Het effect van je ware, authentieke zelf

photo-1465060810938-30bbe7c40e76

Naast de wetenschappelijk onderbouwde natuurkundige wetten zijn er ook Universele wetten. Wetten die onderhevig zijn aan de kosmische dynamiek en samenhangen met je intentie. De belangrijkste Universele Wet is de Wet van Eén. Kort gezegd stelt deze wet dat alles om je heen met elkaar verbonden is. Alles is één, alles hangt samen.

Alles is bestaat uit energie en alles is bewustzijn. Bewustzijn vormt voor mij de sleutel in hoe je de Universele wetten voor je kunt laten werken. Je bewustzijn kun je openen door het stellen van vragen. Begin je vraag met wat, hoe of welke. Laat ze los en sta open voor wat je op je pad komt en doe er iets mee als het goed voelt. Universele wetten, ik heb hier al vaker over geschreven en deze keer ga ik weer een laagje dieper.

Zo boven, zo beneden. Ik las laatst: wat als de hemel op aarde is? Het gaat misschien wat ver om dit te denken, toch intrigeert me dit weer ontzettend. De Wet van Eén betekent dat er eenheid en overeenstemming is tussen alles in ons en om ons heen. Alles is afkomstig uit dezelfde bron. Er is geen scheiding, alles is één. Ik geloof dat het leven als gemakkelijk en licht is bedoeld. Dat als iets zwaar voelt, we het los mogen laten. We zijn zo gewend om te denken en leven vanuit allerlei patronen. Wat als dat helemaal niet de bedoeling is? Wat als het leven echt gemakkelijk behoort te zijn?

Even los van verliezen die je raken tot in het diepst van je ziel. Dat zal waarschijnlijk nooit licht voelen. En toch…heb ik iemand in mijn omgeving die vertelde over zijn verlies. Hij zei daarover dat als zijn vrouw niet ziek was geworden, ze misschien wel nooit zo dicht bij elkaar zouden zijn gekomen. Dat hij nu als het ware een nieuwe vorm van liefde voor haar ervaarde. Ik hoorde hem dat vertellen in een kroegje en dacht alleen maar wow…wat ben je dan een prachtig mens.

Ik kan me indenken dat niet het meteen zo voelt. Dat er net zo goed verdriet is, boosheid en onmacht. Als je dan na een tijd het verlies misschien een soort van een plekje hebt kunnen geven en er zo over kunt vertellen. Dat je door het gemis heen kunt zien wat iemand je heeft laten zien, super mooi. Het heeft op mij behoorlijk indruk gemaakt toen.

Weer terug naar mijn verhaal. Hoe zwaar het leven soms misschien ook is, hoe schuldig jij je misschien ook ergens over voelt, je hebt altijd een keuze. Ook als je nu denkt: ik heb écht geen keuze. Zelfs dan kies je. Ik oordeel niet over je, ik reik alleen aan. Als dit je irriteert weet je dat je er misschien eens naar kunt kijken, want wat raakt dit bij jou? Ik riep ook vaker ‘maar k moet fulltime werken’ of ‘iemand moet het huis toch poetsen?’ Klopt allebei, het blijven echter keuzes.

Wat als de hemel op aarde is? Wat als het leven echt een feestje is of behoort te zijn?

Ik was op 20 oktober jarig. En ik had echt geen zin in een feestje. Mijn man en ik gaan uit elkaar. Die slingers hoeven van mij even niet. Wiens beslissing het ook is, het valt zwaar. Ik kwam die ochtend best chagrijnig op mijn werk. Met 4 taarten. Die ik door de regen had gesjouwd. Het weer droeg niet bij aan mijn feestvreugde. Ik had bij binnenkomst een donderwolkje boven mijn hoofd hangen. Ik startte mijn laptop op en Google wist natuurlijk ook dat ik jarig was. Het logo hadden ze daarop aangepast. Met slingers natuurlijk. Ik zou hoe dan ook jarig zijn. Mijn vader die belde en vroeg: voel je je wel jarig?

Hij zei dat ik me toch maar een beetje jarig moest voelen, die slingers hingen tenslotte niet voor niets boven mijn hoofd. De strekking van de berichtjes die ik die dag ontving waren allemaal hetzelfde: het leven is een feestje en fuck de regen. Je moet het alleen wel echt willen zien en het zelf doen. Toch heb ik die dag meer berichtjes en appjes met felicitaties dan ooit gehad. Er is toch dus iets veranderd aan mij, aan mijn energie. En ik mag dat ook zien. Sterker nog, ik kies ervoor om dit te zien. Op mijn verjaardag heb ik ‘s avonds mijn eerste echte reading uit zitten werken boven. Uiteindelijk kwam ik uit op 6 A4’tjes. Ik vond het best spannend om dit zo te versturen.

Toch gedaan natuurlijk. Die middag erna kreeg ik een super lieve reactie. Niet alleen voor haar was het fijn. Ook voor mezelf. Om even te voelen dat ik het ook echt kan. Dat ik dingen zie en voel die bijzonder zijn en dat ik iets mee mag. Daar kies ik voor. Dat is de energie die ik uit wil stralen. Op mijn verjaardag zelf was het vast even iets minder. De dag erna was ik weer mezelf.

Wat heeft dit nu te maken met de Universele wet die ik hierboven omschreef? Simpel: wees je zelf, je eigen authentieke zelf. Vraag wat je wilt ontvangen en denk over de waarde die jij te bieden hebt. Als jij straalt van binnen uit, uit je hart en ziel, dan bereik je het meest. Kun jij ook wat inzichten gebruiken? Bel of mail gerust!

 

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.