De lessen en inzichten die ik tot nu toe leerde en waarom ik zo dankbaar ben voor ze.

‘Once you realize that all that you have been through has made you the person you are today, each and every moment of your life starts making sense’.

De momenten waarop je dacht: nu voel ik me gelukkig! En dat het leven zei: ok, laten we dat even veranderen. De momenten waarop het voelt alsof alles samenspant en tegen je werkt. Dat je je schuldig voelt om wat je hebt gegeten of wat je zei tegen je kind omdat je even je geduld verloor. De relatie waar je in blijft hangen omdat het comfortabel is en jij niet gelukkig bent ook al vertel je anderen hoe goed alles gaat. De baan waar je geen energie van krijgt maar wel veel geld mee binnen harkt.

Ik weet hier alles van en mijn cliënten ook.

Het brengt me bij mijn eerste les: je eerste soulmate ben je zelf.

We hebben als baby al geleerd om uit te reiken, om geluk en voeding buiten ons zelf te zoeken. Wat heel logisch is, de slag naar binnen komt pas later. Heel vaak leren we rond ons 30e levensjaar – wanneer de IS DIT ALLES inkickt – dat je je niet gezien of gehoord voelde. De les die ik leerde is dat inderdaad alle sleutels in jou zitten maar dat wil nog niet zeggen dat je weet hoe je ze kunt gebruiken.

De weg naar binnen kent vele levels, een game die ik nog niet heb uitgespeeld. Het leerde mij het belang van zelfliefde, zelfcompassie mijn eigen waarheid en het belang van het volgen van mijn innerlijke wijsheid die mij meer vrouw laat voelen dan ik dacht dat mogelijk was. Je moet het durven kiezen.

Een heel groot inzicht is het belang van keuzes maken.

We kiezen vaak niet omdat we bang zijn voor de situatie waar we na de keuze in belanden. Alleen kost die drukmakerij nog meer energie en je maakt het bijna onmogelijk om te laten ontstaan wat in het hoogste belang is van jou.

Als ik weer even naar mezelf kijk dan koos ik niet omdat ik anderen geen verdriet wilde doen. Maar dat alsnog deed omdat ik niet gelukkig was en dat min of meer afreageerde op de mensen om me heen. Als je het mij vraagt is de tijd van niet kiezen voorbij. Van blijven hangen omdat het makkelijk is. Mijn ervaring is dat je dan alsnog van alles op je pad gegooid krijgt wat je bijna dwingt om te kiezen.

Wanneer jij volledig kiest voor je verlangen, geloof ik niet dat spirit of het universum je laat vallen. Alleen is handelen vanuit het vertrouwen in jezelf terwijl je dat niet zo hebt geleerd heel spannend.

Mijn kinderen helpen me hierbij. Ze geven me niet alleen inzicht in mezelf, ze zetten hun ziel en zaligheid in om mij in beweging te brengen.

Alles wat je kind doet wat je raakt – daar mag je iets mee. Ongeacht de leeftijd van je kind. Ondanks dat dit soms heel pijnlijk kan zijn, want je kinderen raken je op een manier wat anderen vaak niet lukt, is dit voor mij wel de grootste aanzet tot mijn transformatie geweest. Mind you – dat raken is niet alleen negatief.

Ze zijn een deel van jou, nu en voor altijd. Een van de weinige relaties waar de liefde echt zonder voorwaarden is. Ik vond het heel lastig om te zien wat ze echt vroegen van mij. Allebei kunnen ze niet mee in het schoolsysteem maar ben ik zelf niet ook anders? Heb ik me niet gewoon aangepast en maakte ik dat vervolgens normaal? Ik heb geleerd om me hier los van te maken wat mijn gevoel van vrijheid vergroot.

Wat helpt is vragen om wat je wilt en leer te ontdekken wat bij jou hoort is ook een les waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Wat jij verlangt, verlangt ook naar jou.

De halve vraag levert ook een half antwoord op. Als je vraagt om een nieuwe auto bijvoorbeeld gaat je auto stuk. Zodat je een nieuwe kunt kopen. Want dat wilde je toch? Maar wat je wilt is dat de auto ook voor je is betaald, dus vraag daar ook om. Het ‘hoe’ is dan weer niet aan jou, dat mag je openlaten. De auto is een voorbeeld, dit kun je toepassen op allerlei voorbeelden; maak het specifiek.

Natuurlijk zijn er meer lessen en inzichten die ik kan delen. Deze hierboven komen als eerste in mij op. Mijn conclusie? Het leven is een illusie. Dat bedoel ik minder zwaar trouwens dan het klinkt.

Het is de bedoeling dat we plezier maken, leven, delen, voelen en genieten. Alles wat voelt als zwaar, hard werken, probeer ik zoveel mogelijk los te laten. Sinds ik dat doe trek ik meer positieve vibes aan. Zowel de mensen als het geld.

Voor mijn kinderen wil ik een nieuw systeem neerzetten. Vanuit vrijheid en verlangen. Ik zie namelijk 2 kinderen die sociaal ontzettend vaardig zijn maar die niet zo goed kunnen rekenen en schrijven. Ik vertel ze elke dag wat ze wel kunnen. En wat ze hiermee kunnen bereiken. Ik vertel het niet alleen maar laat het ook zien.

Ik maak mijn verlangen waar, met hart en ziel. Elke dag weer. Er is niets wat me meer voldoening geeft dan mijn kinderen zien lachen, mezelf super goed te voelen en cliënten lichter de deur uit te zien gaan. Voel je dat je stappen wilt gaan maken maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Stuur me een mail (info@maikemaessen.nl) ik kijk met alle liefde met je mee.

Ontvang elke zondag tips en inspiratie die je helpen jezelf te empoweren. Het is gratis!Geplaatst in Anders denken, Coaching, Empowerment, Essentie, Geen categorie, Spiegelgedrag en gezin, Uitbreken, Van hoofd naar hart, Verandering, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.