Hoe jij kunt voelen wat jouw waarheid is en hoe je daarnaar leeft.

Eerlijkheid, het accepteren van dat wat is, uit de ontkenning, de bereidheid om transparant te zijn en helder te communiceren vanuit je hart. Ze hebben allemaal een gemene deler: de waarheid.

Je hebt de waarheid, dat is de essentie van iets. En er is een waarheid. Deze is onderworpen aan je levensfilosofie of je eigen waarheid, daar waar je naar leeft. Hier komen je persoonlijke normen en waarden ook weer in terug.

Het gaat hierbij nooit om welke waarheid meer waar is. Of om welk doel hoger is. Het gaat altijd om wat jij ergens bij voelt. Voelt iets als waar voor jou; voelt het licht of voelt het juist zwaar? Als je bijvoorbeeld wordt uitgenodigd voor een feestje, of een vriendin of vriend vraagt je ergens mee naartoe. Wat voel je dan? Voel je bezwaren opkomen of zie je het gelijk voor je?

Ga je dan mee in je gevoel of voel je je verplicht om een ander blij te maken?

Het gaat er niet alleen om dat je eerlijk bent naar de ander. Nog meer gaat het om dat je eerlijk (en lief) naar en voor jezelf bent. Voel je wat jij voelt en erken je dat, of toets je het aan de mening van een ander? Dat je vraagt: hoe was het voor jou of wat zou jij nu doen? We zijn allemaal sociaal en betrokken en het is alleen maar natuurlijk om het bij elkaar te willen vinden.

Een ander voelt echter niet wat jij voelt.

En kan je dus onmogelijk zeggen wat goed is voor je. Jouw waarheid en dat wat nu goed is voor jou: jij bent de enige die dat voelt. Jij bent uniek, er is helemaal niemand zoals jij. Dat maakt dat je je soms heel alleen kunt voelen in je visie, je wensen en je denken.

Je eigenheid vormt de springplank naar je persoonlijke succes.

Als je eens wilt voelen hoe het voelt als je vanuit je hart praat, dan kun je dit oefenen door je hand op je hart te leggen als je spreekt. Dit doe je niet met iedereen, maar je kunt je vast een situatie voor je geest halen waarin je het wel wilde doen. Omdat je je oprechtheid kracht bij wilde zetten.

Een ander voorbeeld is of je tijdens een gesprek weg kijkt van iemand. Als je iemand aan blijft kijken als je praat dan praat je ook volledig vanuit je hart. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een ander iets bij jou raakt en dat je het daarom lastig vindt om iemand aan te kijken, dus voel ook hier wat waar is voor jou.

Soms hoef je niet meer te doen dan overgeven aan dat wat is. Volledig zijn het nu, want dat is alles wat telt en waar je kunt voelen, zien en doen. Zie voor jezelf wat je nog ontkent; die geweldige vrouw die er al is, de fantastische man die je al bent. Want dat wat je nog ontkent houdt jein de illusie waar je nu in zit. Maak het vrij, je hoeft niet meer dan te zijn wie je al bent. Ben authentiek en glorieus en zie wat er dan op je pad komt.

Wat kon je eerder niet ontvangen en nu wel?

Wat deel je met anderen? Deel je vanuit je hart en kun je duidelijk aangeven wat je nodig hebt en wie je nodig hebt? Je waarheid ligt in jouw persoonlijkheid en je ervaringen die je hebben gevormd tot wie je nu vandaag bent. En dat is perfect.

Spreek en leef je waarheid en luister. Luister echt naar wat je terugkrijgt.

Daarna kun je jezelf een volgende vraag stellen. Ben jij bereid om te doen wat ervoor nodig is om het overvloedige leven te kunnen ontvangen wat je wilt? Wat wil je zijn, wil je een schrijver zijn, maak je nu dan van schrijven je eerste prioriteit? Wil je de beste schilder zijn, is schilderen al jouw eerste prioriteit?

Als jij achterover leunt en niet doet wat je behoort te doen, dan werkt het Universum ook niet mee. Als je relaxt achterover leunt, dan is dat ook wat je ontvangt. Ben je trouw aan je roeping, je missie en spreken je acties dat ook uit? Dat is essentieel aan vooruit komen op dat pad.

Nu is de tijd dat jij eerlijk kijkt naar je acties, visie, gedachten en opvattingen op alle gebieden van je leven. Daar ligt jouw sleutel tot succes, tot wonderen.

Wat al van jou is zal je niet weerhouden worden.
Stel bij alles de vraag: wat is waar voor mij?
En neem actie. Stap voor stap.
Toets het aan jou, aan jezelf.
Vraag om de waarheid, die zit al in jou.

Alles wat je nog niet hebt is alleen maar een illusie, eentje die je zelf gecreëerd en ook zelf los mag laten.

Ben.

Geplaatst in Afstemmen, Je ware zelf zijn, Verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.