Vraag jij je wel eens af in welke realiteit je leeft?

Als je een kind een vraagt stelt dan kun je aan de manier waarop ze het antwoord geven zien of het waar is of niet. De fantasie van een kind speelt vaak een rol in het verhaal wat ze vertellen. Denk maar aan hun twinkelende ogen of aan hoe ze hun hele lijf gebruiken als ze vertellen.

De kleine verteller zit dan echt in het moment. Heerlijk om te zien. Kinderen staan zoveel dichter bij hun heerlijke, schaamteloze zelf. Ik vraag me wel eens af hoe we ons al die jaren na ons eigen kindertijd zo hebben aangepast.

Kinderen en wij – volwassenen – leven in dezelfde realiteit. Natuurlijk hebben wij de zorgen en verantwoordelijkheden. En als we deze niet hebben dan leggen we ze ons zelf wel op. Kinderen leven makkelijker en moeiteloos.

Waarom zou je moeilijk doen?

Het is een leuke vraag om mee te spelen en over te dagdromen. Ik hoor van mijn kinderen ook vragen als: ‘wat gebeurt er als de zon uit gaat?’ of ‘kan zuurstof een keer op zijn en wat gebeurd er dan?’ Kinderen vragen. De vragen zijn allesomvattend en nog niet ingevuld door oordelen of conditioneringen.

Buiten de verdeling kind – volwassene is die realiteit voor iedereen anders.

Neem bijvoorbeeld een ruzie of conflict. Denk maar eens terug aan iets wat je zelf ooit mee hebt gemaakt op dat vlak. Zelf kun je dingen in je hoofd helemaal uitvergroten. Ben je er van bewust dat je exact op dat moment ook creëert wat je eigenlijk helemaal niet wil? Tegelijkertijd kan de confrontatie met de tegenpartij je laten zien dat er aan de andere kant heel andere standpunten en visies zijn.

Wat is er dan aan de hand?

Je gaat jezelf misschien afvragen wie er gelijk heeft. Niets is goed of fout. Wanneer je vanuit je hart leeft, valt er geen verkeerde actie te nemen. Zelfs als je weet dat je iets niet helemaal correct hebt aangepakt. Je mag altijd opnieuw kiezen en je bent niet je fouten. Dat wil niet zeggen dat je mensen bewust mag kwetsen natuurlijk.

Het punt wat ik wil maken is dat elke situatie meerdere waarheden heeft. Dat iets anders loopt dan je dacht of hoopte is geen reden om jezelf te blijven straffen. Je kunt jezelf erkennen en jezelf de credits geven dat je leert, groeit en veranderd van alles wat op je pad komt. Het komt allemaal met een reden namelijk, de vraag is hoe ga jij er mee om?

Je kunt niet teveel plezier hebben. Je kunt wel teveel zorgen hebben (of maken).

Wij mensen bekijken objectief. We benaderen iets vanuit onze emoties en ervaringen en dan lijkt het soms alsof er maar 1 realiteit is. Die eigen bril waar we mee kijken. Probeer eens wat afstand te nemen en met andere ogen te kijken. Verander het perspectief om te zien welke mogelijkheden er zijn die je tot nu niet zag. Kun je nog iets anders kiezen?

Als je te snel oordeelt over de situatie, loop je de kans een belangrijke levensles te missen. Vergeef jezelf dan ook dat je vaak handelt vanuit de kennis van dat moment. Je kunt simpelweg niets fout doen. Het is een oordeel wat we ergens heel snel op plakken, ook naar ons zelf toe.

Je mag kiezen.

Jij mag kiezen voor datgene waar jij energie van krijgt. Dat wil niet zeggen dat je alles wat je nu hebt overboord moet gooien. Het is een uitnodiging om anders te gaan kijken naar je leven. Naar wie je nu bent en wat je nu geeft. Aan jezelf welteverstaan.

Waar krijg je energie van? Je hoeft geen volledig uitgewerkt plan te hebben, je kunt gewoon beginnen.

Wat wil je echt? Wat maakt je blij? Doe je exact dat wat hoort, of doe je wat jij wilt? Ben je loyaal aan jezelf of aan die honderden stemmen die je hoort in je hoofd die zeggen dat je het beter kunt of dat je eerst nog even een uur moet werken voor je heerlijk op de bank kunt ploffen.

Laat de plaatjes in je hoofd eens los en geef energie aan je verlangens. Van objectiviteit naar verwachting. Dat is hoe het werkt.

Heb jij het gevoel dat je meer vrouwelijke energie je bedrijf en leven in wil laten stromen?

Bij alles wat ik doe leid ik vrouwelijke onderneemsters naar hoe ze ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie. Voor de een zal de nadruk liggen op focus en structuur, voor de ander zal het veel meer gaan over in je lichaam aanwezig zijn. Onze levenskracht als vrouw zit in onze buik, niet in ons hoofd zoals we leerden. Hoe je deze beweging maakt en de diepere laag aan gaat spreken en naar buiten brengt via je bedrijf, is wat ik je leer.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten aan welke reis dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang ondernemerstips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!



Geplaatst in Afstemmen, Empowerment, Essentie, Je ware zelf zijn.