Nieuwe mogelijkheden

In mijn blogs schrijf ik over welke paden ik bewandel. Ik deel met je welke tools ik gebruik. Eentje waar ik onlangs mee begonnen ben en die super krachtig voelt voor me is elke dag afstemmen. Zoals een zeer inspirerende coach zegt: geen bullshit, maar toewijding, elke dag opnieuw. Als je iets wilt, zal je zelf de stappen er naartoe moeten zetten. Doe je dat niet dan is volgende week hetzelfde en die week daarop ook. Wil je verandering? Onderneem actie! Kies voor verandering. Alleen jij kunt dat doen, voor jezelf.

En dat ben ik gaan doen. Niet omdat het allemaal zo vervelend was. Helemaal niet. Waarom dan wel? Omdat ik voel aan alles in me en om heen dat er meer in zit. De grootsheid in mij noem ik het. Daarmee bedoel ik niet dat ik mezelf zie als meer dan anderen, ik bedoel dat ik ervoor kies om alles te willen wat ik kan zijn. Niet 75% maar de volle 200%. De enige beperking hierin ben ik zelf. De mogelijkheden die we hebben zijn zonder grenzen, de grenzen die we kennen leggen we ons zelf op. Het slachtoffer in je denkt dat anderen dat voor je doen. Dat is natuurlijk niet zo. Tenzij jij dat toelaat…

Het is een proces, het is me losmaken van oude patronen die om welke reden dan ook niet meer werken voor me. Loslaten 2.0 dus. En kijken wat er voor in de plaats komt. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen. Goed even terug naar het afstemmen. Afstemmen betekent voor mij dat ik mijn eigen realiteit kan creëren. Ik ben – net als jij en iedereen – de krachtige creator van mijn leven. Ik neem daarmee mijn verantwoordelijkheid. Die over mijn leven. Elke dag lees ik wat ik in mijn afstemdagboek heb geschreven over hoe ik wil dat mijn leven eruit ziet. In relatie tot mij zelf, mijn werk, lifestyle, gezondheid en relaties*. En elke dag schrijf ik hoe ik wil dat deze dag gaat verlopen en waar ik hulp bij nodig heb. Ik zet intenties die op hun beurt weer iets in werking zetten.

Door elke dag te schrijven en vragen te stellen, te mediteren en ook door dankbaar te zijn kom ik elke dag een stapje verder. Elke dag zet ik een stap die me dichter bij mijn missie brengt. Het is mijn missie om andere mensen in hun kracht te laten staan. Personal Power. Dat is waar ik naartoe ga. Om dat te kunnen bieden heb ik zelf nog wat werk te verrichten. Belemmerende gedachten en blokkades bijvoorbeeld waar ik mee aan de slag ga. Ik leer om ze om te buigen tot iets wat wel werkt. Alles wat ik leer deel ik met jou. Alle tools maar ook alle vragen waar ik mee zit. Want ook voor mij voelt dit nog een beetje eng soms.

Ik heb een doel en daar ga ik de komende tijd invulling aan geven. Dar ben ik mee begonnen, dat is waar mijn blogs over gaan. En dat is wat nu een grote rol speelt in mijn leven. Ik laat me leiden door mijn innerlijke creativiteit en ingevingen. En die energie breng ik over op jou. En jij kunt met me meegroeien. Gewoon meelezen mag natuurlijk ook, nieuwsgierig zijn is ook prima, alles is goed. Heb je vragen? Voel je vrij om ze te stellen of stuur een PB.

Groeien vraagt om toewijding. Elke dag weer. Loop je vandaag ergens op vast? Stel dan eens de vraag: welke bijdrage kan ik zijn voor …? Schrijf de vraag op en lees hem een aantal keer per dag. En laat het los. Vul het niet in. Vertrouw op de ingevingen die je krijgt. Of op acties waar anderen je op wijzen. Als het goed voelt voor je, ga je ermee aan de slag. Stap voor stap.

Ik ga een hoop doen komende tijd. Ik ben begonnen aan mijn eigen website. En daar wil ook dingen gaan aanbieden, helemaal gratis voorlopig omdat ik wil leren. Houd het in de gaten!

*Noot:

Als je hiermee zelf ook aan de slag wilt, en ik kan het je van harte aanraden, kijk eens op de website van Maartje Koper. Zij biedt een hoop gratis content aan die je op weg helpt.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.