Nu gaan mensen me arrogant vinden.

Je verlangen de wereld inzetten, bouwen, groeien terwijl je ook een gezin hebt – of zoals ik een co-ouderschap. Het is heel wat. Helemaal als je iets verkoopt vanuit je zielsverlangen. Dat doe je niet zomaar even.

Er is zoveel wat naar voren komt. Van het aantrekken van je soulmate-cliënt, het vormgeven van dát onweerstaanbare aanbod – wat jou ook laat leven ten slotte – tot je mindset, voelen waar je zelf in de weerstand hangt en hoe je hier doorheen beweegt.

Uit ervaring weet ik ook…dat je het liefst pas iets de wereld inzet tot je het zeker weet. Tot je er echt klaar voor bent. Maar net als bij het ouderschap…hoe weet je nu of je er ooit echt helemaal klaar voor bent?

Ik heb jarenlang rondgehangen in die veilige zone. Fietsen met zijwieltjes noem ik het. 

Van poets-terminator totmijn eigen waarde aan ontlenen aan het gespaarde. Ik deed het allemaal. Denkend dat ik controle had over mijn omstandigheden.

Ik verdiende goed, maar was ik echt gelukkig? Ik zocht al heel lang naar meer. Meer voldoening. Meer zingeving. Maar met een gezin en hypotheek voelde dat niet als iets wat binnen handbereik lag.

Nu weet ik: als je wilt leven in vrijheid kun je geen voorwaarden hangen aan die vrijheid.

Je kunt niet jezelf vastzetten in allerlei conclusies als je het leven en bedrijf van je dromen wilt. Als ik de vrouwen met wie ik werk vraag waarom ze die volgende stap in hun bedrijf lastig vinden hoor ik vaak hetzelfde. Ik herken ze allemaal, misschien jij ook wel:

Mensen gaan me arrogant vinden.
Wat gaat iedereen van me denken?
Wie ben ik nu om…
Ik ben bang dat het niet lukt, dat ik het niet kan en dat iedereen zegt: zie je wel.

Maar lieverd, wie ben je om het niet te doen? En wanneer maakte je die innerlijke criticus zo verdomd belangrijk?

De waarheid is, voordat je bedrijf kan floreren moet je het innerlijke werk doen. Het goede nieuws is dat het tegelijk kan; bloeien en verdiepen.

Onder dat innerlijk werk versta ik: je overtuigingen, je waarden, je emoties. Het zit in elkaar als die sliert kerstlichtjes die je elk jaar weer mag ontwarren.

Je hebt het vermogen om al die thema’s te ontwarren waardoor je nu vast blijft zitten, en dezelfde rondjes lijkt te draaien. Als je dat eenmaal doet, heb je helderheid en kun je jezelf bevrijden van de patronen die je hebt aangenomen als waarheid. Diezelfde waarheid die voorkwam dat je actie ondernam die zoveel weerstand opriep in het verleden. Of zelfs in een vorig leven.

Als ik werk met vrouwen die klaar zijn om hun bedrijf en zichzelf grootser neer te zetten bewegen we samen door de overtuigingen heen die nu zo groot lijken.

Van je (onbewuste) gedachten over geld tot het ontvangen.

Als je daar eenmaal doorheen bent…al die shizzle, dan kun je alles.

Je kunt je boodschap helder neerzetten en overbrengen.
Je durft de sprong te wagen. Een heel mooie vraag hierbij is: ‘wat als ik een programma aanbied wat 25000 euro kost, wat is dat het resultaat wat ik breng’?

Het mooie met dit soort vragen is dat het antwoord altijd net iets dieper gaat dan wat je nu doet.

En weet je…elke verdieping is spannend. Trial en error zijn je vrienden. Je hebt succes en…minder groot succes. Ook dat laatste is het waard om te ervaren omdat je voelt wat het gevoel van afwijzing met je doet. Niet iedereen kan iets met je boodschap, je manier van zijn of je aanbod.

Welk deel van jou verstop je nog in je dagelijks leven en in je onderneming?

Elke verandering start met een keuze en brengt je bij je nieuwe normaal. Waar jij van weg mag blijven is dat je alles onder een vergrootglas legt en gaat overdenken.

Ik weet dat het lastig is om je weg te vinden door dat bos. Waarin achter elke boom iets ligt wat je van je pad wil halen. Toch is die weg net wel waar het om gaat.

Terwijl je je mindset bijstelt, je vertrouwen verdiept en vaker afstemt zodat je gaat fietsen zonder die zijwieltjes. 

Ben lief voor jezelf…ook als je nog niet bent waar je wilt zijn. Kies waar je heen wilt en keep going. Neem geen genoegen met minder, you got this. Kun je wel wat hulp gebruiken? Ik heb extra tijd vrij gemaakt voor jou als je meer wilt weten over hoe ik jou kan helpen. Boek hier je call.

Geplaatst in Afstemmen, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen, Weten wat je wilt, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.