Waar komt die massale vertrutting toch vandaan en wat kun jij hier aan doen?

Ik schreef een blog over de kinderen van nu. Over wat er anders is aan hen en waarom ze anders zijn. Uiteindelijk kom ik uit bij mezelf, bij ons. De politiek die een afspiegeling zou moeten zijn van de maatschappij, maar een lachertje is. Scholen die een bijdrage zou moeten zijn aan de opvoeding van onze kinderen maar dat helaas niet in alle gevallen zijn. En nee, dat ligt echt niet alleen aan het salaris, tijd of ‘de administratie’. Het nieuws uit Las Vegas dat bij de NOS wordt aangekondigd met ‘een witte man van 64…’.

Zijn we niet gewoon klaar met politiek correct geneuzel, met regeltjes en wetgeving die zijn bedacht om zoveel mogelijk zakken (nog verder) te vullen? Is het niet gewoon tijd om de dingen anders te gaan doen?

Verandering krijg je alleen als we allemaal bijdragen en niet overal klakkeloos in mee gaan.

Zelf mogen we ook ophouden met wijzen naar en zeuren over anderen. Spreek je gewoon uit, zo moeilijk is het allemaal niet. Piekeren is de grootste vorm van tijdsverspilling die er is. Ik weet even niet of dit puur mijn eigen frustratie is of iets anders, maar ik merk dat ik klaar ben met mensen die in een omweg ergens naar vragen. Ben duidelijk en recht door zee.

We zijn een beetje een klootjesvolk geworden die overal mak en braaf in mee gaan. Kijk maar naar de politiek. Of de zorg. Het hangt aan elkaar van regelgeving en fouten. Of neem defensie. Wat nu naar boven komt is écht niets nieuws. Of de formatie die onderhand een mensenleven duurt. Het zegt allemaal genoeg. Zou je denken.

Is dit hoe we omgaan met elkaar en hoe we met ons om laten gaan. En leren we dit aan onze kinderen?

Ik wil dat ze zelf leren denken. Opstaan. Gaan staan met rechte rug. Karakter. Dat kunnen we hen alleen leren als we het zelf doen. Uitbreken uit al die opgelegde verplichtingen, ophouden met het gezeur en hop in de actiemodus. Kritisch durven zijn en vragen stellen.

Wij mogen ophouden met van buitenaf alles blijven doen om het plaatje maar te kunnen blijven leven. We voelen van alles en doen er massaal zo weinig mogelijk mee. We blijven werken in die baan die we ruk vinden, we blijven hangen in relaties ‘voor de kinderen’. Vriendschappen blijven we voortzetten for good old times sake, zonder dat we kijken naar waar we echt blij van worden. Want oh die zekerheid en oh dat aanzien!

We voelen ons verplicht, schuldig, te veel. En toch blijf je hangen. Waarom?

Waarom ga je het pas anders doen als het niet meer kan? Houd op met denken ‘waarom overkomt mij dit toch allemaal’. Ik zal je vertellen waarom: omdat je er nog niet genoeg van hebt geleerd! Stap uit die slachtofferrol. Waarom alles bij anderen neerleggen? En waarom neem je zelf niet de actie die van je wordt gevraagd? Waarom blijf je jezelf vertellen dat je moet poetsen en de was moet blijven doen (- note to former self).

Waarom blijf je je zo klein houden of beter nog: waarom sta jij toe dat anderen jou klein houden? Er is helemaal niemand die ook maar iets te zeggen heeft over jou, anders dan jij zelf. En alles wat je nu oproept als bezwaar is onzin. Ook je moeder / vader/ zus / broer / opa of oma kan normaal doen. En zo niet, dan is dat toch klaar? Zelfde geldt voor je vriendinnen, je manager, je werkgever. Als jij zo niet tegen een ander doet, waarom accepteer je het dan wel van anderen?

Wil je verandering? Begin dan bij jezelf. Blijf jij gelijk, dan blijft je leven dat ook.

Ben je klaar om anders te kiezen? Om voorbij te gaan aan de laffe hypocrisie die de maatschappij nu ten toon spreid? Om echt stappen te gaan zetten? Maak dan een afspraak voor een BreakOut sessie. Ik zoek geen mensen die niet bereid zijn om in actie te komen. Ik zoek sterke vrouwen en mannen die hun nek uit durven te steken als dit nodig is. Ook als iedereen erna een mening over je heeft. Die op durven te staan als dit van hen wordt gevraagd. Die weten dat ze meer kunnen en hier klaar voor zijn.

Geplaatst in Gezond Egoïsme, Leiderschap, Spiegelgedrag en gezin, Verandering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.