Wat geef jij zodat je ontvangt wat je nodig hebt?

‘Je mag geld gaan als zien als energie’, zei ze tegen me. Op dat moment hoorde ik wat ze zei, maar om nu echt te zeggen dat het kwartje viel? Dat moment kwam eigenlijk pas veel later. Ik wíst wel wat ze bedoelde, alleen voelde ik het toen nog niet zo.

Misschien is geld en het hebben ervan wel iets waar de grootste oordelen op zitten. Niet alleen krijgen we een hoop overtuigingen mee vanuit onze opvoeding, ook vergelijken we ons graag met anderen. Wat hebben zij, wat verdienen ze, hoe groot is hun huis, noem het maar op!

Ik merk dat geld en overvloed ook is waar mijn klanten mee worstelen. Waar de ene naar het volgende level wil in geld ontvangen zit de ander met een overtuiging dat je altijd eerst iets moet doen voor je geld ontvangt. Ik vroeg haar of het ook licht voelde als ze eraan dacht om een grote geldprijs te winnen. Dat het geld zo naar haar toe kon komen. Dat ervaarde ze niet zo. Dus hebben we gekeken waar dit vandaan komt. Op energetisch niveau hebben we een verandering aan kunnen brengen die zijn uitwerking heeft op haar dagelijkse leven.

Wat kun je zelf al doen?

Als geld energie is, mag het stromen. Dat is iets anders dan rollen. Bij mij hing deze flow onlosmakelijk samen met wat ik mezelf toestond te ontvangen. Ik zat vast in het eerst doen wat moest en daarna pas gaan zitten en relaxen. Iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Het heeft me ver gebracht, absoluut, alleen merk ik nu dat ik anders wil kiezen. Dat actie en vertraging meer in balans mogen zijn.

Verder kun je eens goed kijken naar je uitgavenpatroon.

Waar geef je je geld aan uit? Weet je exact wat er binnenkomt en wat er uit gaat of heb je geen idee? Breng het eens in kaart, maak een overzicht en houd deze elke maand bij in een track-sheet in Excel bijvoorbeeld.

Vraag je bij elke uitgave die je doet af of je er echt blij van wordt. Voel je dit niet, laat het dan eens. Niet omdat je het niet uit mag geven, maar meer omdat die innerlijke ‘JA’ veel meer plezier brengt. En dat trekt weer soortgelijke ervaringen aan. Energie volgt de weg van de minste weerstand. Kies ook iets uit wat je heel graag wilt, een reis of een cursus die wat kostbaarder is. Neem een mooi doel om naartoe te werken!

Die geld en energie stroom kun je je voorstellen – visualiseren.

Zie voor je dat dat geld door je heen stroomt. Dat je meegaat op waar je innerlijk kompas je naartoe wil brengen. Dat je meer leeft en doet vanuit je hart dan vanuit je hoofd. Meer voelen wat je wilt doen in plaats van het bedenken met je hoofd. Na het voelen kun je alsnog een strategie bedenken hoe je ergens kunt komen, het mag praktisch! Wat jij verlangt, verlangt ook naar jou.

Waar houd je aan vast?

Heb je nu spullen die je eigenlijk weg wilt doen maar nog bij je houdt ‘voor het geval dat’? Eigenlijk stuur je daarmee het signaal naar buiten dat je wacht op mindere tijden. En die trek je daarmee ook aan, of misschien blokkeer je dat het nóg betere naar je toe komt. Doe die spullen eens weg. Stap voor stap. Je hoeft niets te overhaasten, iets wat je altijd deed of dacht dat je moest doen hoef je niet in 1 dag overboord te gooien. Voel eens waarom je vasthoudt aan iets en of je nu bereid bent om anders te kiezen en te doen.

Kies je voor plezier?

Misschien herken je wel dat je alleen op zondag je nette of nieuwe kleding aan mocht toen je opgroeide. Ik kan me dit zelf nog wel herinneren. Als je opgroeit, is dit natuurlijk wel begrijpelijk, hier mag je nu ook van weg bewegen. Kijk eens welke acties je nu nog meer neemt op basis van normen en waarden die je van thuis meekreeg of die je over hebt genomen en eigen gemaakt.

Wat wil jij?

Geef jij jezelf wat je voelt dat je waard bent?
Wat draag je uit en is dit in lijn met je verlangen?

Soms kan het lastig zijn om even de stap achteruit te doen en te zien wat een situatie echt is. Hoe voel je of iets van jou is of niet? Wat hoort bij jou en wat niet? Tijdens een BreakOut sessie leer ik jou te voelen hoe je beweegt van waar je nu bent naar je dat wat je verlangt. Belemmeringen en blokkades komen aan het licht en heffen we op.

Dit is mijn 100e artikel, om dit te vieren kun je tot en met 11 augustus een BreakOut sessie boeken voor 100 euro in plaats van 147 euro. 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.