Dit is wat ik doe als ik het niet weet

Als er iets is waar ik weinig voldoening uit haal dan is het om zonder na te denken in de voetsporen treden van zij die me voorgingen. Vooral op het gebied van de liefde. Dat zou me klein houden en laten voelen alsof ik genoegen neem met minder dan wat er mogelijk is voor mij.

Ik wil alles namelijk. Alleen in de liefde weet ik niet hoe die ‘alles’ voelt. Ik deel veel op social media, voorheen kreeg ik nogal wat reacties van mannen. Het duurde even voor ik leerde dat mannen die op een bepaalde manier in mijn energie verschijnen me laten zien dat ik er juist niets mee hoef. Geen cliënt, geen date. Hooguit een uitwisseling van energie.

Sinds kort merk ik dat ik mijn verlangen naar een partnerschap los kan laten.

Ik ben niet de vrouw die je zult horen zeggen: ‘samen is toch fijner dan alleen!’ Maar wat past dan wel en waarom schrijf ik erover? Omdat er meer is.

We neigen er met zijn allen toe om een beeld in stand te houden.

Terwijl mensen veranderen en de ontstane dynamiek binnen een relatie juist uitnodigt om het anders te gaan doen. Ik wil je leren dat er meer te kiezen is. Dat je niet samen hoeft te blijven wonen; ook niet als je dat nu wel doet. Dat je niet in loondienst hoeft te blijven omdat je partner dat wilt. Dat je ook iemand bent zonder je relatie of juist mag groeien samen. Je angst om te verliezen kan je eigen groei en die van de ander stagneren.

Lange tijd wist ik vooral wat ik niet wilde.

Misschien weet je wel dat ik ooit getrouwd was en samenwoonde. Van samenwonen weet ik inmiddels dat het niet bij me hoort. Ook niet met de juiste man. Ik geniet enorm van mijn eigen tijd en ruimte. De romantische relatie die ik wil ontstaat. Net als mijn onderneming. Het groeit met mij mee. Je hebt vanaf dag 1 de klik en een innerlijk weten. Al doende leert men; die vlieger blijft opgaan.

Dat ik iets niet weet, wil overigens niet zeggen dat ik het in de energie dicht moet gooien. Ik geloof in de kracht van verlangens en creatie. Ik gooi het de lucht in, vertrouw en laat de uitkomst los.

Een verlangen en actie nemen hebben terwijl ik niet weet hoe het eruit ziet is moedig. En nodig. Voor mij en ik zie dit ook terug bij de vrouwen met wie ik werk in mijn praktijk.

We leven wel in een maatschappij waar we niet altijd samen zijn om de liefde of ruimte geven aan verlangens die anders zijn dan wat je leerde of wat anderen doen. We zijn de eerste van een generatie die anders mogen kiezen. En toch is er soms niet engers dan die keuze maken. Want hoe zal het zijn aan de andere kant van het veld. Kom je het ongeschonden door?

Als vrouw, als vrije en verbonden vrouw weet ik dat de groei vaker zit in het niet weten. In het zijn, het vertrouwen, het vrouwelijk weten.

Dat weten groeit in je buik, je vrouwelijk punt van creatie.

Ik heb leren luisteren naar de stem van mijn vrouwelijk weten. Mezelf toestemming gegeven om te spelen. Mijn innerlijke godin de ruimte geven. Eerst heel voorzichtig, onwennig op het schoolplein. Ben ik niet teveel?

Zoals ik ben in mijn bedrijf, aanbod en de vrouwen met wie ik werk, ben ik in de liefde. Ik wil meteen een YES voelen, een gevoel van opwinding. Zo niet, dan weet ik dat het me iets gaat kosten. Dat heb ik op de harde manier geleerd.

Ik ben niet geboren als ondernemer. Dat heb ik mogen ontdekken.
Ik ben niet hier gekomen als geliefde of partner, dat mag ontstaan.
Niet vanuit ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weert’. Dat is oud en niet van mij.

Ik wil alles, vraag alles en geef alles. En in de tussentijd geniet ik van mijn reis, mijn weg.

Met wie het deel en wat ik doe, wie ik ben, hoe ik groei. Dus lieve lezer, maak die wensenlijst en stap niet terug. Gewoon niet. Zelfs als je zegt ik weet het niet dan weet je het wel. Je bent hooguit nog niet klaar om de stap te zetten.

Door te werken met het yoni-ei leer ik mijn verlangens te voelen, de ruimte te geven, te voeden en te laten groeien van uit de vrouwelijke aantrekkingskracht. Wat ik je mee wil geven is dat die vrouwelijke kracht niet gaat over hard werken.

Voelt het als een worsteling? Dan laat je lijf je weten dat het niet bij je hoort. Die kracht gaat wel over ‘the concious art of allowing’; ofwel in je leven uitnodigen wat je verlangt en dat laten gebeuren. Dat laten ontstaan is niet vanuit een houding waarin je achteroverleunt. In tegendeel. Je mag het levendig houden, erbij betrokken zijn. De energie door je lichaam laten gaan en je lichaam ondersteunen los te laten wat niet meer past.

Of het nu gaat om de liefde of je onderneming, het principe is hetzelfde. Alles start met een verlangen.

Speel eens met deze vragen:

Hoe voelt het voor mij om me gezien te voelen door mijn partner?
Hoe voelt de veiligheid bij mijn / een partner of binnen relatie?

Wil je meer weten over de cursus of kennismaken? Klik hier om gelijk een afspraak te maken.

Is het tijd om door jouw glazen plafond te breken en jouw magic zone te ontdekken? Let me know! Plan hier onze kennismaking.

Gelijk aan de slag?

  • In mijn 21 daagse SoulShift maak je een shift in je mindset en leer je grip te krijgen op hoe je je voelt en wat je doet. Dit programma is volledig online en in je eigen tijd te volgen. Je koopt je ticket, start meteen en blijft toegang houden tot alle lessen.
  • Het vergroten van mijn vertrouwen in mijn verlangen heb ik niet zomaar. Een belangrijke troef die ik inzet is het yoni-ei. Ik leer vrouwen te werken met deze tool in mijn online cursus (bonus bij mijn 3 maanden programma) omdat ik niet alleen waanzinnig trots ben op de cursus zelf maar ook heilig geloof in de magie van deze magische tool. De cursus is volledig online en kun je uitbreiden met 2 x 45 minuten persoonlijke coaching. Na de cursus ontvang je een link met wachtwoord naar een pagina waar alles terug is te vinden; je blijft toegang houden tot deze cursus na je aankoop.

Liefs,

Maike

Geplaatst in Leiderschap, Manifesteren, Mindset, Personal Leadership, Persoonlijke ontwikkeling, Vertrouwen, Voorleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.