Wat het nemen van een verkeerde afslag mij liet zien.

In de sprookjes van vroeger leerden we dat we op de gebaande paden moesten blijven. Roodkapje werd gevangen door de grote boze wolf en had hulp nodig van een jager om te ontsnappen aan zijn grillen. Ik genoot van de sprookjes die mijn moeder ons vertelde voor het slapen gaan. Tegelijkertijd ben ik me nu meer bewust van alles wat we onszelf zo eigen maken. De moraal, de symboliek en de vrouw of het meisje dat altijd gered werd door de jager of een prins. Met of zonder dat witte paard.

Afgelopen zondag was ik samen met mijn business coach onderweg naar een event in Utrecht. Mijn tomtom wees de weg, zonder ben ik compleet verloren hoor ik mezelf altijd zeggen. In Utrecht zelf zijn ze behoorlijk aan het werk aan de weg dus de route en mijn tomtom liepen niet volledig synchroon.

Het resulteerde in wat extra binnenweggetjes door Utrecht. Onderweg passeerden we borden met slogans als: ‘the magic is outside your comfortzone’ en geef nooit op!’. Mijn bijrijder zei nog, we hebben nu zo vaak verkeerde afslagen genomen, dit is echt wel een spiegel!

Herken je dat?

Iets wat zich steeds herhaalt in je leven. Je weet dat het je iets laat zien. Net als die route door Utrecht. Als ik alleen had gereden had ik waarschijnlijk geen acht geslagen op de reclameborden. Want hoe typisch zijn de teksten als ik ‘verkeerd’ rijd.

Hoeveel tekens krijg jij, sta je ervoor open en zie je wat ze je laten zien?

Of dit nu de route is zoals in mijn eigen voorbeeld of dat je altijd de verkeerde rij aan de kassa lijkt te kiezen of relaties die altijd op zelfde manier eindigen. Wat laat je omgeving zien aan jou? En nog belangrijker: wat kun je ermee?

Ik heb er echt even over zitten denken. Ik dacht aan mijn eigen pad. Mijn eigen weg in het ondernemerschap. Die ‘verkeerde’ afslagen. Wat als ze niet verkeerd zijn? Wat als ik inderdaad buiten de bekende wegen moet gaan en al het bekende laat voor wat het is? Dat ik de dingen die me raken meeneem én me vervolgens eigen maak.

Walk your talk

Als ik verder kijk naar mezelf en bijvoorbeeld denk aan dat ik slecht hoor, laat me dit nóg iets zien. Namelijk dat ik niet alles hoef te horen en dat ik naar binnen mag en voelen welke bijdrage iets voor mij is. Ik pik heel snel en eenvoudig iemands energie op. Het voelt dan als iets eigens en vervolgens kan ik daar in mee gaan. Net als een kameleon die zijn kleur aanpast aan zijn omgeving.

Ik weet nu dat dit juist één van mijn krachten is.

Practice what you preach. Mijn huidige aanbod ligt compleet binnen de comfortzone. Dat kan ik, het kost geen moeite. Om het te laten stromen is het nu de bedoeling voor mij dat ik juist buiten de gebaande wegen ga kijken. Ik weet dat het er bij mij altijd om gaat dat ik loslaat en mijn leven leef vanuit mijn gevoel.

Het event in Utrecht ging over je podium pakken. Over je verhaal vertellen aan een publiek. Er waren ook sprekers, één van hen vertelde over het effect van publiciteit. Toen ik het hoorde wist ik: dit is voor mij.

Mijn podium pakken. Ik ben een verteller. Ik inspireer mensen eenvoudig, raak iets bij ze. En daar geniet ik enorm van. Tot nu toe altijd op kleine schaal. Veilig en vertrouwd. Ik voel dat het nu tijd is voor een volgende stap.

De programma’s die ik nu aanbied, ik voelde ze…en nu ineens niet meer. Het laat me even wankelen want vanuit mijn verstand bekeken kan ik dit lastig verklaren. Hoe kan ik iets laten ontstaat en dan later denken: ik mis iets, het is niet compleet!

Eigenlijk heel simpel. Ik heb gekeken naar wat anderen doen. En niet gevoeld wat de bedoeling is voor mij. Ik ga mijn aanbod integreren in iets nieuws. Mindset, intenties zetten en afstemmen, het blijft allemaal bestaan. Dit werkt! Werken met opstellingen en jou je krachtveld laten voelen ook.

Ik zie mezelf in visualisaties altijd op dat podium staan.

Die route door Utrecht liet me zien en voelen dat het tijd is voor iets compleet nieuws. Ik ga een concept bedenken en ga mijn verhaal vertellen. Grote zalen, kleine zalen. Ik spreek over zichtbaarheid en over hoe jij alles wat je voelt naar buiten kunt brengen. Vanuit jezelf. Het heet Shape Your Destiny.

Verder lanceer ik deze zomer Shape Your Destiny – the Journey. Ik neem je mee op een innerlijke reis. Vooraf start een ik gratis reis, iedereen kan meedoen. 8 dagen lang doen we opdrachten en geef ik live ondersteuning in een besloten Facebook groep. Na die 8 dagen kun je ervoor kiezen om de reis te vervolgen. 4 maanden lang gaan we de diepte in met mensen die ook voorbij willen aan elke belemmering. We breken muren af en ik laat je voelen hoe je jezelf centraal plaatst en je volle potentie leeft.

Op de terugweg zette ik de tomtom uit en reed ik in 1 keer goed. Op gevoel. Focus je op je eigen reis. Je eigen bestemming. Buiten de comfortzone ligt de magie. Te wachten op jou en dient zich net zo lang aan tot jij je kans pakt.

Denk jij nu: cool, Shape Your Destiny, hier moet ik bij zijn! Schrijf je nu alvast in voor Shape Your Destiny en mis niets! Ik zal je binnenkort toevoegen aan een groep in Facebook en via de mail houd ik je ook op de hoogte!

 

Geplaatst in Essentie, Geen categorie, Je ware zelf zijn, Manifesteren, Spiegelgedrag en gezin.

Eén reactie

  1. Pingback: De weg van de minste weerstand, heb jij hem al gevonden? ⋆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *