Creëer jij je realiteit?

Manifesteren. Het laat me niet los. Het idee dat niets toeval is en alles je eigen creatie, blijft door mijn hoofd spoken. Het voelt alsof ik een sleutel heb gekregen en nog niet weet hoe ik hem kan of mag gebruiken. Welke deuren kan ik ermee open maken en wat zit erachter? Als je het wilt zien of er klaar voor bent, vind je alles. Iets moeilijk maken doen we zelf. Daar zijn we enorm goed in met zijn allen.

Waar gaat het nu om bij manifesteren en wat is het? Is het krijgen wat je hebben wilt? Is het een bestelling plaatsen in het universum en wachten op datgene waar je om hebt gevraagd? Er is al zoveel over geschreven. Het is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Wij mensen hebben een deel in ons dat denkt; het ego. En een deel dat voelt; onze hogere zelf die we ervaren als onze innerlijke leiding, stem of intuïtie. Dat kun je erkennen als het allereerste gevoel. Het ego blijft graag in controle. Ego is bijvoorbeeld de angst die je voelt.  Ook bij het manifesteren speelt ons ego een rol. Het is geneigd om een wensenlijst op te stellen met alles wat het wil ontvangen. Van die goede baan tot een snelle auto. Het past er allemaal op.

Onze hogere zelf vertrouwt volledig op het feit dat het universum voorziet in alles dat bij ons hoort. Of nog beter: alles dat als van ons is. Het universum brengt de perfecte persoon of situatie op het perfecte moment bij je. Het enige wat je hoeft te doen is vragen in vertrouwen.

Het universum staat achter je. Altijd.

meadow_bokeh_pastel

Wat vraag je dan? En wat doe je als je niet ontvangt wat je vraagt? Waarom lukt het me 2 keer een jurk en een tas heel specifiek te manifesteren en daarna niet meer? Natuurlijk zit ik dan al veel te veel in het denken. En misschien geloof ik ergens ook nog wel dat het nu niet nog eens werkt. Of dat een ander het ook verdient.

Als je vraagt vanuit je ego kun je geluk hebben. Zoals ik had. Als je vraagt vanuit je hogere zelf dan zit daar ook het diepe vertrouwen en loslaten dat er voor je wordt gezorgd. Dat het universum altijd een weg zal vinden om jou te geven wat bij jou hoort, wat de omstandigheden ook zijn. Ondoorgrondelijke wegen. En dat is exact wat voor ons ego zo lastig is. Want hoe weet je wat de wens is van je hogere zelf? Welk levensplan kun je je eigen maken, welke stappen horen hierbij?

Vragen is hierbij het belangrijkst. En het meest krachtig. Als je leeft vanuit je innerlijke leiding en vertrouwt dat er voor je wordt gezorgd dan voelt dat alsof je in die trein zit. Alsof je op een trein gesprongen bent en mee wordt genomen. Alles is ineens anders. Waar ik voorheen uren kon spenderen aan het kijken van ontelbaar veel films en series heb ik dat nu minder. Zelfs het nieuws waar ik toch wel bovenop zat boeit me minder.

Ik geef toe aan de leiding en begeleiding die ik van binnen uit voel. Dit betekent dus niet dat ik passief achterover leun en denk dat het wel naar me toe komt. Ik voel iets en doe het.

Ego versus je innerlijke stem

De plannen die je hogere zelf heeft matchen niet altijd met de plannen van je ego. Het ego wil dat huis en die baan met aanzien en een bepaald salaris. Op zielsniveau maak je vaak andere afspraken. Een burn-out is meestal een teken dat het drastisch anders mag. Of het overlijden van een geliefd familielid of andere heftige gebeurtenissen laten je zien en voelen dat het anders mag en kan.

Hoe kun je ermee oefenen? Laat af en toe die controle eens los. En sta toe dat gebeurd wat goed voor je is. Vertrouw op je allereerste gevoel. Dan doe je het nooit fout. Je zult zien dat je de juiste stappen op het juiste moment zet. Het brengt je op magisch mooie plekken die zo goed voelen. Vertrouw er dan ook op dat het gaat zoals het moet gaan en vraag: wat er is nog meer mogelijk? Hoe kan het nog beter dan dit?

Twee eenvoudige vragen die je leven zo veel mooier kunnen maken. Probeer het maar eens. Volgende keer een laagje dieper met de innerlijke kracht van het universum.

cropped-cropped-MAIKE-MAESSEN.png

Geplaatst in Manifesteren en getagd met , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.