Wat je zegt en denkt helpt je kind ook.

Na mijn bijna burn-out stond ik er enorm voor open om mijn levensmissie te ontdekken. Op dat moment dacht ik: ‘als ik dat maar eens weet, dan is ALLES anders.’ De realiteit zit iets anders in elkaar. Want ja, na een tijdje wist ik het…en now what?

Wat was dan wel die gamechanger? Dat deel ik met je in dit blog. Als ik 1 ding mag kiezen waarvan ik denk: ‘had ik dat maar eerder geweten’! Dan is het deze. Of ja eigenlijk 2 dingen die samen hangen.

De eerste is vragen om wat je wilt en voelen hoe het is als je het hebt.

De tweede is jezelf een ander verhaal vertellen. Door jou kan je omgeving met je meebewegen. Natuurlijk omdat jij het anders ziet maar ook omdat je door dat verhaal meespeelt in je eigen scenario.

Vanuit het spirituele valt me op dat men geneigd is om alles over te dragen aan Tha Universe. Het oneindige en alleswetende.

Maar…jij bent er onderdeel van, dus alle wijsheid zit ook in jou. Ik heb heel lang gezegd: ‘ok…matties…als dit en dit de bedoeling is, laat het me dan maar duidelijk zien’. Maar wat ik daar deed was uit de stroom van creatie stappen, mezelf kleiner maken en niet vertrouwen op mijn innerlijke leiding en wijsheid.

Nadat ik leerde dat: meer dan 97% van wat je denkt niet van jou is en dat 99% van je zorgen niet echt zijn (en dus ook niet gebeuren) ontstond er ruimte voor meer.

Je zorgen maken is de verkeerde kant op creëren. Leer dus hoe je heel duidelijk vraagt om datgene wat je wilt ontvangen door heel specifiek te zijn. Hoe veel we dit doen werd me pas nog eens duidelijk. Op huis tuin en keukenschaal weliswaar, maar dat is waar het begint.

Ik werk momenteel zelf ook met een coach aan een stuk verdieping. Verdieping in mijzelf wat ik ook weer mee geef aan mijn klanten. Heel waardevol. Met haar werk ik onder andere aan: hoe wil ik me voelen en hoe haal ik dat mijn leven binnen?

Ik was op zolder bezig met de was en dacht terug aan een heerlijk satijnen dekbedhoes. Hoe zacht het was, hoe mooi het eruit zag en hoe fijn ik me voelde als ik eronder kroop. En ik dacht: dat wil ik wel weer ervaren.

Niet eens heel bewust…

Toen ik daarna de was uit de trommel haalde zat er een scheur van meer dan 1 meter in de overtrek. En ik dacht terug aan mijn eigen gedachten. Ik had een signaal de lucht in gestuurd met een duidelijk gevoel erbij. En nu had ik ruimte gemaakt voor die nieuwe dekbedovertrek. En deze heb ik me die avond uitgezocht en besteld. Als ik nu ook had gevraagd om het geld, en hoe het ontvangen zou voelen, was me dat ook vast gelukt. Dat heb ik achteraf gedaan en het geld kwam – in tweevoud – dat vraag ik ook altijd.

Ok…tot the point, hoe help ik hier nu mijn kind mee?

Door jezelf te vraag te stellen: wat verlang IK echt en hoe voel ik me als het er is? Sta jezelf toe om klein te beginnen. Ik ben gestart met het winnen van een tas en een jurk die ik echt graag wilde. De auto die ik de week erna probeerde te regelen is helaas niet gelukt. Waarschijnlijk omdat ik zelf nog dacht: ‘yeah right’. Er zat een lading op, of het was niet de bedoeling. Dus neem iets wat je het graag wilt én waarvan je denkt dat het je lukt.

‘Ik wil mijn kinderen meer horen lachen en ze zien stralen, hoe mag ik bijdragen?’

Dit slingerde ik de lucht in, ik denk 1,5 jaar geleden. Niet één keer. Nee heel vaak en meerdere keren per dag. Ik richt heel bewust mijn aandacht op dat wat ik wil. En steeds als ik voelde iets te moeten doen – wat een antwoord leek op mijn vraag welke bijdrage ik mocht zijn – dan deed ik dat. Dat is wat we vaak niet doen. Want hoe weet je of iets ‘een antwoord’ is? Dat voel je. Beredeneren lukt hier niet. Je vraagt, je voelt welke actie je mag nemen en die neem je. De ‘hoe’ ofwel de exacte invulling is niet aan jou.

Kies je voor je voor geluk? Of kies je ervoor om jezelf én daarmee je omgeving te zeggen dat je leven nu eenmaal zo is en dat het leven zwaar is voor je kind.

Voel je het verschil?

Hoe meer en vaker ik bewust kies om geluk te zien, te ervaren en aan te trekken, hoe meer het er is. Hoe meer mijn kinderen dat doen wat ik voor ze wens.

Op deze weg kom je oude shizzle tegen.

Aangenomen normen en waarden die je mag loslaten. Gewoontes die je hebt overgenomen. Sociaal wenselijk gedrag wat je vertoont. Beperkende gedachten die niet van jou zijn.

Wil jij de weg vrij maken? Dit doe je voor jezelf. Het bijzondere is dat je je kinderen hier ook mee helpt. Je rolt de rode loper voor ze uit. Je kunt het pad niet voor je kinderen bewandelen maar je kunt wel obstakels oplossen voor jezelf, die je ook weer kind helpen. Je bent nu eenmaal systemisch met elkaar verbonden. Jouw blik wordt verruimd waardoor je relatie met je kind gelijk verdiept.

Wil je meer weten? Ik help je graag verder:

Inspiratie sessie: steeds vaker krijg ik vragen van (single) ouders, aanstaande ouders of professionals werkzaam in het onderwijs. Ik neem graag de tijd voor je. Samen kijken we naar je vraag en creëren we een concreet plan waar je gelijk mee aan de slag kunt. Geheel toegespitst op jouw idee of stap in je proces. Vooraf stuur ik je enkele vragen zodat we deze 2 uur heel gericht aan de slag gaan met elkaar.

Verdieping en advies: verdieping in de ouder – kind relatie start met een verdieping in jou. Wat heb je nodig om je gelukkig te voelen en hoe haal alles uit je leven zodat je dit ook voorleeft aan je kind? Hoe maak je jouw gezinssysteem tot een gelukkig systeem? Ik ga je leren en laten ervaren hoe je dit aanpakt. Met concrete tools, tips en handvatten.

Geplaatst in Afstemmen, Anders denken, Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Spiegelgedrag en gezin, Van hoofd naar hart en getagd met .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.