De weg van de minste weerstand, heb jij hem al gevonden?

Had jij toen je jonger was ook zo’n vraag die steeds terug kwam in je gedachten? Ik schreef er al over in mijn laatste blog. Mijn eigen kinderen stellen ook mooie, betekenisvolle vragen. Ze staan nog zo in contact met hun ware zelf dat deze vragen opkomen op de meest grappige en onverwachte momenten.

Ik hield me heel lang – bewust en onbewust – bezig met de vraag: ‘wie ben ik nu eigenlijk? Waar blijf ‘ik’ als ik er niet meer ben, kan ik dan nog denken zoals ik nu doe?’ De rode draad in mijn leven. Grote beslissingen nam ik altijd op basis van mijn gevoel. Mijn opleiding communicatie bleek achteraf een schot in de roos. Altijd al was ik een prater en een verhalen verteller. Ook de mensen met wie ik omging koos ik op basis van mijn gevoel, heel intuïtief.

Soms nam ik beslissingen die door de mensen om me heen als ondoordacht werden bestempeld. Ga je niet snel? Weet je het wel zeker? Mensen kwamen, mensen gingen en een aantal bleef. Relaties ontstonden en gingen weer over.

Stap voor stap legde ik de basis voor wie ik nu ben. Alle ervaringen, alle ontmoetingen hebben me hier gebracht. Alles is helemaal goed.

We groeien op met mooie verhalen over de liefde, we zien onze eigen ouders die in de meeste gevallen nog geloven of vinden dat de dood hen scheidt. Ik merk dat ik hier zelf van weg beweeg. Geloven in de liefde doe ik zeker nog, alleen niet in ‘forever after’. Het kan zeker, daar ben ik van overtuigd, alleen laat ik nu alle oordelen en overtuigingen los die eromheen hangen. ‘Voor altijd’ mag, het hoeft niet.

Ik geloof dat mensen je een tijd vergezellen op je pad, in je leven. Met de één werk je hele processen door en merk je dat het contact houden moeiteloos gaat. En met de ander heb je een korte, heftige tijd. Eentje die wordt opgevolgd door een definitief afscheid.

We zijn allemaal de boom van ons leven.

Zelf zorg je dat de grond waarin je groeit je ook dient en je láát groeien. Net als de bomen die ziet in de het bos of eenzaam aan de kant een weg, zo zijn wij ook. We groeien en bereiken na een aantal jaren een fase waarin je werkelijk tot bloei komt en veel geeft. Denk maar aan de vogels die hun nesten bouwen. Beschut tussen de bladeren en takken. Of de voeding die de boom geeft aan de grond om zich heen door de bladeren die loslaten.

Het proces blijft doorgaan.

Onderhevig aan het weer en vergankelijk door de seizoenen. Altijd die nieuwe fases en altijd nieuwe creativiteit en groei.

Zo is het voor ons ook. We zijn allemaal uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten. Alleen worden we vanaf dat we naar school gaan gevormd. Niet vanuit wie we zijn maar vanuit de idealen van de school, gemeenten, overheden en andere besturen die natuurlijk graag zien dat de cijfers hoog zijn en blijven. Ook als dit ten koste gaat van onze persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast hebben we nog allerlei overtuigingen.

Want als je bijvoorbeeld trouwt dan is dit voor altijd. Als je kinderen krijgt dan blijf je samen. Ik merk dat ik dit anders zie en dat ik mijn weg daarin vind. Los van oordeel, weg bewegend van overtuigingen. Ik volg moeiteloos de weg van de minste weerstand. De weg die universele wetten mij laten voelen want ik weet: waar ik naar verlang, verlangt ook naar mij. Stevig geaard in de dagelijkse ervaringen. Net als die boom. Laat de natuur, ofwel het leven zijn gang gaan. Voel wat goed is voor je en wat niet meer dient.

Laat het oordeel dat je dan misschien wel een slechte moeder, vader, man of vrouw bent eens los. Het gaat altijd om jou. Je bent op geen enkele manier verantwoordelijk voor het geluk van de ander. En anderen zijn niet gelukkiger als jij jezelf naar achterplaats en kleiner maakt. Je ontneemt de ander alleen maar zijn lessen en leermomenten.

Deze worsteling laat ik steeds meer achter me en dat voelt fijn, vrij. Alsof ik herboren ben op een bepaalde manier. Vrij van oordeel. Vrij van alles wat ik dacht te moeten zijn.

Shape Your Destiny.

Voor mij begint nu een nieuwe fase met vormgeving vanuit creativiteit. En dat ga ik vanuit mijn wijsheid en kennis met je delen. Ik ga je leren dat je zelf de meester van jouw bestemming bent. Ik train je in het zetten van stappen vanuit vertrouwen. Je gaat je ontdoen van alles wat niet meer bij je past. Elke stap is er één. Even weg van willen, doen en moeten. Op naar actie vanuit een diep vertrouwen. Schrijf je nu alvast in via deze link!

Geplaatst in Essentie, Je ware zelf zijn, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.