Kies je voor licht en volg je je hart of leest je ego je nog regelmatig de les?

Hoe leer het verschil herkennen en hoe weet je wat het beste werkt? ‘Volg je hart’ is een korte kreet die vaak makkelijker is gezegd dan gedaan. Zo kan het althans voelen. Ik geloof zelf dat keuzes vanuit je hart beter passen bij jou en de reden waarom je hier bent. Iedereen heeft zijn doel hier op aarde. En die missie of roeping kan van alles zijn.

Van liefdevol brood bakken, tot bloemboeketten maken met nét dat beetje extra, tot het bepalen van business strategieën of het coachen van mensen. Het heeft allemaal te maken met je hartsverlangen. Vaak hangt het samen met dat waar jij heel goed in bent. Waar anderen jou voor benaderen. Waarbij je tijd compleet vergeet als je ermee bezig bent.

Dit soort situaties zijn vaak iets makkelijker te herkennen, waardoor je stappen ook sneller zijn gezet. Maar hoe werkt het dan bijvoorbeeld in relaties? In sommige situaties moet je een keuze maken die voor je gevoel niets met het volgen van je hart te maken heeft. Denk er bijvoorbeeld maar aan als je ontzettend veel van iemand houdt.

Jij wilt graag verder met haar of hem, maar de ander weet niet goed (meer) wat te doen. Blijf je trekken omdat je voelt dat je samen hoort te zijn of laat je los in het vertrouwen dat de situatie zich voor alle betrokken goed oplost? Laat je los uit liefde voor jezelf of houd je vast aan iets dat ooit was?

Je kunt het idee hebben dat je hart zegt: ik houd van die persoon. En diegene van mij, dus ik houd hier aan vast. Het doet pijn om de ander te verliezen. Is dit dan een boodschap van je hart of kun je het ook anders bekijken?

Zelf denk ik dat je het ook anders benaderen kunt.

Sommige mensen zijn een heel even bij je, anderen vergezellen je een korte of iets langere tijd. Vooral soulmates zijn hier om elkaar van alles te laten zien en leren. Soms fijn, soms heftig. Ben jij in beide situaties in staat om alles te ontvangen?

Niet alle gedrag hoef je te accepteren. Als je bijvoorbeeld steeds een deur in je gezicht dicht gesmeten krijgt omdat de ander zich telkens terugtrekt en wegloopt van je, dan voelt het niet goed. Dat is niet iets wat je hoeft te accepteren. Het maakt je onnodig klein. En door in die situatie te blijven hangen laat je dat ook toe. De boodschap en energie die je daarmee uitzendt is dat je het niet waard bent om liefde te ontvangen.

De shit hoef je niet te accepteren, maar de bijdrage van die persoon kan wel een waardevolle les zijn voor je.

Op het moment dat je hart pijn doet kan het moeilijk zijn om even uit die situatie te stappen, en echt te voelen wat het je wil vertellen. Ben jij in staat om de groei die uit een lastige situatie voortkomt te zien en te ontvangen? Kun je het zien en ontvangen als alles om je heen je laat zien dat jij liefde waard bent? Dat de keuze aan jou is om je hart open te stellen zodat jij liefde kunt geven en ontvangen?
Kwetsbaarheid is je staat van zijn zonder muurtjes of grenzen. Je essentie waarin je volledig in je kracht staat. Als jij in je kracht staat dan accepteer je dat een ander ‘is’ en jezelf ook, zonder hierover te oordelen. Zonder dat je de ander wil claimen en zonder jezelf van het werk te laten houden.

Voor mij is dit liefde zoals het is bedoeld. Zonder oordeel. Elkaar ervaren, elkaar ontdekken. Open staan voor elkaars werelden. Jezelf blijven ontwikkelen. Iets toevoegen aan elkaars leven. Je hoeft niet per se samen te wonen of elke dag samen te zijn om je liefde aan iemand te tonen. Misschien ben jij iemand die de avondjes alleen waardeert. Je bent niet louter en alleen hier om een ander gelukkig te maken.

Je bent hier om zelf gelukkig te zijn.

En vanuit die staat van zijn kun je waarde toevoegen aan de levens van anderen. Je leert wat jouw unieke bijdrage is. De boodschap die je uitzendt overstijgt liefde, aangezien liefde energie is, net als geld.

Stel je zelf de vraag: wat wil ik ontvangen? Aan de basis ligt dat het moet kunnen stromen. Geld, liefde, energie. Ga mee op de stroom van het leven, op de weg van de minste weerstand. Het mag soms een beetje pijn doen…het laat je voelen dat je hart nog werkt.

Laat het door je lijf stromen.
Voel hoe je langzaam opent.
Leg je hand op je hart.
Luister eens echt naar wat je het wil vertellen.
Voel en hoor in stilte.

Mijn hart vertelt me dat….ik mijn hart open wil stellen om onvoorwaardelijke liefde te geven en te ontvangen. Open stellen voor een vorm van liefde die mezelf overstijgt. Mijn hart vertelt me dat ik veel te geven heb. En dat ik mag ontvangen. Wat vertelt het jou?

Geplaatst in Je ware zelf zijn, Manifesteren, Personal Power.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.