women who love
themselves love
other women
- maryam hasnaa

Net zoals jij heb ik veel meegemaakt in mijn leven. Ik kan je laten zien waar ik nu sta, toch vind ik het belangrijk om mijn hele verhaal met je te delen, dus laten we er meteen induiken.

Zullen we?

Zolang als ik me kan herinneren voelde ik me anders. Alsof er iets niet helemaal klopte. Ik kan me een moment herinneren waarop ik op zoek was naar mijn adoptie-papieren. Laat ik vooropstellen dat ik uit een fijn gezin kom, mijn ouders gaven mij alles wat ze me konden geven. Toch voelde ik me alsof ik er niet helemaal mocht zijn.

De oorzaak hiervan lag bij mijn geboorte, maar dat wist ik toen nog niet.

Eind 2013 stond mijn leven op haar kop.

Samen met mijn gezin - ik ben 'gewoon' getrouwd geweest - raakte ik betrokken bij een zaak van kindermishandeling op de kinderopvang. Als lid van de ouder-commissie bracht ik de zaak aan het rollen, samen met de gemeente, mijn partner en instanties.

Op dat moment wist ik nog helemaal niet dat ons eigen kind ook slachtoffer was.

Toch ging ik door. Ik droeg de zaak omdat ik me ZO verantwoordelijk voelde en ik wist: als ik deze zaak loslaat moet ik de pijn voelen. Ik had een fulltime baan en ook thuis ging het leven door.

Ik leefde in een soort twilight zone. Tot ik niet meer kon. Ik was met de auto onderweg naar de Albert Heijn met mijn kinderen op een vrijdagmiddag in maart en ineens was ik de weg kwijt. Ik zag hoe mensen naar me keken en ik kon niet meer voor- of achteruit.

Instinctief wist ik: dit is mijn wake-up call.

Heel langzaam startte mijn weg om me van binnenuit weer krachtig te voelen, om de liefde voor mezelf te laten groeien en om mijn lichaam - wat ik zo lang had genegeerd - weer te voelen. Deze reis bracht me stap voor stap weg van twijfel, vergelijk en valse zekerheid.

Ik maakte de reis naar mijn eigen vrouwelijke energie en leerde hoe ik me weer in charge kon voelen over mijn vrouwelijkheid. Drie jaar later startte ik vanuit die energie mijn praktijk.

Door die wake-up call...

...ben ik keuzes gaan maken. Eén voor één, om te kunnen komen waar ik nu sta. Ik ben door oud trauma heen gegaan. Waaronder het trauma rondom mijn eigen geboorte. Ik mocht het allemaal aankijken, helen en oplossen. Voor mezelf, voor mijn moeder, voor mijn kinderen, voor de vrouwen met wie ik werk. Als meisje had ik geleerd om mijn eigen behoeften minder belangrijk te maken en dat herhaalde ik onbewust in mijn volwassen leven.

Ik leerde hoe ik me los kon maken van belemmerende overtuigingen die ik had over mezelf, relaties, het leven, zelfs over ondernemen. Alle conditioneringen waar ik zo lang al mee leefde - die me weerhielden om mijn potentieel volledig te activeren - ruimde ik uit de weg.

Ook scheidde ik in 2016 van de vader van mijn kinderen waarna ik mijn leven compleet opnieuw opbouwde. Ik heb mogen ervaren dat de dynamiek in een relatie kan veranderen waardoor je niet meer het beste in elkaar naar boven haalt, hoe verdrietig dat ook is.

Na de wake-up call volgde mijn ontwaking.

Ik had in de tussentijd een soort ontwaking ervaren. Ik zag mezelf iets doen wat ik tot dan toe nog niet had gedaan en ik voelde aan alles: ik kan hier niet meer van weglopen. Een diepe wijsheid had zich geopenbaard; ik had het gezien, gevoeld en zonder dat ik wist wat het exact van me vroeg ging ik stappen zetten.

Zonder geld maar mét een groot verlangen. Van niets iets maken, is iets wat ik altijd heb gedaan. Ik startte met een blog, daarna volgde mijn aanbod en ook mijn website creëerde ik zelf. Mijn geld-mindset veranderde en daarmee ook mijn kijk op het leven zelf. Deze intense periode in mijn leven leerde me dat ik mijn leven kan creëren en vormgeven.

Los van angst en weg van controle. Ik ben mezelf heel anders gaan zien in deze tijd.

Nu ben ik een co-ouder en leef ik de ene week samen met mijn kinderen en de andere week alleen. We hebben een fijn co-ouderschap waar ik ontzettend dankbaar voor én trots op ben.

Soms verandert het leven waar je op had gerekend.

Ik geloof met heel mijn hart dat wij alles in ons hebben om van het leven te krijgen wat we verlangen. Hiervoor hoef je niet eerst naar Bali of de loterij te winnen. Jouw geluk ligt veel dichter bij huis. Het zit in jou. Ik hoop dat ik met mijn verhaal een voorbeeld voor je mag zijn. Ik was niet altijd op de plek waar ik nu ben.

Jarenlang voelde ik me niet die leuke, gezellige of relaxte moeder. Of die mentor bij wie mijn cliënten zich nu zo fijn, gezien en gehoord voelen. Ze was er af en toe, ik heb veel innerlijk werk gedaan om haar de ruimte te geven om er volledig te zijn.

Ik weet nu hoe ik in elk proces mijn vertrouwen haal uit de verbinding met mezelf.

Het bracht én brengt me alles.

In 2018 zei ik mijn baan in loondienst op zodat ik me volledig kon richten op mijn onderneming en mijn kinderen als de moeder die ik kies te zijn.

Mijn missie is vrouwen helpen te leven en ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie en wijsheid. Met tools en practices die hen helpen om los te komen van het oude verhaal vol zoeken, vergelijken, compenseren, kleiner maken zodat ze vol vertrouwen kiezen voor hun eigen geluk en waarheid. Dat doe ik door deze vrouwen te leren hoe ze duurzame focus en structuur brengen in hun boodschap, energie en zelfexpressie zodat ze vanuit een krachtig en solide fundament groeien, genieten en ondernemen.

Je gaat jezelf zien als bron van liefde, geluk, overvloed, geld en energie. Zodat je principes als zelfleiderschap, zelfvertrouwen en eigenwaarde leert te integreren in jouw leven & bedrijf en dit voorleeft aan je kind(eren) maar ook jouw toekomstige klanten. Zij haken immers aan, aan die prachtige energie van jou.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor het werk wat ik doe, voor mijn kinderen die weer stralen en vertrouwen hebben in zichzelf; en dat ik hen & mezelf kan voorzien in onze emotionele en materiële behoeften. Ondertussen groeit mijn bedrijf door terwijl ik meer tijd voor mezelf heb dan ooit.

Ben je benieuwd wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen?

Neem gerust contact op met me, waar je ook staat op je weg, er is zoveel wat je kunt doen om het beter te maken voor je jezelf.

Al mijn liefs,
Maike

Life is growth
The universe is expansion
Your true nature is growth, is expansion
- girl and her moon

fb
insta
linked

Connect met me op Instagram en neem een kijkje in mijn leven terwijl je leert van alle tips die ik daar deel: