Wat zou er gebeuren als je mee gaat op de stroom van het leven?

Je kunt kiezen. Kiezen tussen liefde en angst. Je kunt kiezen tussen tekort en overvloed. Kiezen tussen the sky is the limit of een compleet grenzeloos bestaan. Wat houdt ons tegen om niet bewust en met elke vezel in ons lijf te kiezen voor de volle potentie?

Als je kiest voor een halve relatie dan krijg je dat terug gespiegeld. Als je kiest voor een baan waar je je elke dag heen moet slepen dan spiegelt de wet van aantrekking dit niet door je alles te geven wat je nodig hebt. Ik geloof dat angst ons daar houdt waar we zijn. Angst voor het onbekende, voor de grootsheid in jezelf, angst voor leven in vol vertrouwen.

En dat terwijl er geen mislukking is, je kunt het niet fout doen.

Bij alles wat even niet loopt zoals je dacht of hoopte kun je jezelf afvragen: wat is nu de bedoeling voor mij, wat is mijn volgende stap? Vertrouw dat alles altijd is zoals het helemaal goed is voor op dat moment in tijd, ruimte en energie.

De op handen zijnde verandering kun je ooit vooraf al voelen. Zoals de verandering in seizoenen die we ook niet tegen houden. De lente waarin we letterlijk weer naar buiten gaan en de zomer die alles laat bloeien. In de herfst laat je los om in de winter naar binnen te keren. Het zijn de natuurlijke processen die als een cyclus gaan en terugkomen. Dat is in ons innerlijke stuk net zo. En toch houden we dit tegen. De onzekerheid over waar de wind ons naartoe zal blazen.

Het is namelijk ook natuurlijk om als mens te verlangen naar die zekerheid en om verandering tegen te gaan. Anderzijds zijn wij mensen gemaakt om altijd te groeien. Anders hadden we nu nog geleefd als neanderthalers. Het spreekt elkaar een beetje tegen zo lijkt het wel. We kiezen soms zo voor dat wat we al kennen en daar houden we dan aan vast. Alsof er niets beters is. Als de het strepenpatroon van een zebra. Terwijl niets in het leven zwart -wit is en ook nooit zal zijn. Misschien is de enige garantie wel verandering.

De noodzaak van verandering voor onze groei.

Een storm duurt nooit voor altijd. Die innerlijke variant ook niet. Een storm maakt ook iets mogelijk, ook dat is een gegeven in de natuur. Die storm is net wat het leven zo mooi en interessant maakt. Soms ongrijpbaar want tegen alle voorspellingen in bevind jij je ineens midden van opvliegende bladeren, takken die van de boom waaien.

Het onbekende als basis van de magie van het leven.

De magische tijd die je de kans biedt om jouw hart echt te begrijpen. Om te voelen wat jij nodig hebt om dat innerlijke geluk te vinden die elke storm doorstaat. Die jou de basis geeft om erop te vertrouwen dat na elke storm de lucht weer klaart en de basis is gelegd voor nieuwe ideeën en geluk.

Soms lijk je iets zo zeker te weten. De ene dag voel je het van het puntje van je tenen tot ver boven je kruin. En de volgende dag is het ineens anders. Vanuit je verstand probeer je het verklaren en beredeneren. Alles wat je op dat moment hoeft te doen is vertrouwen en te beseffen dat het gevoel van gisteren misschien niet meer in lijn is met je hoogste doel of levenspad.

Het leven lijkt da even niet te gaan zoals gepland. Probeer er niet tegen te vechten. Voel waar je heen mag gaan of wie je kan helpen om het weer helder te krijgen zodat je iets kunt doen wat nog veel beter is.

Heb jij het gevoel dat je meer vrouwelijke energie je bedrijf en leven in wil laten stromen?

Bij alles wat ik doe leid ik vrouwelijke onderneemsters naar hoe ze ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie. Voor de een zal de nadruk liggen op focus en structuur, voor de ander zal het veel meer gaan over in je lichaam aanwezig zijn. Onze levenskracht als vrouw zit in onze buik, niet in ons hoofd zoals we leerden. Hoe je deze beweging maakt en de diepere laag aan gaat spreken en naar buiten brengt via je bedrijf, is wat ik je leer.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten aan welke reis dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang ondernemerstips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Afstemmen, Empowerment, Essentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.