Leer te doen wat de astronaut doet. Maar dan anders.

Als kind vond ik het al machtig interessant. Het universum. Destijds als iets wat voor de astronaut was om te verkennen. Ik moest altijd lachen om de grap over de astronaut die de weg vroeg: alsmaar rechtdoor en aan het einde rechtsaf! Nu heeft het universum een andere betekenis voor me. Ik zie het nu als iets met een oneindige intelligentie, een speelveld. De ongrijpbaarheid is in beide gevallen gelijk gebleven. De gemene deler is ons bewustzijn. 

Een paar maanden geleden heb ik zelf ervaren hoe het eindeloze universum werkt. Op kleine schaal speelde ik er al mee en nu ik weer een paar jaar verder ben, doorzie ik beter hoe het werkt. En wat ik er vervolgens mee kan.

Ik weet hoe het voor mij werkt. Dat hangt weer samen met hoe mijn waarheid in elkaar steekt. Ik geloof niet in zoiets als ‘dé waarheid’.

Iedereen creëert en wat voor de één werkt hoeft voor de ander niet (of nog niet) te werken. Al hangt het ook weer samen met het werk wat je zelf mag doen. Het innerlijk werk, de shift, zodat je het resultaat terug ziet in je dagelijks leven.

Niet kiezen of een halve keuze maken is er één die volgens mij voor iedereen gelijk is. Niet of half kiezen brengt je ook niet of half. Je kunt niet je verlangen willen leven en je droom ten volste waarmaken vanuit je hart en vervolgens andere keuzes volledig uit de weg gaan. Dat komt altijd weer terug, zo werkt het nu eenmaal met de wet van oorzaak en gevolg.

Je acties privé werken door in je professionele leven.

In alle gevallen is het belangrijk om je grenzen te bewaken. Zodra je gaat werken met een groter bewustzijn dan komen deze grenzen snel aan bod. Ik fiets hem er even in: een nee tegen de ander is een echte ja tegen jezelf.

Die laatste zeggen we niet altijd.

Ik koos ook niet helemaal. Ik dacht echt: ‘jongens…ik sta er alleen voor is dat niet genoeg’? Neen. Mijn huis stond te koop maar werd niet verkocht. In tegenstelling tot alle andere huizen in de straat. Ik had 454 Josefs ondersteboven in de tuin kunnen begraven om de verkoop te bevorderen, maar dan had ik het buiten mezelf geplaatst.

Ik zou mijn eigen creatie kracht ondermijnen.

Wat ik wel deed? Vragen stellen. Huis, wat heb je nodig van mij? Als reactie kreeg ik kijkers. Ok, het moet dus gaan dacht ik. Elke keer het poetsen met tegenzin, want het is mijn huis. Oei…dat was het. Mijn huis. En daar kwam mijn ratio weer: maar is het huis niet te duur en te groot voor mij alleen? Kan het allemaal wel?

Ik besloot te kiezen.

En ervoor te gaan. Ik bewoog van de zijlijn naar het middenveld. De kijkers lieten me voelen wat ik echt wil alleen interpreteerde ik dat signaal eerst niet goed. Ik sprak me uit op een level wat ik eerder nog niet had gedaan. Ik wil het huis. Het huis hoort bij mij. Ik hoor hier. En zo ging het.

Tot ik bijna zover was. Een voorval zorgde ervoor dat ik toch weg zou moeten. Eigenlijk kreeg ik op dat moment de vraag: ‘wil je het echt?’ Ik wist dat ik kon vertrouwen. Wel stapte ik uit weg en heb ik echt hardop gezegd: ‘dit is wat ik wil, als het niet de bedoeling is dat ik hier blijf wonen, show me’.

Laat het me dan maar zien.

De dag erna al draaide alles.

In mijn voordeel. Drie weken later tekende ik. Wat wel heel bijzonder was die laatste weken, was dat het ook echt leek alsof het huis me thuis riep. Ik kon niet lang van huis zijn, of wilde dat niet. Alsof er daar iets zit dat iets nodig heeft van mij.

Nog vóór ik had getekend, heb ik het te koop bord al uit de tuin gehaald. En oh boy wat voelde dat goed. Dat is kiezen vanuit vertrouwen. De vraag: ‘wil je het echt’? Liet eigenlijk alleen maar zien waar ik nog niet met hart en ziel had gekozen. Zodat ik dat alsnog kon doen.

Zo is het ook voor jou. Wil je jouw mooiste leven of wil je liever de ander tevreden houden?

Durf jij je gevoel de trigger te laten zijn die alles in beweging zet? In jouw tempo. We leerden om niet te voelen maar om mee te gaan in het grote geheel, vanuit ons verstand. Misschien deed jij hetzelfde als ik: je aanpassen. Net als ik mag je je je gevoel weer als leidraad nemen en vanuit een nieuw bewustzijn kiezen. Niet alsmaar rechtdoor en aan het eind rechtsaf maar perfect in staat om het grotere plaatje te zien. Ga naar Soul Shift Sessions en plan jouw Soul Shift Sessie. Tijdens deze sessie laat ik je ervaren hoe jij jouw grotere plan kunt zien.

Geplaatst in Geen categorie, Meer rust in je leven, Mindset, Mindset veranderen, Persoonlijke ontwikkeling, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.