Storytelling. Het verhaal van de held.

Storytelling. Ik had er nog nooit van gehoord. Via een vriendin kwam ik uit bij een deze challenge die me 11 dagen lang mee nam. Meenam in mijn eigen verhaal. Zo kwam mijn story op papier. Woord voor woord. En uiteindelijk mijn visie; het stukje van mij waar ik de wereld een beetje mooier mee wil maken. Elke dag weer.

Het begin

Er was eens een meisje dat diep van binnen wist en voelde dat ze hier is met een special doel. Altijd maar dromend, levend in een fantasie wereld. Alles kon. Deze zomer kwam het besef: dit droomleven hoeft geen droom te blijven. Ik heb een keuze. De enige die me weerhoud om het leven te leven waarvoor ik geboren ben, ben ik zelf.

Dit brengt me bij de oproep van mijn avontuur

Ik neem je mee terug in de tijd, een maand of drie. Op dat moment had ik al gehoor gegeven aan de innerlijke drang om te gaan bloggen, schrijven, om verder te onderzoeken wat mijn roeping is, waarom ik hier ben. Het bloggen en mezelf ‘de wereld in slingeren’ als…mijn eigen unieke en wonderlijke zelf. Goed, dat moment dus. Het moment waarop ik wist: ik moet vooruit, ik moet op die trein springen. Ik wil de zon op mijn gezicht voelen, de wind door mijn haren, de magische landschappen doorkruisen. Om dat door mijn hele lijf te kunnen voelen moest ik 1 stap nemen. Wat die stap was zou me snel duidelijk worden. Het was alsof iemand mijn kern raakte en zei: doe het! De stap is groot, het voelt eng. Ik voel een kort moment van: wat kies ik nu? Wat is er aan de andere kant van deze deur? Ik kan het nog niet zien maar wel al voelen.

Ontmoeting met de mentor

Ik heb de klink van de deur in mijn hand als ze vraagt: ‘hoe lang wil je hier nog voor weg lopen, Maike?’. Terwijl het besef me diep roert pak ik de deurklink stevig vast. Ik moet deze deur door. Dit is het. Ik kan niet meer terug. Als ik de deur langzaam open komt er een onbeschrijflijk helder, puur licht door de deur. Gouden stralen verwarmen me en laten me voelen dat ik zelf de kracht heb, dat ik nu op dit moment mag kiezen voor deze grootsheid, mijn licht. Dat deze stap nu nodig is om me verder te brengen op het pad wat ik al bewandel. Dit is MIJN leven! Ik voel me gedragen, dankbaar, geleid en begeleid. Dit is mijn moment. En ik voel het nog. Het begin van heel veel moois, omdat ik eindelijk kies om mijn ware zelf te zijn.

Weigering en weerstand

Na dat moment was er nog iets heel bijzonders. Heb je wel eens dat je de radio aanzet en dat het liedje voor op radio voor jou lijkt te zijn? Dancing in the Dark hoorde ik. Ik hoorde hem en voelde kippenvel van het puntje van mijn kruin tot aan mijn tenen. Niet de gewone rillingen die ik krijg als ik iets me raakt. Nee, het was iets dat van binnen naar buiten leek te gaan en weer terug. Alsof ik een boodschap kreeg die echt speciaal voor mij was:

You can’t start a fire | you can’t start a fire without a spark | This gun’s for hire | even if we’re just dancing in the dark

Een boodschap die me zegt dat ik de stappen mag zetten. Dat ik in mijn eigen kracht mag gaan staan en dat ik die nu mag laten groeien. Dat ik in mezelf mag geloven zoals ik dat eerder niet deed. Ik was bang dat anderen me af zouden wijzen als ik volledig mezelf zou zijn. Deels gebeurt dat nu ook en dat is oké.

Overschrijding van de drempel

Wat ik echt een drempel over moest tillen was mijzelf. Zodat ik volledig mijzelf kon zijn, uit de kast kon komen als het ware. De stappen die ik daarin zette waren een blog schrijven. Eerst onder de naam waarvan ik dacht ik dat het de naam van mijn bedrijf zou worden. Later onder mijn eigen naam. Onder mijn eigen naam lanceerde ik ook mijn website. En van daaruit schrijf ik nu mijn blog. En deel ik wie ik ECHT ben, zoals ik me altijd heb gevoeld. De vragen die ik heb. Twee weken geleden deelde ik op mijn eigen pagina mijn blog. Dat voelde super fijn. Even was het spannend. Want ‘iedereen’ kan het lezen. En wat was het mooie? Dat ik uit de meest onverwachte hoeken reacties kreeg die ik nooit had verwacht. Niet alleen ik zie mezelf zoals ik ben, ook anderen – en steeds meer mensen inspireer ik, raak ik met wat ik schrijf. Hoe wordt het nog mooier dan dit?

De nieuwe wereld

De eerste dag in mijn nieuwe wereld. De dag ervoor had ik geleerd hoe ik kan magnetiseren. Ik had ‘oefenmateriaal’ nodig. Mijn eigen kinderen die niet konden slapen ben ik gaan behandelen. En het werkte. Het bleek precies dat te zijn wat de oudste nodig had om zijn dag los te laten en hoe fijn voel ik me daardoor en hoe weinig sta ik daar bij stil! Hoe ontzettend cool is het om iemand te raken met een reading. Om een berichtje te ontvangen dat de tranen over haar wangen rolden en dat ze vrijwel alles herkende. Hoe waardevol voel ik me als alles klopt. Als alles in mijn leven is zoals het moet zijn. De grootste stap die heb gezet om echt te kiezen voor mezelf en te doen wat ik te doen heb gaat nog wat verder. Straks sta ik alleen. Voelt dit eng? You bet! Ik ben op de trein gestapt, ik ga de reis aan en er is geen weg terug. Ik voel me krachtig, empowered, geliefd en gedragen.

Woensdag deel 2 van ‘Het verhaal van de held’

Geplaatst in Geen categorie.

3 reacties

  1. Pingback: Storytelling - van inwijding naar visie in mijn verhaal van de held. Deel 2

  2. Pingback: Storytelling; het verhaal van de held: deel 2 ⋆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.