Waar sta jij voor? Wat zijn jouw waarden? < Draag je ze uit of stap je terug als iemand het niet met je eens is >

Als kind al wilde ik beroemd worden, zodat ik op die manier meer mensen kon bereiken. Met een goed kapsel, dat dan weer wel. Want kapster stond ook heel lang op mijn wat-wil-ik-later-worden lijstje als kind. Het uiterlijke plaatje mag er zijn, het hoort bij mij maar zegt tegelijkertijd niets over wie ik ben.
< Het zegt wel iets over de tijd die ik mezelf gun of hoe ik mezelf presenteer. >

Mijn verlangen om ‘iets groots te willen doen’, het was er altijd al. Ik kon echt wegdromen bij het idee dat ik ooit beroemd zou zijn.

Toen ik jonger was werd ik beoordeeld op mijn uiterlijk en het was voor mij een houvast. Iets wat er was, een soort van zekerheid. Zekerheid die eigenlijk een vorm van controle was. Want ik lachte eerder < voilà een instant masker > dan dat ik mijn waarheid deelde en mijn ware zelf liet zien.

‘In control’ willen zijn is een vorm van onzekerheid. Want je hebt niet altijd controle over wat er gebeurd in je leven. Je hebt niet meer controle als je bepaalde dingen of laat die gedreven zijn vanuit discomfort.

Dit leerde ik the hard way. Toen ik een paar jaar geleden terecht kwam in een situatie die mij op een kruispunt plaatste. Een kruispunt dat heel dwingend vroeg: wat wil je en wat kies je? Een kruispunt dat me enerzijds liet voelen dat alles mogelijk was en anderzijds alles wat ik dacht en had opgebouwd op losse schroeven plaatste.

Een kruispunt dat me terugbracht bij mijzelf. Ik ging van controle naar overgave.

Op die weg ben ik me gaan verdiepen in hoe mijn gedachten mijn leven beïnvloeden, in werken met energie en optellingen. Ik deed cursussen zoals kindercoaching, magnetiseren en mediumschap. Ik leerde presenteren en hoe ik mijzelf neer kon zetten zoals ik me voelde.

Me zeker voelen bij leven naar mijn waarheid, het grootbrengen van (gevoelige) kinderen, doen wat ik behoor te doen. Het zijn de onderwerpen die de rode draad vormen in mijn leven. Mijn eigen gevoeligheid omarmen, keuzes maken vanuit dit instinct én me hier zeker en vol vertrouwen bij voelen. Ook als mijn omgeving dit afkeurt.

Ik ontdekte wat ik écht wilde doen en gaf hier vorm aan.

Ik omarmde mijn eigen gevoeligheid en leerde hoe ik het kon zien als wat in mijn voordeel werkt. Teveel mensen verschuilen zich nog achter het etiket ‘gevoeligheid’ terwijl dit vaak juist je grootste kracht is.

Ik veranderde mijn manier van denken.

Stap voor stap. Ik vertelde mezelf een ander verhaal waardoor ook mijn acties en keuzes meedraaiden. Stukje bij beetje.

Dit alles had consequenties.

Mensen in mijn omgeving zagen dat ik veranderde. Ze zien hoe ik groei en dit toepas in mijn leven. Ze vragen mij hoe ik dit doe. Hoe mijn dag eruit ziet. ‘Hoe leef ik meer vanuit mijn hart? Hoe ontdek ik wat ik echt wil?’ ‘Hoe laat ik de controle los? Hoe bewaak ik mijn eigen grenzen?’ ‘Hoe kom ik in beweging terwijl ik ook bang ben voor de gevolgen van de verandering?’ Een greep uit de vragen. Naast de lovende reacties waren er ook mensen die me ineens niets meer zeiden en hun hoofd afdraaiden. Die het contact verbraken of ik met hen. Die heftige kritiek hadden op mij en wat ik uitdraag.

Ik leerde hoe ik de bijdrage van mezelf aan anderen groter kon laten zijn dan de kritiek. Ik leerde dicht bij mezelf te blijven en uit te dragen waar ik voor sta.

Er zijn veel meer mensen zoals ik. Natuurlijk weet je dat er meer is. Alleen, hoe geef je dat vorm? Waar begin je? Hoe ga je om met je eigen gevoeligheid? En als je moeder of vader bent, zul je een stuk van die gevoeligheid ook terug zien bij je kinderen.

Te midden van al die vragen ontdekte ik nog iets.

Namelijk wat onze kinderen ons laten zien. Wat ze echt van ons vragen. Zowel van ons – de bewuste ouder – maar ook van ons als samenleving. Hoe we nog meer weg mogen bewegen van structuren, opvattingen en conclusies die ons niet meer dienen.

Het is mijn grootste verlangen om jou te helpen ontdekken hoe jij vol vertrouwen en eigenheid staat als je eigen ware IK. Terwijl je jouw eigen weg creëert. Steen voor steen. Waar zit jouw kracht? Hoe klinkt jouw waarheid? Hoe voelt de échte jij? Welke ruimte heb je nodig, welke plek neem je in? Hoe kun je vertrouwen op je innerlijke leiding? Ook als die afwijkt van het sociaal wenselijke plaatje.

Ik leerde om die andere, nieuwe beweging te maken. Vanuit mijzelf. En dat exact is waarom mensen bij me komen. Of je nu die (bewuste) ouder bent of de professional die werkt met kinderen. Ik weet dat jij dit kunt en hoe je dit kunt leren en doen.

Is het voor jou ook tijd om die innerlijke waarheidsdetector vóór je te laten werken en je echte kleuren te laten zien? Van intuitie en impuls naar impact, we doen het samen. Klik dan snel hier.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *