Een sneeuwbaleffect in de zomer?

Wat ik zo bijzonder blijf vinden is dat ik in relatief korte tijd een mega shift zie. Zowel in mijn privé leven als in mijn onderneming. Het laat me zien dat mijn keuzes niet alleen voor mij zijn maar ook de ruimte zet voor mijn klanten.

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik iets meer dan 4 weken geleden mijn baan in loondienst op zei. Dit artikel gaat het over effect van deze shift. Nu al, slechts 4 weken later. Het besluit waarmee ik de ruimte zet voor mijn klant en zij openen de ruimte in mijn business. Het besluit dat niet alleen effect heeft op mijn onderneming maar ook op mijn kinderen. Het gaat allemaal samen, het mag samen. Jij kiest.

Mag ik je even meenemen op mijn reis?

De onderliggende laag voor mijn besluit zijn mijn kinderen. Altijd werkte ik fulltime om alle lasten te kunnen dragen. Het is wat ik zag en het is wat ik leerde. Tot ik dacht: dat moet ook anders kunnen. De ‘kan-ik-dit-wel’ en ‘waar-begin-ik’ maakten stap voor stap plaats voor actie vanuit vertrouwen.

Ja, ik kies voor mijzelf en mijn missie, maar mijn missie raakt mijn kinderen ook.

Omdat mijn kinderen laten zien dat ze niet mee kunnen in de systemen waar wij ons ook nog vastzetten. Het systeem van werken op gezette tijden bijvoorbeeld. Mijn inspiratie komt op elk moment. Ook om 20 uur als ik nét een serie wil gaan kijken en ook in het weekend.

Het idee dat iets op een bepaalde manier moet – want zo doet we dit nu eenmaal al jaren – ik ben er altijd wars van geweest.

Dit zet je zo vast in zekerheid en faciliteert het risico vermijdende gedrag wat ik zie in grote bedrijven. Het voorkomt alleen maar dat mensen leren uit te blinken in dat waar ze werkelijk goed in zijn omdat ze de stap niet durven te zetten.

Dat kan ook anders en ik laat je graag zien hoe.

Het was wat mijn kinderen mij spiegelden en daarmee ook vroegen. Zolang ik mee bleef draaien in die systemen en mezelf en mijn creativiteit vast zou zetten zouden mijn kinderen ook niet de mogelijkheid krijgen om zichzelf te zien zoals ze zijn. Ze zouden zichzelf op waarde schatten vanuit de resultaten die ze behalen en niet vanuit wat er leeft in hen wat voorbij gaat aan de systemen.

Door mijn keuze laat ik niet alleen aan mijn eigen kinderen zien wat er mogelijk is – het is veel grootser dan dit. Want ik ga staan waar anderen blijven zitten. Ik ga door waar anderen al lang zouden terug stappen.

Op deze manier bereik ik dat meer en meer kinderen zich gezien voelen om wie ze zijn. Zodat ze gaan doen waarvoor ze hier zijn. Intrinsieke stimulatie, dwars door grenzen heen.

Mijn voorbeeld illustreert dat kinderen vragen om actie. En zodra je bereid bent om die actie ook echt te nemen je niet alleen iets geweldigs voor jezelf doet maar ook voor je kinderen. Het gaat veel verder dan kijken naar het spiegelgedrag van kinderen. Het gaat erom dat wij tegen onze kinderen zeggen je bent veel meer dan oké.

Deze shift in kiezen vraagt een mega vertrouwen maar ik geloof dat dit de kant is waar we opgaan in de maatschappij. De modellen, systemen en dynamieken waar we nu in en naar leven zijn niet te handhaven op de lange termijn.

Wat ik zie bij mijn kinderen? Blijere ogen; mijn jongste die ineens beter praat – ze gaat geruime tijd naar logopedie. Zij laat me zien dat ik me mag uitspreken. Voorbij het sociale wenselijke, voorbij mensen naar de mond praten en meegaan met mensen die over mijn grenzen heen gaan.

Ik heb een betere relatie met de vader van mijn kinderen. Een situatie die ik een hele tijd niet voor mogelijk hield maar wel in bleef geloven. En dit vraagt volharding. Niet vanuit de harde discipline en nog hardere actie. Nee in vertrouwen en bij mezelf blijven. Steeds weer terug naar mezelf, naar waar ik in geloof, naar het vertrouwen dat alles meedraait met mijn hoogste verlangen.

En zo is het.

In deze 4 weken zie ik een verdriedubbeling van mijn omzet. Door meer klanten, die uit hoeken komen waar ik ze vanuit mijn verstand nooit gezocht zou hebben. Het laat me ook weer zien dat ik mensen inspireer van wie ik denk dat ze mij niet zien. Dat is een eyeopener. Alles wat je doet wordt gezien. Het gaat niet om wat je zegt maar om wat je doet en laat zien.

En er is nog meer.

Waar ik overal om me heen las over vertragingen bij vliegvakanties, verliep mijn reis vlekkeloos. We waren we overal iets eerder. Het laat me zien dat ik word gedragen als ik bereid ben om naar de afgrond te lopen en me laat vallen – vanuit een diep vertrouwen.

De kers op de taart? Eerder deze week kreeg ik van drie van mijn klanten super mooie mails over de successen die zij zelf behaalden.

Alles begint met een droom, een wens, een verlangen. Ben jij de (startende) ondernemer die volledig vanuit je bedrijf wil leven? Of werk je in loondienst en heb je een idee dat groeit en groeit en raak je je gevoel met het grote geheel soms kwijt? Ik help je graag verder:

Ik heb 2 opties:
1 Soul Shift Sessie. Je kent vast de uitspraken als ‘je moet leven vanuit je missie’. Maar wat dat is nu eigenlijk en hoe doe je dit? Ik ga leren hoe het anders kan. Met concrete tools, tips en handvatten.

2. Soul Shift Traject. Je weet wat je wilt. Alleen die hóe dan?! Het voelt groot en spannend. Dit traject is voor jou als jij je krachtiger wilt voelen en meer grip wilt krijgen op hoe je jouw leven vorm geeft vanuit jouw verlangen. Ik help je om je acties in lijn te brengen met dat wat jij het allerliefst wilt. Op korte termijn heb ik ruimte voor 2 personen om te starten aan dit levensveranderende traject. Ik begeleid je van a tot z en laat je niet zwemmen.

Geplaatst in Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Spiegelgedrag en gezin, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen en getagd met , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.