Het is tijd om IMPACT te maken!

‘Ik heb weinig energie en mijn dochter hangt de hele dag door het liefst aan mijn been. Of een ander deel van mijn lijf’. Ik moest een beetje lachen bij die laatste zin van haar – ik visualiseer heel snel. Gelukkig kon ze er zelf ook om lachen en voor mij was het bruggetje naar haar mindset zo gelegd.

Het kan lastig zijn om uit die spiraal te komen van al die verhalen die je jezelf vertelt.

Je plek innemen, je ruimte claimen, daar gaat Gezond Egoïsme over. Als jij het niet doet, doen anderen het voor je. Het meisje in dit verhaal hangt aan haar moeder omdat haar moeder zichzelf vertelt dat ze moe is. Ze wil van alles doen en weet niet goed waar te beginnen. Dus verstart ze. Ze denkt dat ze het niet kan, dat ze diploma’s nodig heeft. Dat ze van alles moet doen eer ze succes zal hebben. Dat ze grote dingen moet doen. Ik gaf haar een aantal tips. Omdat ze ook waardevol zijn voor jou, deel ik ze met je in dit artikel.

Omarm verandering, ook als de vorm nog niet zichtbaar is.

Start met dromen. Dagdromen en visualiseren. Geef ze vorm door ze op te schrijven, geef ze een stem door ze in te spreken op je telefoon en luister ze dagelijks af. Je dromen en verlangens zijn de eerste stap. Blijf openstaan voor alles wat op je pad komt. Gooi er niet gelijk van alles voor door te denken dat je er niet kaar voor bent maar zet kleine stappen.

Geef je over aan je persoonlijke ontwikkeling

Je groeit, je leert, je verandert. Soms bewust, soms onbewust. Het is een natuurlijk proces en het tegengaan kan je niet. Zoals je kind dat aan je gaat hangen en je laat voelen dat je in actie mag komen. Het blok aan je been wat je eigenlijk zelf bent, naar jezelf toe. Met alle belemmerende ideeën en gedachten.

Laat los wat je niet langer dient

Van de verhalen die je jezelf vertelt en die je energetisch omlaag trekken, tot mensen of plannen die je lang dierbaar waren. Voel wat bij jou hoort en wat je verder brengt en laat los wat je terug trekt. Het kan even raar voelen als iets wat lang belangrijk voor je was, dat nu niet meer is. Het voelt even onwennig. Begin klein. En als je iets loslaat, doe dat dan uit dankbaarheid.

Zodra iets je gaat irriteren, woede oproept bij je ofwel je triggert, ben je er dan van bewust dat deze emoties een contrast zichtbaar maken. Als de grijstinten die ontstaan wanneer je een nuance aanbrengt zo ontstaan ze ook als jij innerlijk werk te doen hebt. Als jij je plek steviger in mag nemen. Of als je een grotere ruimte mag claimen. Voel wat het is, welke uitnodiging het is aan jou en welke actie je kunt nemen.

Beweeg voorbij angst

In actie komen kan spannend voelen en soms zelf akelig. Blijf voelen of de angst van jou is of dat je deze hebt overgenomen. Toen je opgroeide bijvoorbeeld. Welk verhaal heb je overgenomen en eigen gemaakt en mag je nu loslaten? Vertrouw op je gevoel en blijf trouw aan jezelf. Niemand staat in jou schoenen, zelfs niet als ze het proberen. Ook niet je kind dat zo zijn best doet. Om te dragen. Jij mag het zelf doen.

Luister naar de signalen

Van je lichaam, hoor je gedachten. Je lijf vertelt je al zoveel, alleen hoor je het te midden van de drukte niet altijd. Ga eens zitten of liggen in stilte. Zet de TV uit, leg je telefoon weg. En richt je op het nu, op dit moment in ruimte en tijd. Doe je ogen eens dicht en maak contact met die bron van informatie in jou. Welke ideeën komen binnen als je zo een tijdje zit? Laat ze weer los en ben je bewust van wat daarna weer terugkomt bij je. Laat je leiden door de meest krachtige ideeën en plannen!

Valk voor ze ging vroeg ik haar: ‘wie is je idool, tegen wie kijk je op’? Ze keek me heel even raar aan. Een luchtige vraag na mijn uitleg over de spiegel die haar dochter haar voorhoudt. Ze trok haar wenkbrauwen omhoog. Ze mompelde iets over posters van Madonna op haar kamer vroeger. Ik zie een kleine Madonna aan haar been hangen. De kleine rebel die in actie wil komen, die in haar schuilt, ready to come out. Terwijl zij haar tas pakt en haar jas aantrekt schuif ik de stoelen aan.

‘Oprah Winfey’, zei ze ineens. Haar keuze verraste me. Ik zei: als je de volgende keer even niet weet wat je moet doen, vraag je dan af wat Oprah zou doen. Wat tolereert ze en wat niet. Wat accepteert ze en welke acties neemt ze?

P.S. Wil je concreet aan de slag met krijgen van het leven wat je verlangt terwijl je impact maakt op de wereld om je heen? Kies dan voor de verdieping van 6 weken. Je leest er hier alles over. Ben je benieuwd hoe dit aansluit op jou en je plannen? Mail me via maike@maikemaessen.nl of plan je gratis kennismakingsgesprek.

Liefs,
Maike

 

Geplaatst in Angst, Gezond Egoïsme, Je ware zelf zijn, Leiderschap, Personal Leadership, Spiegelgedrag en gezin, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.