Iets wat je nu raakt, raakt een oude pijn. Voel je de bijdrage?

In je leven heb je meerdere momenten dat je wordt teruggeworpen op jezelf. Herken je dat? Iemand anders neemt een beslissing. En die beslissing raakt jou vervolgens. Het raakt een oude pijn. Kies je om te het voelen of druk je het liever weg? Als het je lukt om door de pijn heen te voelen en kijken dan zie je de bijdrage voor jou, wat er onder de oppervlakkige laag ligt en wat je mag helen.

Soms duurt het even voor je het kunt zien. Want op het moment zelf kan het voelen alsof je leven zoals je het tot toe kent, stopt. Alsof de wereld even ophoudt met draaien. En jij je plek opnieuw moet vinden. De positie van jou die je krachtig laat zijn, stralen en staan. Verankerd in het leven dat al van jou is. Het leven dat jou draagt.

Iemand kiest ervoor op zijn plaats in te nemen. Om te ontdekken wat die plek is. Omdat deze persoon wil ervaren, voelen wat deze plek is en wat het met hem doet. Het is het pad wat hij kiest om te volgen. Het is niet iets wat je persoonlijk op hoeft te vatten – dat hoef je eigenlijk nooit te doen. Ook al raakt het jou tot in je kern.

We hebben een pad samen en we lopen een deel alleen.

Om daarna te bouwen aan iets nieuws. Aan je zelf. Een nieuwe jij. Een jij met andere ervaringen. Met mensen en situaties die je kiest. Zodat je als persoon rijker zult zijn en kunt groeien. Vanuit die rijkdom voeg je een andere, unieke waarde toe aan het leven. Aan de mensen om je heen. Je bijdrage verandert. Een bijdrage is altijd bijzonder is. Laat hem ook authentiek zijn.

Het kan een gevoel zijn van terug moeten springen. De tijd nemen om de balans op te maken. Van ook echt willen voelen. Van de teugels even los willen laten. Ze laten vieren. Of juist van springen om te voelen of je vleugels je kunnen dragen. Ruimte scheppen in je hoofd en je leven. Ruimte in je hart. Om jezelf toe te laten. Om thuis te komen bij jezelf.

Een beslissing kan zwaar voelen, het moment kan onverwachts komen. Plotseling is het anders en zijn je kaarten opnieuw geschud. En hoe je ermee om gaat is misschien ook afhankelijk van aan welke kant je staat. Het is hoe dan ook een nieuwe realiteit met ook weer oneindige kansen en mogelijkheden.

Weet dat de zwaarste lessen uiteindelijk je grootste zegen kunnen zijn.

Achter de schermen is al zoveel gaande. Je kunt het misschien nog niet zien of voelen. Maar als je het leiderschap over je leven neemt, en eerlijk kijkt, dan kun je dat voelen. Het zal misschien geen comfortabel gevoel zijn. Het wringt, je hebt vragen. Vragen die je aan de ander wilt stellen terwijl je de antwoorden alleen bij jezelf kunt vinden. De persoon die zoekt die zit in jou.

Ben je er klaar voor om hem of haar te ontmoeten? Om deze persoon recht in de ogen aan te kijken? Om te zeggen: ik ben klaar voor je.

Geluk en onvoorwaardelijke liefde vind je in jezelf.

Vanuit dat punt kun je de mooiste en meest oprechte waarde toevoegen. Vanuit jezelf aan de ander.
Het universum helpt je altijd, het draagt je. De wegen lijken soms onbegrijpelijk, zelfs niet altijd logisch. De uitnodiging voor jou is er een van controle loslaten. Van laten ontstaan wat er mag ontstaan. Omdat jij ook mag groeien.

Het universum helpt je. Altijd. Een grappig voorbeeld is hoe ik op mijn werk zat en dacht aan de dingen die ik die avond nog wilde doen. En dat was veel. Meteen ging mijn telefoon en de makelaar belde de bezichtiging voor de dag erna af. Ik kreeg dus ruimte om wat tijd voor mezelf te nemen. Dat negeerde ik – natuurlijk.

Uiteindelijk had ik die zondag erna een afspraak. En zij zei iets dat me echt triggerde: je reserves raken op als je zo doorgaat. En dan kun je dadelijk, als je echt stappen kunt gaan zetten, stoppen, omdat je dan juist die reserves zo hard nodig hebt! Een reddende engel met een mooie, waardevolle boodschap die ik ter harte mag nemen.

Ons ego kan van alles willen, zoals het huis snel willen verkopen. Het kan door willen gaan, door denderen. Altijd full commitment willen geven. Omdat je toch wel weet wat goed voor je is en wat je nodig hebt? Hoe mooi is het dan om te ervaren hoe het universum werkt. Omdat het weet wat ECHT goed voor je is. En dus ook exact dat op je pad brengt.

Soms onverwacht. Op een harde manier omdat je eerdere tekens miste. Een andere keer vol magie. Altijd dient het een hoger doel. Geen uitzondering. Wonderen zijn overal, het vergt wat oefening ze te kunnen zien. Begin eens met op te schrijven waarvoor je dankbaar bent vandaag…zie en voel de schoonheid die er al is. Geloof jij dat je het waard bent?

Geplaatst in Innerlijk kind, Je ware zelf zijn, Verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.