Als je leven je podium is, ga je dan met me mee op roadtrip?

Via Facebook zie je ze voorbijkomen op je tijdlijn. Die spreuken en citaten, de ene nog mooier dan andere. Ik heb er al eerder over geschreven. En ik ga er nu nog even op door.

Want, ik ben benieuwd. Deel je ze alleen en denk je ‘oh die is mooi!’ Of doe je er ook iets mee, en wat? Ik geef de voorkeur aan de grappige citaten. Zoals: ‘karma is als 69, je krijgt wat je geeft’. Het mag grappig, het mag edgy.

Het hoeft allemaal niet zo zwaar.

Grenzen zijn er om op te zoeken. Ze laten je ervaren hoe het voelt als je eroverheen gaat. En natuurlijk is het mooi als je steeds dezelfde nummers of cijfercombinaties ziet en veertjes of andere tekens. Maar. Het zegt mij niets over de actie die je neemt. Het zegt mijn niets over wie jij echt bent.

Je kunt nog zoveel flow en synchroniciteit ervaren in je leven. De vraag is blijft: wat doe je ermee?

Ben je de beste versie van jezelf?
Ben je met de persoon die je kiest om lief te hebben? Kies je hem of haar elke dag opnieuw?
Wat zou je anders willen doen?
Kun je sterker zijn of aardiger? Of kun je meer mededogen tonen? Voor jezelf of juist naar anderen?

Ik kan je niet beloven dat ik al je problemen fix voor je maar ik kan je wel beloven dat je er niet alleen voor staat. Maak die keuze.

Lees (en deel..) niet alleen die mooie spreuken maar lééf ze ook. En het hoeft niet op de spirituele walhalla manier. Ik dacht altijd dat horror films kijken niet hoorde bij wie ik uitdraag te zijn. Maar…wie bedenkt dat? Helemaal niemand. Een house party bezoeken leek me ook niet heel spiritueel. Maar hé, ik ben geweest, heb een top avond gehad en ik kan je zeggen: het kan prima samen en dit ga ik vaker doen. Alles mag samen als het licht, fijn en goed voelt voor jou.

Bewustzijn en energie kunnen zo geitenwollensokkerig zijn als jij wilt.

Het oordeel van anderen hoef jij je niet eigen te maken. Oordelen en wijzen is het makkelijkst. Dat doen de mensen die hun eigen shit niet aankijken. Dat mag natuurlijk en jij mag dat op jouw beurt negeren. Zij kiezen, jij ook. Klaar. Dat is het Gezond Egoïsme dat ik te pas (en onpas) in de strijd gooi.

Als je al naar regels wilt leven, kies dan alsjeblieft je eigen setje. Is dit het leven wat je wilt leven, wat je morgen weer zou kiezen? Ik deel mijn setje. Niet om je te zeggen hoe het moet. Maar om te zeggen hoe ik het doe.

Cut the Crap

Ben eerlijk naar jezelf en naar de mensen om je heen. Elke relatie die om welke reden dan ook geheim moet blijven, is geen voedende bodem voor jou. Echt niet. Wat in jou plaatst je zo omlaag dat je dat denkt nodig te hebben of hier aandacht aan moet besteden? Welk deel in jou is niet gelukkig of wat ontken je van jezelf?

So, do it.

Doe wat je wilt doen. Ik zie zo vaak dat iemand iets wil, en daarna alles kapot denkt en beredeneert. Liefst gestaafd door cijfers. Bijvoorbeeld je relatie in stand houden omdat bewezen is dat twee-derde van de gecombineerde gezinnen het ook niet red. Is dat een reden om in een ongelukkig relatie te blijven? Het komt net zo hard bij je terug. Toch?

Let it go.

Ga niet mee in dingen van anderen. Soms doen we dat wel eens. Ik ook. Dan denk ik: och…laat ik de ander een plezier doen. Maar waarom? Ben eerlijk, ben integer. Als je twijfelt, stel jezelf dan eens de volgende vraag: wie doe ik nu een plezier, mezelf of de ander?

Dans. Leef. Lach. Geniet.

Dat je vandaag ergens volmondig JA tegen zegt wil niet zeggen dat dit morgen of over een jaar ook nog zo is. Dus vaar op je eigen gevoel. Geniet van de dingen die je doet. Dans op de muziek alsof niemand kijkt. En lach. Hard en veel.

Laat je niets aanpraten.

Je weet zelf wat goed is voor jou. Prima om af en toe advies in te winnen en van daaruit je eigen koers voort te zetten. Het voedingscentrum bepaalt niet wat je eet, dat mag jij zelf doen. Hoeveel jij eet en wat is geheel aan jou. Natuurlijk zijn er richtlijnen en procedures, laat deze alleen niet je leven bepalen.

Kies en zorg goed voor jezelf. Adem in, adem uit en kies!
Ben je klaar om het leven wat je podium is te rocken en is wat hulp of bevestiging tijdens die eerste stappen fijn? Kijk eens bij mijn aanbod. Ik bied verschillende mogelijkheden aan om je verder te helpen. Wil je eerst kennis maken met me? Neem dan contact op voor een vrijblijvend inspiratiegesprek.

Geplaatst in Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Personal Leadership.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.