6 adviezen die je helpen om oude patronen te doorbreken en de burn-out uit je leven te bannen.

Om van die burn-out iets te maken wat niet meer terugkomt is het van belang dat je inzicht hebt in je persoonlijke drijfveren. In dit blog geef ik je zes tips die je helpen om patronen te doorbreken. Daar ligt je invloed namelijk. Zowel vanuit je gedachten en mindset als in je manier van leven.

Deze week heb je misschien ook gelezen dat TNO in de Arbobalans concludeert dat het aantal burn-out klachten blijft stijgen, met name bij medewerkers in vaste dienst. ‘Werknemers moeten steeds meer doen en hebben daar steeds minder zelf over te zeggen’ is één van de quotes uit het onderzoek.

Daar kun je zelf iets aan doen. Je bent minder afhankelijk dan je denkt. Hier komt een stukje (vrouwelijk) zelfleiderschap bij kijken. Je hebt invloed op hoe jij je voelt én op hoe anderen jou vervolgens benaderen; veel meer dan je denkt.

Zes super praktische tips die echt werken.

Laat los wat anderen zouden kunnen denken.

Wat anderen denken of vinden kan een behoorlijke game killer zijn. ‘Is het echt zo?’ kan je hierbij helpen. En weet je; anderen denken toch al iets over je. Als je echt perfect had moeten zijn was je wel een Barbie of Ken pop geworden. Wat anderen denken en doen (of niet) bepaalt niet hoe jij je voelt over jezelf en hoe anderen jou vervolgens benaderen. Wanneer maakte je voor het laatst een keuze vanuit jou…zonder te kijken naar wat de ander doet?

Blokkeer andermans online negativiteit (en geneuzel).

Tolereer je het in je eigen omgeving als mensen zeuren en klagen? Online mag je hier ook resoluut zijn want het kost je alleen maar energie. Jij bepaalt wat je ziet, leest en hoe je je daarbij voelt. Je mag het verwijderen en blokkeren op sociale media en ook in je privéleven mag je keuzes maken.

Blijf weg van energie slurpers. Hiermee bedoel ik niet je laptop of telefoon.

Hoe bewuster je wordt, hoe sneller je voelt van wie je energie krijgt en van wie niet. Of zelfs: welke mensen energie kosten. Maak je wel eens de balans op voor jezelf? Dat je nagaat met wie je het echt leuk had en van wie je energie kreeg en..of het gevoel bleef hangen? Heel interessante kost, in mijn traject leer ik je er alles over.

Leer wat angst echt is.

Angst gaat hand in hand gaat met alle bedachte en gecreëerde systemen. Dat vaste contract bijvoorbeeld. We bouwen massaal schijnzekerheid op die in werkelijkheid alleen creativiteit indamt. Een ander voorbeeld is dat veel verzekeringen gebaseerd zijn op angst. Voel zelf maar eens wat je echt voelt dat je nodig hebt. Als je jezelf 10 keer moet herinneren aan het afsluiten van iets dan komt dat omdat het waarschijnlijk niet relevant is voor je. Dit principe pas ik op alle vlakken in mijn leven toe. Zo verleg ik de focus van mijn acties; zodat ze vanuit mezelf komen in plaats van gedreven door van alles om me heen. Dit pas ik zowel zakelijk als privé toe.

Zodra je jezelf gaat vergelijken met anderen en wat zij doen, sta je mijlenver van je eigen drijfveren af. Het mag om jou gaan.

Echt Aanwezig Zijn.

Ik fiets hem er even in. Gisteren is voorbij. Ik leer het mijn kinderen ook. Eindeloos malen over wat er was en wat had kunnen zijn brengt je niet veel. Je mag ervan leren; eindeloos herkauwen – hier mag je voor passen. Leer wat je wel wilt en hoe jij ervoor zorgt dat je dit krijgt.

Ze zeggen wel eens dat vrouwen kunnen multitasken, en ja, vrouwen zijn er heel handig in om hun aandacht te verdelen. Dat je het kunt wil niet zeggen dat je het (altijd) moet doen. Ik ben me er althans wel bewust van dat ik óf iets goed kan doen óf 2 dingen half. Dat betekent ook dat wanneer je kinderen thuis zijn, je je focus verlegt naar hen en je acties neemt wanneer je daar wel de ruimte, tijd en rust voor hebt.

En de laatste maar zeker niet de minste is leer anders naar je omgeving te kijken.

Van perfectie naar perceptie. Wat is er echt aan de hand? Je hebt meer inbreng. Maar alleen als je deze leert te nemen. Wat je mag onderzoeken en leren is hoe je vanuit deze situatie met jouw unieke eigenschappen vormgeeft aan je leven en het van binnenuit verandert.

Het gaat om jouw evolutie, om de ontwikkeling van je bewustzijn en hoe je je eigen energie inzet en gebruikt. Charisma is energie, je kunt leren dit er te laten zijn en laten groeien. Het brengt je dat je een nieuwe mate van vrijheid ervaart en kunt ontwikkelen. En dat leef je vervolgens weer voor aan je omgeving. Wil je gelijk aan de slag? Stuur me vrijblijvend een e-mail: info@maikemaessen.nl.

Ken je iemand voor wie dit interessant is? Voel je vrij om te delen.

Wil je elke week mijn nieuwsbrief ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van acties? Meld je hieronder aan:Geplaatst in Anders denken, Angst, Coaching, Familieopstellingen, Je ware zelf zijn, Uitbreken, Van hoofd naar hart, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.