vrouwelijke energie in je onderneming

Dit is waarom feminiene energie zo belangrijk is in je persoonlijke én professionele leven

Laat ik eens beginnen met je de volgende vraag te stellen. Welke gedachten heb je als je denkt aan vrouwelijke energie? Een paar jaar geleden denk ik dat mijn antwoord iets zou zijn geweest in de trant van: te zacht, te emotioneel, te zwak.

Ik zat heel erg in de yang energie – qua doen bedoel ik – niet zozeer qua uiterlijk. En altijd als ik van anderen hoorde: ‘wat ben je lief’! Dan was het enige wat ik dacht: fuck off! Ik wilde zo graag dat anderen niet alleen de keurige girl next door zagen maar ook de vrouw…die ik toen nog niet was. Ik heb me voor haar echt voor mogen leren openen, vanuit de juiste energie. Om dat te kunnen doen, mocht ik dat masculiene schild laten zakken.

Het feminiene is niet meer of minder dan het masculiene. Het is anders; yin en yang, elkaar perfect aanvullend.

Ik denk dat de girl boss mentaliteit over een paar jaar helemaal weg is. Omdat het niet meer nodig is.

Wij vrouwen mogen in onze eigen laan blijven, in je eigen flow, in je volheid, je levenskracht en intensiteit.

Te veel en te lang in de mannelijke energie zijn, maakt je niet gelukkiger. Onze vrouwelijke ziel is voor 90% feminien en 10% masculien. Die energie gaat over intimiteit – in de eerste plaats met jezelf – ze gaat over balans tussen geven en nemen.

Geen complimenten kunnen ontvangen bijvoorbeeld (dat is iets anders dan meteen ‘dankjewel’ zeggen) of je niet gesteund voelen door je omgeving, overdreven de controle willen houden en de doen-doen-doen mentaliteit die je zo uitput laat je voelen dat jij meer verzachting toe mag laten. Een belangrijke noot hierbij is: maak niet fout wat je ooit deed. Ik verlies mijn geduld ook wel eens en ik neig heus ook naar het willen hebben van controle..ook al weet ik beter. We groeien en leren allemaal.

De echte vraag hierbij is: wil jij meer intimiteit, meer steun voelen, de controle echt loslaten, meer vertrouwen op je zijns-energie in plaats van alle waardering halen uit het doen? Dan mag je echt ruimte maken voor je feminiene energie.

Je mag leren houden van je zachte, intense en betrokken energie. Zet haar in, in je omgeving, in hoe je je dag start, in hoe je denkt over je eigen lichaam.

Hoe helpt je dit in je persoonlijke leven?

De vrouw helpt de man om te verzachten; de vrouw opent de man. De masculiene energie is de rots, het feminiene de oceaan. Ik hoor vrouwen wel eens zeggen: ‘ik heb het werk gedaan, nu mag hij ook’! Zo werkt het natuurlijk niet, dat is zelfs het ontkrachten van de mannelijkheid en dat wil je niet. De vrouw loopt wel voor; niet om de man af te katten maar om de poort te kunnen zijn naar zijn kwetsbaarheid. Als moeder van een zoon faciliteer je dat ook. Let dus bijvoorbeeld op hoe je je zoon disciplineert. Schaamte en schuld is iets wat vrouwen ongemerkt en onbedoeld inzetten; wat er alleen maar voor zorgt dat de man / zoon zich verder terugtrekt.

Wat je heel mooi kunt doen als vrouw is deze intimiteit oefenen met jezelf. Aanraking, strelen, yoga, maar ook een heerlijke maaltijd bereiden voor jezelf alsof de koningin bij je komt eten, in bad gaan, wat het ook is wat werkt voor jou.

Jij mag echt daarin echt op de eerste plek in je eigen leven. Niet je onderneming of omgeving. Vrouwen zijn – veel vaker dan ze zich bewust zijn – healers. Je eigen energie is je belangrijkste tool.

Dat brengt me bij waarom de feminiene energie ook in je onderneming of zakelijke leven zo fijn is.

Het feminiene gaat over in je lichaam kunnen zijn. Als je de dingen perfect wil doen, dan zit je automatisch minder in je lichaam. Waardoor je ook minder goed voor jezelf zorgt en dat is voelbaar, niet alleen voor jezelf. Je energie is echt je belangrijkste tool. Je marketing bijvoorbeeld bedenk je niet, die ben jij, dat gaat over het diepst van je zijn.

Ter vergelijk: met je hoofd over-analyseer je, je vergelijkt, je bent zelfs heel erg aanwezig in het verleden in plaats van in het moment. Het feminiene IS. Om dat perfectionisme en de controle los te laten, is het feminiene het antwoord.

Als je je opent voor die flow, dan gaat alles met gemak. In je persoonlijke leven en in je zakelijke leven. De feminiene energie gaat over vertrouwen en de ‘hoe’ los durven laten. Vertrouwen op je waarde. Alles is perfect zoals het is. Dat is een andere manier van ondernemen dan hoe je het misschien kent of kende.

Wat nog meer?

Als vrouw zijnde mag je – of je nu in een relatie bent of niet – naar het gevoel toe bewegen dat er zoveel liefde is, dat je niet kunt verliezen. De 1e angst van het vrouwelijke is namelijk de angst voor afwijzing en het daarmee gepaard gaande angst voor verliezen. Voor mannen is dit angst om falen. Dat is dus precies de angst die toeneemt als je teveel in het masculiene zit.

Dit alles is waarom het belangrijk is dat jij weet hoe je die feminiene energie opent.

Als je je dag start in deze energie, dan kun je door de dag heen steeds weer terug naar deze vibe, wat er ook speelt.

Wat betekent vrouwelijkheid voor jou? Wat is jouw stijl en hoe kun je (blijven) staan in het vrouwelijke?

Dat zijn de vragen waar dit deel van mijn eigen reis destijds mee startte, toen ik begon met het schild van masculiene energie te laten zakken. Ik ging me verbinden met mijn Free Spirit Warrior; dat deel in mij wat de vrijheid die ik altijd al claimde, naar een volgend level tilde. Het is haar energie die ik aan leerde spreken, die me liet voelen dat ik mag zijn zoals ik ben. Dat ging over zelf-expressie, over mijn innerlijke en uiterlijke wezen en deze op elkaar afstemmen. Dat ging van praktische vraagstukken tot hoe wil ik dat mijn omgeving is, wat voor een relatie wil ik, hoe wil ik delen maar ook hoe wil ik ondernemen. Het ging over kunnen staan voor mijn eigen energie. Een prachtige en intense reis die me liet voelen wie wil ik zijn en wat wil ik ervaren. Over elke stap nodig hebben en met liefde nemen. Tot ik glashelder had: daar wil ik naartoe en deze plek wil ik innemen in de wereld.

Mijn hele leven veranderde toen ik echt ging houden van mezelf als de vrouw wie ik ben.

Wil jij leren hoe je jouw aantrekkelijkheid vergroot, in alle gebieden van je leven? Zijn wie je echt bent, meedeinen op je vrouwelijkheid…vrijheid; van binnen en van buiten?

Je energetische ruimte is niet alleen voelbaar maar ook zichtbaar. Ik leer het je met alle liefde en plezier. Je kunt kiezen voor een kort traject waarin we ons richten op 1 thema of onderwerp. Of je kiest voor het drie maanden traject; waar we echt de verdieping en transformatie maken. Dan gaan we kijken naar alles in jou om deze energie blijvend naar boven te halen. Voor we starten maken we altijd persoonlijk kennis. Alle trajecten / sessies kun je zowel online als live doen.

Liefs!
Maike

Geplaatst in Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *