Het geheim achter ‘the secret’; hoe je deze levenskunst toepast lees je hier.

De kern van mijn manier van coachen raakt altijd het principe van jezelf openstellen voor je innerlijke wijsheid. Voor de kracht losmaken in jou die je helpt om te bewegen naar het leven wat je verlangt. Daarbij zet ik een breed scala aan tools in. Van kennis en rituelen tot visualisatie, regressie en healing. Ik werk ook met yoni eggs, familieopstellingen en ook met universele wetten.

Op deze laatste ga ik dieper in, en dan gericht op de wet van aantrekking die je misschien kent uit ‘the secret’, hoe deze wet werkt en hoe je dit toepast als je je leven leuker, mooier en makkelijker wilt maken. 

Als je denkt aan de wet van aantrekking koppel je dit indirect misschien aan geld. Natuurlijk omvat het meer. Omdat we geld allemaal kennen gebruik ik dit als voorbeeld. Geld is energie, misschien wist je dat al. Nu ben ik opgegroeid binnen een gezin waar geld een rol speelde vanuit het tekort; zuinig zijn en sparen. Dat is ook wat ik zie bij cliënten en in mijn omgeving; dit is niet erg, je mag je bewust zijn of je dit zelf opnieuw zou kiezen, of kan het ook anders?

Zo leren en zien we dat we moeten werken voor ons geld. Jezelf zijn en doen wat je voelt dat je moet neerzetten is daarmee vaak ondergeschikt aan de zekerheid die we (denken te) halen uit geld. Hoe verander je dit en beweeg je weg van allerlei belemmerende gedachten en conclusies die niet perse waar zijn voor jou?

Jezelf toestaan om te doen wat je het allerliefst doet. Jezelf ontslaan van de plicht om de ander te dragen en de ander ontslaan van de plicht om jou op te vangen. Dat is iets anders dan er voor elkaar zijn in een situatie waarin je neemt en geeft vanuit de juiste energie.

Alles in en aan jou is onderhevig aan beweging, geld is dat ook. Vastzetten in spaarsystemen voor als er een keer niets is – komt vanuit een oude denkwijze. Je kunt wel sparen hoor, alleen dan wel vanuit de juiste intentie. Vastzetten staat gelijk aan stagnatie vanuit een tekort idee. Dat doen we ook in werk en binnen relaties trouwens; het past niet meer en toch voegen we ons omdat we onszelf vertellen dat we niet zonder kunnen. Think again. Het is als lucht, die adem je in en uit. Je weet dat er altijd genoeg is. Toch?

Die energie – de beweging – zit in alles. In jou en in alles om je heen. Je innerlijke wijsheid zal je altijd leiden. Het gaat altijd over relaties, die met jezelf en met je innerlijke wereld staat op 1. Jezelf toestaan om alles te zijn wie je bent, om je ruimte in te nemen.

Binnen al die energie speelt er nog meer. Zoals de wet van aantrekking; een bijzonder wederkerig en universeel principe wat altijd in werking is. Onzichtbaar, wel voelbaar. Het is veel meer dan ‘the secret’. Hoe dat zit, ga ik je nu uitleggen. 

De wet van aantrekking werkt niet alleen namelijk. Het is direct verbonden aan de kunst van ontvangen, the art of allowance. Gekoppeld aan geld – om een voorbeeld te nemen – kun je vragen om het winnen van de loterij, maar onbewust voelen dat je het niet waard bent of dat de wereld vergaat als je wint. Welk verlies, tekort, verdriet of angst heb jij onbewust gekoppeld aan geld (of liefde) en wat kun je nu kiezen?

Ik geloof niet in eindeloos afstemmen of door weerstand heen schrijven. Eerlijk gezegd weet ik niet eens waar ik dan moet beginnen. Ik ben 40 jaar, in die jaren heb ik ontelbare gedachten gehad, emoties doorleeft, trauma geheeld en ook nog heel veel niet. Ik weet niet of het wel de bedoeling is om dat allemaal te doen, elke dag weer.

Liever kies ik hoe ik me wil voelen; alles wat dan naar voren komt kan ik aanpakken. Dat is immers wat dan gezien en geheeld wil worden om weer een stap verder te komen.

Je eigen verwachting doet ook een duit in het zakje om maar even in de geld-energie te blijven. Als je vraagt om geld en tegelijkertijd bij wijze van een Whatsappje naar het universum stuurt ‘maar ik moet nog eerst nog […] voor ik […]’, dan moet die ‘maar ik moet nog’, voor je het daadwerkelijk terug ziet in je leven. Alleen vertel je je zelf daarna dat het niet werkt. Maar het werkt wel degelijk en hier kun je jezelf in trainen. Je ontvangkracht en zelfleiderschap over je leven kun je vergroten.

De wet van aantrekking werkt samen met de kunst van het ontvangen. Een wetmatigheid dus die vastligt en een kunst, kunst is receptief. Vergelijk dit maar met de woordenschat van een kind; het gebruikt een woord, maar begrijpt het nog niet.

Zodra je het begrijpt zet je het niet alleen in, maar werkt je energie voor je en vergroot je het. Het is een beweging die ontstaat in jou; die begint met ontvangen. De kunst van het ontvangen vraagt ook of je bereid bent om alles toe te laten zoals het is. Wat wil je houden en wat mag gaan zodat je jouw leven leeft en niet dat van een ander.

De wet van aantrekking zelf omvat ook nog de ‘law of opposites’, ‘de gave van wijsheid’ (die zit in jou!), de ‘joy of wonder’ en de ‘law of cycles’. Ik zal je kort uitleggen hoe dit werkt. De wet van aantrekking vraagt: ‘wat wil je’? Law of opposites zegt: wat ben je werkelijk bereid om ervoor te doen? Gift of wisdom gaat over: er zijn dingen waar je invloed op hebt (de kunst van het ontvangen) en er zijn dingen die vastliggen (de wetmatigheid van universele wetten). Je wijsheid zit hem in het verschil kennen en je weg bijsturen. Joy of wonder: gaat over dankbaarheid, de regenboog zoeken na de regen, zien wat er is en jouw manier ontdekken hoe je dit toepast in je leven en je business.
Law of cycles: het principe van herhaling, van groei, van nemen en laten gaan.

Het gaat in je leven allemaal om het vinden van jouw weg. Jezelf versterken en verfijnen. Verdiepen en verbinden. Zodat je jezelf opent voor je innerlijke wijsheid en in leert te tunen op jouw energie en om vanuit je eigen kracht te bewegen naar het leven wat je verlangt.

Blijf vragen om je volgende stap, wat de bedoeling is voor jou.

Wil je gelijk aan de slag?

Meld je aan voor mijn gratis cursus zodat je dat whatsappje het universum in sturen leert te beheersen.
Of klik Hier en lees alles over hoe onze samenwerking eruit ziet en op welke manieren dat kan. Wil je meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op via info@maikemaessen.nl

Ontvang elke zondag tips en inspiratie die je helpen jezelf te empoweren. Het is gratis!Geplaatst in Anders denken, Manifesteren, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.