Kansen en mogelijkheden

Weer even een persoonlijke deze keer. Mijn nek zit vast. Het euvel schoot erin terwijl ik me klaarmaakte om naar mijn werk te gaan. Een enorme pijnkramp trok van mijn nek door mijn hoofd, aan de rechterkant. Ik trok wit weg en dacht…oei, dit is niet goed. Ik ben even gaan zitten en werd ontzettend misselijk. En zo ben ik even blijven zitten. Schijnbaar zat ik letterlijk te draaien, ook al voelde het voor mij zelf alsof ik stil zat. Daarna ben ik gaan liggen, het voelde als een system shutdown.

Ik weet dat zoiets vaker gebeurd als ik teveel heb gedaan. Als alles in mijn lijf roept: neem rust en ga op tijd slapen. Toch negeerde ik alle tekens en bleef doorgaan. Want waarom zou je 2 rondjes van 2100 meter rennen als je er ook 3 kunt doen. Ik negeerde alle signalen en ging ook niet op tijd slapen, zoals beter voor me is.

Een paar weken terug heb ik een cursus magnetiseren* gevolgd. Tijdens die cursus heb ik onder andere geleerd dat elke lichamelijke uiting of symptoom samenhangt met een (energie) blokkade in je lijf. Ik dook (dus) het internet op om te kijken wat de functie is van je nek / hoofd.

Een stijve nek hangt vaak samen met het weigeren of het onvermogen om alle kanten van een zaak te bekijken. Eigenzinnigheid en koppigheid zijn me niet vreemd dus die kan ik wel plaatsen. Tegelijkertijd zit ik zelf in een roerige fase van mijn leven en het is niet gek dat het ook zijn weerslag heeft op mijn lijf. Toch wil ik ook kijken naar wat mijn nek, hoofd en de krampscheuten me te vertellen hebben. De rechterkant – waar de pijn zit – staat voor het heden. De linkerkant van je lichaam representeert het verleden. Voor mij wil het zeggen: wees tolerant naar mezelf, verwelkom alles met vreugde en niet met angst. En ook dat ik me er bewust van mag zijn dat niet iedereen in mijn omgeving bekend is met deze kant van mij. En dat zij ook de tijd nemen en nodig hebben om er aan te wennen, en er een mening over mogen hebben. Dat iedereen zijn eigen processen heeft.

Spierkrampen staan voor iets willen vasthouden, iets niet los kunnen laten. Het gaat vaak om dingen en situaties die allang achter de rug hadden moeten zijn. Het komt er nu allemaal uit. Bij mezelf en ook fysiek dus. Ik wil er mijn ogen niet voor sluiten. Hoe lastig het ook is. Als ik deze situatie kan accepteren zoals ze is, kan ik het ook omzetten in positieve energie. Dan kan de kracht van het leven ook weer door me heen stromen.

Gisteren zat ik thuis. Ik deed mijn ogen dicht en draaide naar links. Daarna draaide ik heel voorzichtig naar rechts. Nog steeds met mijn ogen dicht en werd ik even emotioneel. Dat overviel me even. Het vertelt me dat ik veel meer vertrouwen mag hebben in wie ik ben en wat ik kan, in mezelf. En ook heel belangrijk: vertrouwen in de tijd die komen gaat. Het is soms moeilijk om alles overboord te gooien. Om niet te weten wat er komt en gaat gebeuren. De impact is groot, dat weet ik, maar hoe groot exact…tijd zal het uitwijzen. In de tussentijd ga ik beter luisteren naar mijn lijf. Niet 3 keer in de week sporten omdat ik dat moet van mezelf, maar even kijken hoe het voelt. Een tweede keer de halve marathon rennen heb ik geparkeerd. En dat voelt goed.

En verder heb ik nog wat grappigs ontdekt. Ik heb een aangeboren ‘afwijking’. Ik ben hardhorend. Een aandoening waarmee je bent geboren is je richtingaanwijzer voor dit leven. Iemand die geboren is met hypermobiliteit mag dit leven ontdekken wat zij wil en in haar eigen kracht blijven en van daaruit leven. Niet altijd meegaan met de wensen van anderen, maar echt toetsen: is dit van mij? En zo nee, wil ik dit wel? Je eigen plan trekken. Symbolisch staat mijn hardhorendheid voor het luisteren naar mijn innerlijke stem. Open zijn over wie ik ben en wat belangrijk is voor mij. Mijn plek innemen. De ware essentie zijn van wie ik ben, het leven waarvoor ik geboren ben durven te leven. Super mooi toch! Wat moet er nog gebeuren om mezelf te zien zoals ik ben? Een wereld vol kansen en mogelijkheden ligt voor me, te wachten tot ik zover ben. Welke kracht die in me zit ontken ik nog?

* Magnetiseren helpt je om inzicht te krijgen in waar een blokkade zit en wat deze je te vertellen heeft. Het laat je de emotie erachter bekijken en deze kun je zelf proberen op te lossen. Het is nooit een vervanging voor medicijnen of een arts. Ik kies voor een holistische benadering. Klachten op lichamelijk en psychisch gebied hangen meestal samen. Bestrijd niet alleen een symptoom door net als ik naar een geweldige fysio therapeut te gaan, maar ben ook bereid om te kijken en te voelen wat je lijf je wilt zeggen. Heb je vragen naar aanleiding van dit blog, voel je vrij ze te stellen!

cropped-cropped-MAIKE-MAESSEN.png

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.