Over de man die bereid was om in de spiegel te kijken en niets uit de weg ging (dit veranderde niet alleen zíjn leven)

Het was een zaterdagmiddag in oktober. Ik keek naar buiten – de lucht was helder, met van die roze vegen alsof Picasso wat streken had gemaakt met zijn penseel. Terwijl ik daar stond met mijn telefoon aan mijn rechteroor- hoorde ik hem vertellen over de open witte ruimte die hij voor zich zag. Die hij voelde.

‘Waar ik nu ben is het zwaar en donker, dat is beklemmend maar wat ik voor me zie, het is zo licht en mooi. Ik reed net op de snelweg naar huis maar ben even aan de kant gaan staan omdat het zo binnen kwam.’ Even is het stil en ik hoor een geluid wat lijkt op een onderdrukte emotie. Een geluid wat ik herken omdat ik zelf zo vaak iets wegslikte. ‘Het is zo mooi’, zei hij nog een keer, ‘zoiets heb ik nog niet eerder gevoeld.’

Anderhalf jaar geleden startte deze man – vader van 2 kinderen – aan een coaching traject. Hij wist dat er iets moest veranderen alleen wist hij niet welke vorm dit ‘iets’ had. Ging het over zijn werk, zijn relatie of puur over hem? Eén ding wist hij zeker: hij was klaar om uit te breken. Hij was klaar voor de volgende stap in zijn leven.

Deze man, mijn klant is heel loyaal naar iedereen om hem heen, zijn gezin, zijn familie. Zijn liefde voor zijn vriendin is groot. ‘Zonder haar was ik niet wie ik nu ben’, zei hij vaak. Voorheen voelde het ongelijk als hij puur keek naar haar intellect, maar nu, de laatste tijd is het gelijk getrokken.

Omdat hij een nieuwe kant ontdekte aan en in zichzelf.

Toen hij me voor het eerst belde voor een intake gaf hij aan dat hij op gevoel bij mij uit was gekomen. Iets wat ik eigenlijk alleen ken van de vrouwen die starten aan een traject.

Voor mij was hij de eerste man met wie ik – zo bleek achteraf – een lang en bijzonder traject ben aangegaan. Ik liet hem kennis maken met zijn gevoel, zijn mannelijke intuïtie. Met een vleugje spiritualiteit. Op mijn manier. Heel aards en praktisch en wel vol met energie en je lijf voelen, de tekens kunnen zien.

Later hebben we een tijdje contact gehouden. Dan een bericht of telefoontje en dan weer weken niets. ‘Weet je wat ik het mooiste vind? Dat je mijn kijk op de wereld hebt veranderd. Als ik een wit veertje zie dan denk ik altijd terug aan ons traject, aan de gesprekken, aan wat je me leerde. Aan hoe ik soms weg ging en dacht pfff dat ik ga écht niet doen! Maar ik deed het altijd. En altijd wérkte het. Je hebt mijn leven en dat van de mensen om me heen verrijkt. Meer dan je ooit zult weten’.

Deze man is niets uit de weg gegaan.

Er was geen spiegel waar hij niet in keek. Eerlijk en open. Niet de letterlijke spiegels, maar die van zijn vriendin, zijn kinderen. Hij en zijn partner hebben een tijdje los van elkaar gewoond. In die tijd leken ze ondanks de afstand juist dichter bij elkaar te komen. En door de streep die de afstand trok ontstond er een nieuwe basis.

Na een paar maanden woonden ze weer samen en terwijl ze werkten aan hun eigen basis, knapten ze ook de basis van hun huis op. De riolering werd vernieuwd. Zo mooi hoe die metaforen die zijn verhaal kracht bijzetten.

Ik ben nu pas klaar om dit bijzondere traject te delen. Omdat het niet alleen zijn leven veranderde, maar zeker ook dat van mij. Omdat het mij het vertrouwen gaf in mijn kunnen. In wat ik voel dat ik te doen heb.

Onlangs belde hij mij met een verhaal over één van zijn kinderen. Een akkefietje op school waar hun kind enerzijds meegaat in de aanpassing die wordt gevraagd op school en daarna herhaalt zich dit thuis. Steeds weg van zichzelf. Ik legde hem uit hoe het werkt met gevoelige ouders en dito kinderen.

Het aan voelen, het overnemen. Wij maken nu de weg vrij voor onze kinderen.

Ondanks dat de witte, open ruimte zo goed voelde liet hij deze toch weer los. Zijn zoon brengt hem hier op geheel eigen wijze weer mee in contact. Voorbij de aanname, voorbij de aanpassing. Met de kennis op zak die er is.

Zijn zoon vraagt hem om in beweging te komen en met die vraag is hij nu terug in mijn praktijk. Kijken welke kant hij op mag. Welke deur dicht mag zodat die deur naar de open ruimte open kan gaan.

Wil jij weten hoe jouw eigen beweging voelt?  Dan zijn er enkele opties waar je nu mee van start kunt:

Maak gratis kennis met hoe ik werk via mijn cursus van drie weken. Ik neem je mee in je bewustzijn en deel de stappen met je die voor mij zo belangrijk waren. In deze drie weken mag je ook al je vragen stellen via de mail.

Wil je hierna verder dan heb ik een gaaf online programma. Voor dat ‘happily ever after’ leven wat we allemaal willen en nu ook daadwerkelijk kunnen kiezen.

Heb je vragen? Stuur me een mail of app en dan kijken we samen wat je nodig hebt om jouw volgende stap op jouw manier te zetten.

Geplaatst in Familieopstellingen, Persoonlijke ontwikkeling, Uitbreken, Verandering, Vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.