Vier en eer jezelf op de drempel naar een nieuw jaar vol creatieve energie!

Wie ben ik? Wie ben ik ECHT? Wie ben ik als ik kies voor grootsheid? Wat kies ik als ik een oneindig wezen ben? Zomaar wat vragen die de afgelopen maanden regelmatig de revue passeerden.

Wat is het antwoord op deze vragen? Dat ben ik zelf, het zit al in mij. Altijd meer, nooit minder. En ik voel het intenser dan ooit tevoren. Ik weet wie ik ben. Dat ik kies en ergens voor sta. In vol vertrouwen. Ondanks mijn angsten. Ik weet wat ik te bieden heb en ik weet hoe dit ik uit ga dragen.

Omdat ik kan geven zonder reden.
Omdat ik onvoorwaardelijk lief kan hebben.
Omdat ik graag verder kijk dan het bekende.
Omdat er een pionier in mij zit die is nog maar net begonnen is met lopen.
Moedig, vol vertrouwen en met rechte rug loop ik het onbekende tegemoet.

Leven buiten de hokjes en kleuren buiten de lijntjes.

2016 vergeet ik niet meer.

Om vele redenen. Met liefde kijk ik terug. Met een open mind overdenk ik. Ik heb zoveel mensen ontmoet. Met grootse dromen en wensen. Ik heb mensen ontmoet die doen wat ze te doen hebben ook al zijn bang. Want het perfecte moment is nu. Een groter antwoord op het leven en alle vragen dan ‘IK’ en wie ik NU ben is er niet.

Dat is wat ik nu vier. Daar sta ik even bij stil. Ik voel me dankbaar.

Er is maar één weg om je droom waar te maken en dat is door het te doen. Uit liefde voor jezelf en voor de mensen om je heen. Wáár ik afs
cheid ga nemen van 2016 weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is waar ik afscheid van neem.

Hoe ga ik dat doen en wat kun jij doen om dit jaar in je kracht af te sluiten? Neem de tijd, rust, pen en papier.

Schrijf alles wat je achter je wilt laten eens op. Schrijf op welke deuren je sluit. Kijk nog een laatste keer achterom als je deze behoefte voelt, snuif nog een laatste keer de vertrouwde lucht op en weet, voel waarom je deze deur dichttrekt. Doe dit uit liefde, niet uit boosheid of wrok. Schrijf alles op wat je los wilt laten. Ook als dit eng voelt. Schrijf het op, zonder erover te oordelen. Schrijf vanuit je hart, laat de woorden één voor één op papier komen. Ga door tot je voelt dat je klaar bent.

Neem dan een nieuw vel papier. Blijf rustig zitten. Doe je ogen een moment dicht. Stel je voor dat je alleen op een verlaten strand zit. Hoor de zee, ruik de lucht van de zee, het zand. En voel hoe de zon op je gezicht schijnt. Adem een paar keer diep in en uit. Waar ben je dankbaar voor? Waarvan krijg jij nu tranen in je ogen als je er aan denkt. Laat het eens door je lijf stromen, kun je dat? Schrijf ook dit op. Oordeel niet, voel alleen en schrijf. Dankbaarheid is een heel krachtig gevoel.

Blijf nog even zitten op dat strand. In alle rust. Genietend van de schoonheid in jezelf en om je heen. Als je denkt aan het moment dat je straks weer terug bent in jouw leven, en aan wie je wilt zijn over precies een jaar. Wat komt er dan in je op? Schrijf dit op een derde vel. Ook hier weer: schrijf zonder oordeel. Wat komt er in je op. Alles is goed. Woorden of zinnen. Het zijn jouw woorden die je wensen op papier zetten.

Als laatste schrijf je op welke actie je nu kunt nemen om een wens uit te laten komen. Nu. Niet morgen maar nu. En doe het gewoon.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven. Ben die pionier. Kies voor die grootsheid. Alles is al van jou. Ben jij er klaar voor?

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.