naar voren wil stappen. We hebben allemaal een verhaal wat er toe doet. Met mijn verhaal inspireer ik anderen ook. En zo rolt het door en wordt de impact groter en groter! Denk maar aan de rimpelingen in het water en hoe ver die zich uitstrekken.

Tijdens het afsluitingsfeestje in de vorm van een Webinar zou Yvette 5 deelnemers kiezen die haar nieuwste online programma winnen. Nu voelde ik heel sterk dat ik erbij moest zijn. Yvette is een prachtige verhalen verteller. Ze deelde haar eigen verhaal deze avond en dat raakte echt iets bij me. Ik heb nog nooit zo sterk gevoeld dat ik precies daar was waar ik moest zijn zoals die avond. Aan het einde noemde ze dus die 5 namen. En net voor de 4e naam wist ik: dat ben ik! En inderdaad….dat moment was ZOOOO cool! Ik ben enorm benieuwd wat ik hier ga leren. En voel me super dankbaar!

Je hebt kunnen lezen wat affirmeren kan doen. Zeg het eens een week hardop tegen jezelf. Vandaag is de dag van mijn grote geluk! Pas hem zo aan dat de zin bij jou past. Spreek, vertrouw en laat los. Voel je vrij om onder dit bericht te delen wat het jou heeft gebracht!

Volgende keer mijn verhaal van de held, in twee delen.

Geplaatst in Je ware zelf zijn, Manifesteren en getagd met , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.