Voor ik bij het tankstation was, leerde ik een heel waardevolle les

Terwijl we lekker in de tuin zaten hadden we het over het verschil tussen wanneer je kiest vanuit je gevoel en wanneer…niet. Dit blijkt nog niet zo gemakkelijk uitgelegd. ‘Want als ik een reep chocolade eet en dan naar de winkel ga en mijn gevoel volg, dan wil ik toch alleen maar meer?’

‘Eh nee. Dat is niet het gevoel wat je moet volgen’, zei ik. ‘Hoe werkt het dan? Want het klinkt allemaal heel leuk dat gevoel volgen, maar hoe pak ik het aan?’

Hoe is het dat voor jou? Weet jij die grens tussen intuïtie en wat erna komt duidelijk aan te geven? Nee? Lees dan even verder, dan leg ik je uit hoe het werkt.

Want na de vraag ‘hoe pak ik dat aan?’ was ik even stil. Ik weet al even dat 97% van wat ik denk en voel niet van mij is. Het is aangeleerd en aangenomen. Vanuit dat idee ben ik gaan spelen met die 3%. Om en nabij dan he, het gaat er vooral om dat je je bewust bent van hoe veel je overneemt van anderen. Je ouders, school, de maatschappij.

Als je dan ook nog gevoelig bent – en dat we zijn we met zijn allen veel meer dan we toe geven – dan wéét je niet altijd wanneer je je iets eigen hebt gemaakt. Vaak kom ik er pas later achter. Nu nog trouwens.

Dan zie je echt even een lampje aangaan boven mijn hoofd.

Wat ik versta onder gevoeligheid is aanvoelen hoe iemand zich voelt of iets weten voor het is uitgesproken. Voelen wat een ander nodig heeft. Iemand die tegen je zegt: je weet altijd exact dat te zeggen wat ik nodig heb. Weten wat de ander gaat zeggen. ‘Voelde je het aan ofzo?’ Ik bedoel niet per se dat je entiteiten waarneemt of rondloopt in blauwe Jomanda jurken en wierook brandt. Het kan allerlei vormen hebben.

Voor mij was alleen dat al een zoektocht en naarmate ik me meer openstel, neem ik ook veel meer waar.

Misschien herken je het wel. De momenten dat je iets zegt en iemand vraagt: hoe weet je dat? Ik heb een hele tijd mijn mond dichtgehouden omdat het voelde alsof ik iets moest kunnen overleggen in drievoud, ondertekend en wel. En dat is dan weer niet hoe het werkt. Hoe meer ik me bewust ben, hoe makkelijker het is om mijn aller-aller ALLER eerste gevoel te volgen. Want dat is het gevoel wat ik bedoel. Het gevoel wat we meer dan eens afdoen als: dat kan niet, dat heb ik vast verzonnen of: I AM LOOSING IT.

Je zou jezelf bijna inchecken ergens. Diep van binnen weet je wel beter.

Vandaag had ik een mooi voorbeeld. Ik was op kraamboek geweest bij mij zusje (IK BEN TANTE!). Zij woont in Leiderdorp. Een uur en veertig minuten met de auto en mijn tank zat iets meer dan halfvol toen ik vertrok vanuit huis. Ik dacht ‘ik tank wel op de terugweg’. Maar goed, als ik weet dat ik ergens goedkoper kan tanken, dan zal ik dat niet nalaten. Dat heb ik van mijn geld-bewuste vader. Dus ik wilde eigenlijk thuis pas weer tanken in plaats van langs de snelweg.

Ik vroeg dus: ga ik dat halen? En mijn gevoel zei: JA! De cijfers in mijn dashboard zeiden wat anders. Eerst alleen de cijfers, daarna licht een tankje op, daarna gaan 2 tankjes knipperen en daarna verscheen: FILLUP in beeld. Ik kreeg het best warm. Ik heb nog gebeld om te vragen hoe betrouwbaar die peilstok is. Het antwoord gaf me niet zo veel vertrouwen. ‘Misschien sta je wel eerder stil!’

Als ik niet had vertrouwd was ik toen gaan tanken. Dat heb ik niet gedaan want ik had de vraag gesteld. En ik weet nu dat ik dan ook moet vertrouwen. Ook wanneer cijfers en mensen om me heen iets anders zeggen. Dat is kiezen vanuit je gevoel. Dat is vragen en weten dat het klopt. Start met kleine voorbeeldjes die je aan durft. Vanuit dat ga je het steeds groter maken.

Met welk voorbeeld ga jij van start?

Heb jij die start al gemaakt en ben je klaar voor de volgende stap in je uitbreekproces dan zijn er enkele opties. 

Maak gratis kennis met hoe ik werk via mijn cursus van drie weken. Ik neem je mee in je bewustzijn en deel de stappen met je die voor mij zo belangrijk waren. In deze drie weken mag je ook al je vragen stellen via de mail.

Wil je hierna verder dan heb ik een gaaf online programma. Voor dat ‘happily ever after’ leven wat we allemaal willen en nu ook daadwerkelijk kunnen kiezen.

Heb je vragen? Stuur me een mail of app en dan kijken we samen wat je nodig hebt om jouw volgende stap op jouw manier te zetten.

Geplaatst in Angst, Je ware zelf zijn, Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.