Waarom het je altijd iets brengt als je door de glitter en glamour heen kunt kijken.

Vorige week had ik een vrouw in mijn praktijk van wie ik wist dat ze me al heel lang volgde. Trouw las ze elke week mijn blogs en heel vaak reageerde ze ook. Ze bedankte me voor het inzicht. Zo gingen er dan wat berichtjes over en weer.

Toen ik een tijdje terug mijn Soul Shift lanceerde was dit voor haar hét moment om contact op te nemen. Drie weken geleden hadden we onze afspraak. Ik vind het heerlijk om mijn klanten in het echt te zien. Om te ontmoeten en te verbinden.

Die middag lagen er nog wat prints op mijn tafel met tatoeages. Van een paradijsvogel met veel kleur. Ik zag haar kijken en legde uit dat ik een nieuwe tatoeage wil laten zetten op mijn arm. Haar ogen werden groot en nog groter toen ik vertelde over het kunstwerk op mijn rug. ‘Je komt zo netjes over’, zei ze, ‘dit had ik niet verwacht!’

Ze vertelde me erna dat ze al heel lang wilde komen. Maar dat ze zich liet tegenhouden door wat ze van me zag online. Het mooie beeld. En toch kwam ik steeds terug bij haar in tekens. Ze hoorde steeds mijn naam. En zo besloot deze prachtige vrouw om toch die drempel over te gaan.

Wat je ziet bij anderen laat je zien wat je zelf óók hebt en misschien meer uit wilt dragen. Zodat jij je verbindt met je innerlijke schoonheid en deze uitdraagt op een manier die past bij jou.

Vind jij het makkelijk om je gevoel te volgen? Als deze klant niet haar gevoel gevolgd had, maar haar hoofd dan was ze niet bij mij terecht gekomen. Of later. Terwijl deze klant en ik echt een match blijken te zijn. Het Universum wist het al en bracht ons daarom samen. ‘Je bent super leuk in het echt!’, zei ze nog een keer toen ze de deur uit liep.

Ik vond dit zelf zeker niet altijd gemakkelijk. Toen ik aan de slag ging met mijn spiritualiteit bijvoorbeeld. Met een zweverig imago voelde ik me de vreemde eend in de bijt met mijn liefde voor mode, kunst en make-up. Ik weet nu dat alles samen kan. Het is maar net hoe je het uit. Vanuit je hart.

Ik houd van een bepaalde kledingstijl; klassiek en Frans. Ik houd ook van tatoeages. En Metallica. Ik mediteer zelfs met deze rockers op de achtergrond. Niet altijd, ook muziek kies ik op gevoel. Het is wat werkt voor mij maar wat ik niet altijd deel. Behalve met mijn klant die dan eerst heel hard moet lachen.

Je vrij voelen. Voor de één is dit vrij kunnen spreken over wat je bezig houdt. De ander zoekt het in kunnen werken wanneer je de inspiratie voelt. Voor mij is het beiden en meer. Zo veel meer. Ik houd niet van hokjes of kaders. Ook niet van gebruiksaanwijzingen trouwens.

Ik kies mijn eigen weg. Het is wat ik altijd deed. Het bracht me op plekken waar ik anders niet zou komen. Het bracht me bijzondere kennismakingen en ik ervaar waar mijn grenzen lagen.

Vrijheid is mezelf er laten zijn.

Zoals ik me op dat moment voel. Mezelf gevend wat ik op dat moment nodig heb. In een wereld die lijkt te draaien om geld en macht kan dit best wel eens ongemakkelijk voelen. Want die baan van 9 tot 17 zal je vragen om te presteren. Om resultaat te brengen en te voldoen aan deadlines.

Ik had een heel mooie gouden kooi gecreëerd voor mezelf. Eentje waarin ik alles leek te hebben. Maar ik me niet gelukkig voelde. Mijn kinderen spiegelde me dit terug op momenten dat ik het niet wilde zien.

Het is ook wat ik om me heen zie.

De worsteling en de strijd. Je niet zo gelukkig voelen als je van binnen voelt dat je kunt zijn. Je diepste verlangen uiten voelt niet altijd licht en gemakkelijk. Helemaal als je jezelf vergelijkt met de ander. Het voelt op momenten alsof je niet het succes hebt waar je zo hard voor werkt.

Dit gevoel kan je energetisch omlaag trekken. Dus leer ik mijn klant altijd als eerste om hier een beweging te maken. Om een andere draai te geven aan de woorden die je jezelf vertelt. Om te kijken naar je triggers en welke keuzes je nog meer kunt maken. Zodat je aantrekt wat past bij wie je in essentie bent.

Het inzicht shiften naar actie. Je verlangen omzetten in een concreet doel. Zingeving op zijn best.

Als we opgroeien dan hebben we allerlei ervaringen. We leren hoe we kunnen schrijven en rekenen. We leren onderdeel te worden van de massa. Maar wat als alles wat jij voelt dat je niet in die massa past? Dat je anders bent. Dat je niet uitblinkt in wat je leert maar opvalt om een kwaliteit die er buiten valt.

Geef jezelf de ruimte. Uit liefde voor jezelf, omdat je voelt dat je het waard bent.

Zodat je leert hoe je niet zozeer de afkeuring van anderen voelt, maar de waarde in jou. Samen kijken we naar wat je drijft, wat je verlangt. Welke ervaringen je wilt en hoe jij je wilt voelen.

Ik neem geen video’s op als mijn kinderen thuis zijn. Omdat ik me op dat moment verbind met de boodschap die ik wil overbrengen. Als er dan ineens twee kinderen de kamer binnen rennen in een gewatteerd Spiderman pak dan haalt dat me niet alleen weg bij mijn verhaal. Het haalt me ook weg bij de moeder die ik wil zijn. Dit raakt een deel van mijn kernwaarden. Leven vanuit de verbindingen, met mijzelf en de mensen om me heen. Mijn kinderen, mijn klant. Vanuit de vrouw, de moeder en coach die ik wil zijn.

Things are not always what they seem.

Als ik iets nodig vind dan ga ik ervoor. Jij ook?

Plan een afspraak met me om te kijken of wij ook zo fijn matchen. Als jij die ondernemer bent die ervoor wil gaan. We kijken samen naar alles wat er in jou is en hoe we hier iets van maken wat anderen magisch noemen…maar wij weten beter. Together we take what is yours already.

Extra:

1 Soul Shift Sessie. Je kent vast de uitspraken als ‘je moet leven vanuit je missie’. Maar wat dat is nu eigenlijk en hoe doe je dit? Ik leer je hoe je dit aanpakt met concrete tools, tips en handvatten.

2. Soul Shift Traject. Je weet wat je wilt. Alleen die hóe dan?! Het voelt groots en spannend. Dit traject is voor jou als jij je krachtiger wilt voelen en meer grip wilt krijgen op hoe je jouw leven vorm geeft vanuit jouw verlangen. Ik help je om je acties in lijn te brengen met dat wat jij het allerliefst wilt. Ik begeleid je naar het doel wat jij wilt bereiken.

Geplaatst in Afstemmen, Anders denken, Coaching, Essentie, Van hoofd naar hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *