Dit is jouw volgende stap naar het creëren van jouw werkelijkheid!

We kennen allemaal wel iemand die alles meegemaakt lijkt te hebben. Iemand die altijd pech heeft. Of juist iemand die geboren lijkt te zijn voor het geluk. Dat is de tegenhanger. In het ene geval kun je denken dat je hoopt dat de pechvogel nu eindelijk eens wat geluk gaat ervaren. En in het andere geval ben je misschien wel nieuwsgierig wat het geheim van de persoon met geluk is.

Wat zit hier achter en welke acties kun je hier nu zelf gaan nemen?

Want wat doe jij als je die hobbel in de weg tegen komt? Voel je wat er aan de hand is en maak je een keuze? Of ga je beredeneren en analyseren en neem je op basis van plussen en minnen een besluit? Er is een groot verschil tussen het nemen van een besluit en het maken van een keuze. Misschien voel je het wel al bij het lezen van de voorgaande zinnen.

Een besluit gooit energetisch als het ware alle de deuren dicht.

Het maken van een keuze bepaalt je vervolgweg en laat het open. Helemaal als je weet dat je altijd opnieuw kunt kiezen. Dat is tevens één van de meest krachtige elementen van creatie. Een sleutel die je in kunt zetten en stap voor stap jouw leven vorm geeft.

Niet kiezen is ook een keuze.

Wat doet de persoon die altijd pech lijkt te hebben? Ik schrijf ‘lijkt te hebben’ met een reden. Het leven spiegelt jou namelijk wat jij bewust of onbewust gelooft. Als je denkt en leeft vanuit een tekort dan is dat ook wat je krijgt voorgeschoteld. Als jij op een dieper level gelooft dat je het niet waard bent om liefde of geld te ontvangen, dan krijg je het ook niet. Simple as that.

Ik krijg bijvoorbeeld wel eens de vraag: waarom val ik altijd op de verkeerde persoon? Het antwoord is ook hier heel eenvoudig. Ken je jezelf wel, houd jij echt van jezelf en laat je jezelf zijn wie je bent? Het zijn zulke simpele vragen. Maar echt, als jij gelooft dat je iets niet waard bent dan ontvang je het niet en bevestigt het leven jou je waardeloosheid.

Het leven nodigt je uit om te veranderen.

Lukt het jou om je aan te passen aan de nieuwe realiteit van je leven? Of ga je denken en neem je daarna een besluit. Op basis van allerlei zekerheden. Een leuk voorbeeld is de man die zijn baan plotseling verliest. De man heeft een huis met een hypotheek. Die wil hij kunnen betalen. Gaat de man voelen en luisteren naar zijn hart en iets doen wat hij hem past of neemt hij de eerste de beste baan in een soortgelijke functie?

We hebben geen controle.

Hoe graag we ook denken dat het tegendeel waar is. En willen geloven dat een vast contract ons zekerheid biedt. We zorgen zelf voor een schijnveiligheid. Grote veranderingen in je leven zijn een open uitnodiging. Eentje die je vraagt om op een andere manier naar je leven te gaan kijken. Denk maar aan de getrouwde vrouw die verliefd wordt op een andere man. Door niet te kiezen en te blijven hangen in allerlei schuldgevoelens. Door te weigeren om je aan te passen en een noodzakelijke keuze te maken veroorzaak je je eigen hel op aarde.

Is het dan niet goed om te tevreden te zijn? Tevreden is je schouders ophalen en accepteren dat iets zo is als het is. Dat is een keuze. Je kunt ook kiezen om altijd iets meer na te streven. Om jezelf meer waard te vinden en dus ook de bijbehorende acties te nemen. Iets meer na streven wil niet zeggen dat je jezelf voorbij moet rennen, het zegt alleen dat je meer vraagt. En dus ook krijgt.

Mensen die klagen over alles wat ze hebben meegemaakt in het leven, hoe erg dit allemaal wel niet is en vervolgens ook niets doen om het beter te maken… de pechvogel waar ik mee begon. Ook deze persoon kan kiezen. Voel je je niet gehoord? Ben je boos op de hele wereld?

Wat kun jij nu vandaag doen zodat je je wel gezien en gehoord voelt? Welke stap kun je zetten?

Neem je geen actie, klaag dan ook niet. We krijgen geen klachten omdat we ouder worden. We krijgen klachten om dat we simpelweg ooit zijn gestopt om mee te buigen, om de stretch op te zoeken. Om te ontdekken wat er nog meer is, om echt te voelen. Om te vragen om iets wat nu nog niet zichtbaar is.

Met de rug tegen de muur gaan staan met je armen over elkaar en wijzen naar de ander. Dat is het makkelijkst. Je armen in de lucht gooien en roepen: kijk dan eens hoe zwaar ik het heb! Hoe lang wil je hier nog meer door gaan?

Ben jij klaar om te kiezen, wil je buigen naar een situatie en teruggeven wat niet van jou is? Denk je nu: hell yeah! Ik ben klaar! Ben jij klaar voor een transformerende stap? Dan ben jij klaar om uit te breken.

Geplaatst in Empowerment, Essentie, Personal Power.

Eén reactie

  1. Pingback: Voeg elke dag happiness toe aan je leven, kies elke dag bewust voor het moeiteloos ervaren van geluk! ⋆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.