Wat meer over mij:

・Ik evolueerde gracieus uit het conventionele leven; in 2016 uit het huwelijk en in 2018 van loondienst naar het ondernemerschap. Het paste niet meer 111% bij mij; mijn baan was niet suf, mijn partner geen hork. Eigenlijk ging het zoals je het zo vaak hoort: een intense periode in mijn leven nodigde mij uit om een andere kant op te gaan en ik nam die uitnodiging aan. Dit gaat niet over goed / fout maar over het durven volgen van een hoger plan... omdat je voelt: dit is de bedoeling.

Bij mijn geboorte ben ik afgewezen door mijn moeder. Later leerde ik dat dit kwam door een heel oude pijn die werd geraakt uit een vorig leven; het was niet persoonlijk en het kwam ook goed. Dat neemt niet weg dat ik keek door een filter van afwijzing. Mijn normaal was die afwijzing. Ik heb als kind altijd gedacht dat ik geadopteerd was, ik voelde me nooit echt op mijn plek. Ik leerde later om van een rode draad van afwijzing, een gouden verhaal van zelfacceptatie te maken.

In 2016 startte ik mijn eigen bedrijf en in 2018 liet ik mijn fulltime baan los. Cold-turkey, zonder vangnet of spaargeld want ik had ook net mijn huis gekocht. Mijn bedrijf liet ik organisch groeien; ik ben stap voor stap gegaan, dwars door de grote c-crisis heen, zonder subsidies of wat dan ook is mijn praktijk nu prettig vol. Mijn bankrekening ook trouwens.

Ik stopte kindermishandeling in het kinderopvangcentrum waar mijn kinderen naartoe gingen. Ik was de kartrekker van binnenuit als lid van de oudercommissie; samen met betrokken instanties (gemeente, GGD, politie) trokken we een beerput open. Ik kwam tegen een burn-out aan te zitten toen ik ontdekte dat één van mijn kinderen ook slachtoffer was. Dit verhaal brak me en maakte me. Ik kan niet tegen onrecht. De dader is na 4 jaar door de hoogste rechter schuldig bevonden.

・Waar ik altijd voor ga is VRIJHEID en doen wat mij gelukkig maakt. Mijn bedrijf heb ik niet 'volgens de regels' laten groeien, had ik dat wel gedaan, dan was ik nu waarschijnlijk nog veilig in loondienst geweest.

・Ik ben een groot voorstander van de transformatie van binnenuit, van langzaam durven lopen, van leiderschap nemen over de keuzes die je maakt, van diep durven voelen en daaruit voortvloeiende acties nemen. Ik geloof dat we hier zijn om zelf ons leven vorm te geven. Het leven is er vóór je. Dat ene wat jij in huis hebt, is nodig, dat beloof ik je.

・Ik leerde (mezelf) te presenteren en tot uiting te brengen zoals ik dat voelde. Ik kom van ver; ik hoorde lang hoe ik verlegen ik altijd was en spreken voor een groep ging uit de weg. Ik leerde me af te stemmen op mijn hogere zelf terwijl ik technische presentaties gaf in het bedrijf waar ik werkte en leerde hoe ik me fijn kon voelen in de spotlight. Met een goed verhaal, ook nog!

・Onderneemsters komen soms voor hun bedrijf, meestal voor zichzelf. Wat ze verlangt is meer helderheid, aantrekkingskracht, krachtige vrouwelijkheid, weten wat ze komt brengen en hier leiderschap over nemen. We verdiepen en geven vorm aan haar mooiste en meest vrij zijn; in haar leven en bedrijf. Setting Women Free; van binnenuit.

Bio:

Ik studeerde Communicatie, daarna was ik meer dan 15 jaar werkzaam in het internationale bedrijfsleven. Een dynamische tijd en toch was ik altijd aan het zoeken. Dat veranderde pas toen ik voor mijn eigen bedrijf koos. Inmiddels heb ik tientallen onderneemsters persoonlijk mogen begeleiden als Business Mentor. Ik leid vrouwen naar hun zelfexpressie en vrouwelijke energie zodat ze impact maken met hun bedrijf zoals ze altijd al voelden dat het de bedoeling was.

Wil je meer zien? Connect met me op Instagram! Vergeet me niet een berichtje te sturen.

Omdat het leven waar je op had gerekend soms verandert

Ik was niet altijd op de plek waar ik nu ben, ik kom van heel ver. Jarenlang voelde ik me niet die leuke, gezellige of relaxte moeder. Of die mentor bij wie mijn cliënten zich nu zo fijn, gezien en gehoord voelen. Ze was er af en toe, ik heb veel innerlijk werk gedaan om haar de ruimte te geven om er volledig te zijn.

Ik geloof met heel mijn hart dat wij alles in ons hebben om van het leven te krijgen wat we verlangen. Hiervoor hoef je niet eerst naar Bali of de loterij te winnen.

Jouw geluk ligt veel dichter bij huis. Het zit in jou. Ik hoop dat ik een voorbeeld voor je mag zijn.

Ik weet nu hoe ik in elk proces mijn vertrouwen haal uit de verbinding met mezelf en vertrouw op mijn innerlijke leiding.

Het bracht én brengt me alles. Ik creëerde een leven en bedrijf waar ik van houd, in plaats van dat ik genoegen nam met wat ik dacht te kunnen hebben.

Nu help ik vrouwen te ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie en wijsheid. Met tools en practices die hen helpen om los te komen van het oude verhaal vol zoeken, vergelijken en kleiner maken zodat ze vol vertrouwen het portaal doorstappen en kiezen voor hun eigen geluk, grootsheid en waarheid.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor het werk wat ik doe, voor mijn kinderen die vertrouwen hebben in zichzelf; en dat ik hen & mezelf kan voorzien in al onze emotionele en materiële behoeften. Ondertussen groeit mijn bedrijf lekker door terwijl ik meer tijd voor mezelf heb dan ooit en ontzettend veel voldoening haal uit mijn privéleven.

Ben je benieuwd wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen?

Neem gerust contact op met me, waar je ook staat op je weg, er is zoveel wat je kunt doen om het mooier te maken voor jezelf.

Al mijn liefs,
Maike

Je mooiste, vrije zijn neerzetten in je bedrijf en leven; dat is het meest rijke wat er is - Maike Maessen

fb
insta
linked

Connect met me op Instagram en neem een kijkje in mijn leven: