Wat als je van woorden goud kunt maken? Alchemie op zijn best!

Spreken is een kwaliteit.

En dan heb ik het niet per definitie over spreken in het openbaar. Mensen meenemen in je verhaal, het is een kunst, een prachtige kwaliteit. Denk maar eens terug aan een talk die je bijwoonde. De woorden nemen je mee; de spreker geeft je een bepaald gevoel. Exact dit kun jij ook gebruiken om jouw leven vorm te geven.

Je kunt leren hoe je aantrekt wat je wilt.

Ik heb geleerd, dat je door je op een bepaalde manier te voelen, het écht te zijn, dat je dit werkelijkheid maakt. Dit begint met jezelf net zo lang te vertellen dat iets zo is – tot het zo is.

Het mooie is; woorden zijn er altijd en in overvloed. Geschreven, gesproken en gedacht. Een onuitputtelijke bron. We hebben allemaal onze stem, die innerlijke stem – of de zachte stem zoals mijn dochter het zo mooi verwoord. Naast de innerlijke is er ook de stem die we gebruiken naar onszelf en anderen.

Reflecteren deze woorden wat je echt voelt? En andersom. 

We creëren met onze acties en gevoelens; met de woorden die we spreken. Ik schreef het vorige week al. Laten we een stap verder gaan.

Als je mij volgt dan weet je misschien wel dat ik werk met het SoulScript. Ik kies een aantal thema’s die ik belangrijk vind en die schrijf ik uit. Net zolang tot ik denk: JA, dit is het. Dan spreek ik dit in op mijn telefoon en heb ik een geluidsbestand van ongeveer 5 a 6 minuten. Dit luister ik elke dag. Op gevoel pas ik het regelmatig aan.

En daar speel ik mee. Ik gebruik het overal. Ik leer mijn kinderen dat ze zichzelf spelenderwijs iets anders kunnen vertellen. Ook pas ik het toe in het stukje positieve manipulatie. Ik manipuleer mezelf en iedereen om me heen. Niet puur voor eigen gewin – zo werkt het ook niet – ik stem het af op wie ik wil zijn. Het is wat ik mijn klanten ook leer.

Hoe jonger je dit leert, hoe meer het een tweede natuur voor je wordt. Hoe meer jij het voorleeft, hoe sneller anderen aanhaken in jouw energie en meebewegen op de stroom die jij creëert.

Kinderen doen het al van nature, let maar eens op wat ze zeggen tegen elkaar in het spel. Er zijn geen grenzen, niet aan hun fantasie. Onze grenzen zijn er door conditionering, door wat we leerden.

Door wat anderen ons vertelden.

Die woorden blijven hangen. Niet alleen in ons hoofd maar in ons hele lijf. Ga maar eens na wanneer je iets wil doen, iets nieuws bijvoorbeeld. De innerlijke kritiek die je hoort komt meestal niet van jou. Je hoort in gedachten iemand iets tegen je zeggen. Dit kan zowel positief als iets minder uitnodigend zijn. Deze innerlijke criticus kennen we allemaal. Heel belangrijk dus om er voor te zorgen dat jouw stem, zowel voor jezelf als voor bijvoorbeeld je kinderen een bijdrage is; een uitnodiging.

Dat is waarom intenties, energie en vibratie zo belangrijk zijn. Alchemie op zijn best, alle levenskracht zit al in jou. 

Ik weet ook dat veel mensen het afdoen als zweverig. Maar wat als ik jou vertel dat ik mijn hele leven hierop ben gaan vormgeven. Mijn huis, heb ik zo ‘geregeld’. De relatie met de vader van mijn kinderen – ook al wonen we apart en ook al waren er moment die verre van fijn waren. Juist op de momenten dat de realiteit je keihard in je gezicht slaat: wat wil je wel? Focus je aandacht en tijd hierop.

Veel te vaak nog richten we ons op wat we niet willen. En door daar aan te denken, door erover te spreken krijgen we juist dát. En net als bij alles vraagt dit oefening en commitment. Het vraagt vertrouwen.

Kies eens 1 gebied; liefde, gezondheid, tijd of geld. Lynne Twist omschrijft in haar boek ‘the soul of money’ dat we op deze vier gebieden als eerste een tekort ervaren. Hier kun je snel winst behalen. Voor jezelf en de mensen om je heen.

Wil je meer weten? Ik help je graag verder:

Inspiratie sessie: steeds vaker krijg ik vragen van (single) ouders, aanstaande ouders of professionals werkzaam in het onderwijs. Ik neem graag de tijd voor je. Samen kijken we naar je vraag en creëren we een concreet plan waar je gelijk mee aan de slag kunt. Geheel toegespitst op jouw idee of stap in je proces. Vooraf stuur ik je enkele vragen zodat we deze 2 uur heel gericht aan de slag gaan met elkaar.

Verdieping en advies: verdieping in de ouder – kind relatie start met een verdieping in jou. Wat heb je nodig om je gelukkig te voelen en hoe haal alles uit je leven zodat je dit ook voorleeft aan je kind? Hoe maak je jouw gezinssysteem tot een gelukkig systeem? Ik ga je leren en laten ervaren hoe je dit aanpakt. Met concrete tools, tips en handvatten.

Geplaatst in Coaching, Geen categorie, Innerlijk kind, Leiderschap, Mindset veranderen, Personal Leadership, Persoonlijke ontwikkeling, Verandering, Vertrouwen, Zelfleiderschap en getagd met .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.