Kun jij echt van onecht onderscheiden? Ik deel met je wat mij helpt.

Hoe vaak voel je dat je tekort schiet en hoe vaak neem je actie vanuit dit gevoel? Of het nu is vanuit schuldgevoel, schaamte of angst. Ben je je hiervan bewust en vooral: hoe voel je je erna? Misschien het allerbelangrijkst: wie zou je zijn als je hieraan voorbij kunt gaan en een beslissing neemt vanuit jou.

We vertellen ons dat we van alles moeten. Van gezond eten en liefst met ik weet niet hoeveel superfoods. Tot er goed uit zien en dat betekent een slank lijf en sporten. Of een huis wat er zowel van binnen als buiten op een bepaalde manier uit moet zien. En een sociaal leven zodat je ook wat te vertellen hebt over je weekend.

Leef jij naar het beeld van anderen of dat van jezelf, wie jij bent en naar wat jij nodig hebt?

Het is die-tijd-van-het-jaar dat de hele afgelopen periode voorbij vliegt. Niet alleen op sociale media die alles zo mooi weten samen te vatten in beeld maar ook op de radio en tv. De goede voornemens en de ik-deel-wat-mijn-jaar-zo-geweldig-maakte berichten.

Even dacht ik: moet ik dit niet ook doen? Delen met je wat ik allemaal heb gedaan en wat mijn jaar zo fijn maakte?

Het enige wat er gebeurde met en in mij was dat het even stil werd. Heel stil. Ik vroeg me af: wat wil ik nu doen? Het antwoord was kort en simpel: niets. Nouja…dingen doen die me blij maken. Met mensen waar ik blij van word. Die mijn hart een sprongetje laten maken. De rest laat ik even. Focus op alles wat fijn is, in mij en om me heen.

De ruis en afleiding mogen weg.

Een paar weken geleden kreeg ik van iemand een briefje. ‘Blijf verder kijken en je hart volgen Maike, je bent authentiek’, stond er onder andere op. Authentiek staat voor mij gelijk aan ‘echt’ zijn. En dat vat mijn 2017 samen, in 1 woord. Echt.

Ik ga je niet vragen om jouw jaar samen te vatten. Dat hoeft niet en kan vaak ook niet. Het gaat meer om het gevoel wat je er bij hebt.

Hoe meer ik me bewust ben van wie ik ben en wat ik écht wil hoe meer ik voel en zie wat niet klopt. En exact dat riep eerst wat weerstand op. Een gevoel wat ik in eerste instantie niet kon plaatsen. Alsof ik ineens iets wist terwijl een deel van mij daar nog niet aan wilde of nog niet zover was. Een deel wat zei: ‘nee Maike, dat klopt niet, er is vast iets anders aan de hand’. Ik wuifde het weg en ging door.

Ik zocht naar de spiegels, wat liet het mij zien?

Geen samenvatting dus en ook geen voornemens. Wat ik je wel wil meegeven is: leef vandaag, in het moment. Doe vandaag iets wat je blij maakt. Waar jij van straalt. Doe dat elke dag, of zo vaak als je kunt. Je hoeft niets om te gooien. Kies voor elke dag iets moois, liefs of leuks. Kleine stappen vormen samen een groot geheel. En of dat nu niets doen is, de was laten liggen, chocolade eten, 10 kilometer rennen, je lief zeggen dat je van hem houdt het maakt niet uit, jij mag kiezen. Zolang het maar vanuit jou komt.

Creëer je eigen beeld, geef vorm aan je eigen geluk.

De mooie beelden van anderen zijn precies dat: mooie beelden. Een moment opname. Vaak zijn ze niet eens echt. Ze suggereren iets of laten jou voelen dat je tekort schiet. En dat doe je niet. Net als zij ben jij ook op reis. En tijdens die reis geniet je, leer je en deel je. Je neemt iets mee en laat wat gaan. Je bouwt op en breekt af. Het ene moment ga je vooruit om het volgende even stil te staan.

Op jouw tijd want het is jouw proces. Wat goed is voor de ander hoeft niet bij jou te passen.

Steeds even die check-in bij mezelf. Dat is wat ik nu doe. Ik ga namelijk heel snel en eenvoudig mee in de energie van een ander. Een mooi filmpje met een prachtig muziekje eronder. Het raakt me. Het beeld van iemand die een spiksplinternieuwe auto koopt en selfies post. Ik zie het en het raakt iets in mij. Allemaal triggers van buitenaf die iets oproepen en actie vragen. Hetzelfde geldt voor die goeroe met zijn laatste boek. Wie zegt me dat het gevoel echt is en blijft hangen of dat die auto niet ‘gewoon’ een lease auto is?

Niets mis mee, laat je alleen niet (af)leiden door wat anderen doen. Sta af en toe stil bij wat je allemaal geleerd hebt. Wat was het mooiste inzicht uit het weekend of van die dag?

Het komt vanuit jou…niet uit een boek. Iedereen heeft iets wat voor de volle 100% past bij jou. Ga van zoeken naar vinden en blijf in dit proces zo dicht bij jezelf als je kunt. Dat is namelijk wat je écht volhoudt. Het vraagt geen goede voornemens, die zijn dan niet nodig. Het gaat volledig voorbij aan schuld, schaamte of wat dan ook.

Dan sta jij sterk, op jouw manier. Ben jij ook klaar om jouw manier te ontdekken?

1. Geef jezelf een waardevol cadeau om het nieuwe jaar helder van start te gaan en boek een BreakOut sessie. Ik werk op basis van opstellingen, healing en visualisaties. Een opstelling is een zielsverhaal. Ik help je om deze boodschap helder te krijgen en te vertalen naar concrete acties die je gelijk toe kunt passen.

2. Keerpuntsessie; jouw ideale leven is meer dan een verlangen. In een dagdeel van 3 uur verbinden we je ideeën, je idealen en je kennis zodat jij duidelijk hebt wie je bent en wat je wilt. En nog belangrijker: welke acties ga je nu nemen die je bij het leven brengen van waaruit jij op jouw manier impact gaat maken. Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie.

Ik help ouders, leraren en ondernemers die werken met kinderen om de balans te vinden tussen zelfverwezenlijking en dienstbaarheid. www.maikemaessen.nl

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.