Hoe 1 dag Empowerment Training jou zowel privé als in je business helpt.

Ik stond me gisterochtend klaar te maken en terwijl ik mijn tanden aan het poetsen was zag ik het scherm van mijn telefoon oplichten. ‘Heb je hier wat meer informatie over voor mij?’ Gevolgd door een afbeelding. Nieuwsgierig opende ik mijn telefoon en ik zag dat de afbeelding ging over één van mijn laatste blogs.

Het blog over het jezelf centraal plaatsen en mijn empowerment training. Ik stuurde een berichtje terug en schreef dat ik er later op terug zou komen. Later die dag vroeg ik hem wat hij zelf wilde, want het gaat eigenlijk altijd om iets waar je in de privé of werksfeer tegenaan loopt.

‘Ik zou wel eens niets willen doen’, zo begon hij zijn antwoord. ‘Ik voel me niet prettig als ik niets doe, ik zou me zelfs schamen als ik zou toegeven dat ik niets doe’. Hij vertelde hoe de rem weg lijkt te zijn. En hoe groter zijn bedrijf wordt, hoe groter zijn drive om te presteren. Met succes. En hé dat kan een hele tijd goed gaan, werken op adrenaline.

Ondertussen laat het me niet los.

Want als iemand me zegt dat hij eigenlijk geen rust kan nemen of zichzelf niet toestaat om af te schakelen, dan gaat er bij mij een alarmbel rinkelen. Het is iets wat ik steeds vaker hoor om me heen.

Herken je dit? Wil je meer rust en blijft die innerlijke onrust, je perfectionisme of prestatiedrang overheersen? Ik heb een belangrijk inzicht voor je als je dit herkent. De vraag die je jezelf hier mag stellen is: wat vind je dat je waard bent? Op basis van je eigenwaarde maak je keuzes. Ook niet kiezen is een keuze. Het altijd maar doorgaan en niet luisteren naar het stemmetje dat fluistert dat je ook aan jezelf denken mag is eigenlijk een vorm van onzekerheid.

Eentje waarvan de oorsprong vaak niet eens bij jou ligt.

De man uit mijn voorbeeld werkt vanuit controle en niet vanuit zijn hart. Ik weet dit omdat ik lang hetzelfde deed. En ik weet ook dat dit een hele tijd goed gaat. Hij geeft zelf aan zich in zijn kracht te voelen nu. Dat spreekt zijn eerdere opmerking tegen, de boog kan (en hoeft) namelijk niet altijd gespannen te staan. Dat houd je niet vol. Andersom kan een gevoel van ‘tevreden’ zijn ook leiden naar een innerlijke ontevredenheid.

Houd je reserves op peil. Blijf alert en voel ook echt welke signalen je lijf je geeft. Zo voorkom je dat het water je snel aan de lippen staat bij onvoorziene situaties. Vergelijk het maar met trekken ergens aan in plaats van duwen wat veel makkelijker gaat. Als je acties zijn afgestemd en je werkt met mindset, gaat eigenlijk alles moeiteloos.

De persoon in kwestie is sterk en veerkrachtig. Hij weet wat hij wel en niet kan. Ik denk echter ook dat hij, wanneer hij is afgestemd en werkt met de energie in zich en om hem heen, hij veel dichter bij zichzelf komt, bij zijn essentie en empowerment. Van daaruit geeft hij invulling aan zijn zaak en kun je daar vervolgens ook een stap maken. En dat is dan ook wat hij wil bereiken. Groei. Op zowel persoonlijk vlak als in zijn werk.

Wat is mijn advies aan hem?

We maken de beweging van ratio naar je lijf en gevoel. Ik denk terug aan zijn berichtje. En ik denk aan hoeveel signalen zijn lijf hem eigenlijk al geeft. Ik ga met hem voelen waar hij ooit heeft besloten dat hij keihard moet werken om succesvol te zijn. Wanneer heeft hij ooit besloten dat hij veel moet werken alvorens hij veel geld kan verdienen?

Ik creëer een krachtveld met vloerankers. Ik laat hem plaatsnemen op deze ankers en tune in op zijn gevoel als het ware. Wat heb je je eigen gemaakt wat niet van jou is en wat je nu belemmert om actie nemen vanuit creatie?

We geven terug wat niet van hem is.

We schrijven oude overtuigingen op en buigen deze stuk voor stuk om. Na het teruggeven doen we nog een keer hetzelfde, maar dan met alter-ego’s. Deze zullen hem ter plekke laten voelen waar zijn power zit. En hoe hij hier eenvoudig en snel contact mee maakt en volledig afgestemde actie onderneemt.

De dag staat in het teken van voelen, van afstand nemen en vanuit die plek kijken naar jezelf. Op deze manier clear je al die oude zooi die je al jaren met meezeult en je weg houdt van je ultieme droom. Ik ben benieuwd wat deze shifts voor extra ruimte en creatie opleveren!

De oplossing zit al in je. Niet buiten je. Met uren lang praten vanuit het hoofd kom je er niet. Voel, ervaar en vind…

Wil je leren hoe je jezelf centraal zet en aan de slag met opstellingen? Op 6 mei is staat de Empowerment Training gepland!

Geplaatst in Afstemmen, Empowerment, Essentie, Manifesteren, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.