Kies vaker bewust voor het moeiteloos ervaren van geluk.

Bij het creëren van je eigen werkelijkheid hoort – voor mij – ook bewust kiezen voor geluk. Ik vraag letterlijk elke dag welke actie ik kan nemen die mij vreugde brengt. (Nieuws)berichten die vol met ellende staan lees ik heel bewust niet of veel minder dan voorheen.

Als we dat willen, hebben we op elk moment toegang tot alle ellende van de wereld. Ik maak een heel bewust de keuze om hier geen gebruik van te maken, doe jij dat ook wel eens?

Misschien voel je je vastzitten in een situatie waarvan je nu denkt: ‘hoe kan ik hier in vredesnaam kiezen voor geluk’?

Ben dan eens even heel eerlijk nu.
En dan kan even steken hoor, dat mag.
Liever wel trouwens want dan weet je dat dit je raakt en dat het een uitnodiging is om anders te kijken naar je huidige staat van zijn.

Waar denk je het meest aan, waar gaat het merendeel van je gedachten nu naar uit? Zorgen je gedachten voor ruimte of gooi je in je hoofd alle deuren dicht?

Neem bijvoorbeeld de recente aanslagen. Of het nu gaat over Syrië, Stockholm, boten vol met vluchtelingen in Myanmar. ‘Erg’ dekt de lading niet. Je kunt ervoor kiezen om elk bericht te lezen en tot je te nemen. Niemand zegt echter tegen jou dat jij het nieuws moet zien.

Dat is iets wat we ons zelf vertellen en eigenlijk niet ter discussie stellen. We kijken omdat we geleerd hebben dat het goed is wanneer we overal over kunnen meepraten. En dat het belangrijk is dat we iets weten over de wereldwijde politiek. Is dat wel echt zo? Aan het einde van de dag…is de mens die alles weet over de Nederlandse politiek een beter mens dan het mens dat hier niet voor kiest?

Denk eens de tijd die vrijkomt en wat je hier mee kunt doen.

Ik kijk heel bewust niet meer naar nieuws-sites. En dat bevalt me prima. Ik kan er namelijk voor kiezen om te leven in een wereld vol met angst of ik kan kiezen om te leven in een wereld die ik zelf vorm geef. Je gedachten en emoties vormen je realiteit.

Ik weet het soms kan voelen alsof je ineens zelf in een heel slechte film bent beland.

Het geheim zit hem in het voelen van een acceptatie of berusting in het heden. Dat alles goed is zoals het is. Dat kan je letterlijk zoveel vrijheid geven. Want wat denk je gedurende een dag? Ik weet dat ik mezelf ontzettend vast kon denken. Nu ik bewust kies voor geluk – anders dan dat ik ernaar verlangde als een toekomstig iets – maakt het dat ik me letterlijk blijer voel. Het zit in mij. We zijn geneigd om liefde en geluk buiten onszelf te zoeken en missen dan wat we al hebben en meer mogen omarmen.

Hoe vaak zijn we ons namelijk bewust van alles dat we hebben bereikt?

Van alles wie en wat we zijn en elke dag weer doen? Eerder schreef ik wel eens: bekijk de wereld eens door de ogen van kind. Niet alleen om ons even letterlijk in hun te verplaatsen, ook om de kracht van een kind om de zaken iets eenvoudiger te bekijken. Te versimpelen. Dans, doe gek, lach!

Omdat je de keuze hebt. Neem jezelf of je huidige situatie niet te serieus. Morgen kan namelijk alles helemaal anders zijn. Sta open voor wat er vandaag op je pad komt. Wie weet waar het je brengt? Misschien kom je vandaag op een plek waar je nooit eerder bent geweest. Waar je nooit eerder aan dacht omdat het een beetje raar leek er naartoe te gaan. En misschien, heel misschien is die plek het meest bijzondere waar jij kunt gaan. En verandert het zowel je kijk op je zelf als je leven zoals het vijf minuten geleden nog was.

De beste versie van jezelf zijn en leven in vol potentieel kan iedereen, als je maar wilt en bereid bent om de stappen te zetten.

Heb jij het gevoel dat je meer vrouwelijke energie je bedrijf en leven in wil laten stromen?

Bij alles wat ik doe leid ik vrouwelijke onderneemsters naar hoe ze ondernemen in alignment met hun vrouwelijke energie. Voor de een zal de nadruk liggen op focus en structuur, voor de ander zal het veel meer gaan over in je lichaam aanwezig zijn. Onze levenskracht als vrouw zit in onze buik, niet in ons hoofd zoals we leerden. Hoe je deze beweging maakt en de diepere laag aan gaat spreken en naar buiten brengt via je bedrijf, is wat ik je leer.

Elke vrouw is anders, elke vraag is dat ook.

Voor we starten aan welke reis dan ook, hebben we altijd een (online) kennismakingsgesprek; dat is vrijblijvend en gratis.

Ben je benieuwd? Kies hier voor je gratis sessie.

Liefs!

Ontvang ondernemerstips en inspiratie die je helpen jezelf sterker te voelen. Het is gratis!Geplaatst in Afstemmen, Empowerment, Essentie, Je ware zelf zijn, Manifesteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.