Waarom ik niet wil weten waar ik over vijf jaar sta.

‘Hoe zie je jezelf over 5 jaar?’ Ken je die vraag? Ik kwam hem tegen tijdens sollicitatie gesprekken. Ik bereidde me altijd goed voor en wist wat ik moest antwoorden als de vraag kwam.

Als ik de vraag nu krijg antwoord ik niet meer op de manier zoals ze willen horen. Ik weet niet waar ik over een jaar sta. Hoe ik me dan voel, wat ik heb geleerd en hoe ik die kennis toe wil passen. Sterker nog, ik wil niet eens weten waar ik dan sta.

Heb ik dan geen ambitie? Jawel. Enorm veel zelfs. Passie ook, voor het leven, voor alles wat ik doe. Ik heb een verlangen, een missie. Wat antwoord jij als je de vraag krijgt?

Heb je een idee van waar je over 5 jaar staat of wil staan?

Ik wil bereiken dat zoveel mogelijk mensen hun verlangen kennen en actie nemen om dat verlangen te leven. Om zichzelf centraal te plaatsen en niet de 43 mensen om hen heen. Ik wil dat kinderen dit ook eerder leren. Er is zoveel meer dan het geijkte, dan alles volgens een vast stramien. Stimuleer die fantasie juist en die natuurlijke interesses in plaats van alles afleren en in een keurslijf duwen. Ooit een olifant door een sleutelgat proberen te duwen? Dat werkt ook niet.

Naast die missie reikt mijn verlangen verder. Heel veel verder durf ik wel te zeggen. Het gaat om het nemen van leiderschap in mijn leven. En of jij dit nu zakelijk toepast of privé, dat maakt niet uit. Het houdt niet op als ik even geen zin heb of als ik moe ben. Het was niet weg toen ik midden in een scheiding zat. Dat sleepte me er juist doorheen, omdat die gedrevenheid alleen maar groter was. Het is niet weg als ik straks ga verhuizen, ik ga door, ook al vraagt het veel werk en toewijding. En die toewijding zit in alles wat ik doe, en in alles wat denk. In alle mensen met wie ik om ga en mij verbind. Dat is wat mijn leven zo mooi maakt. Elke ontmoeting, elke ervaring is een bijdrage.

Voel ik me dan nooit rot of vervelend?

Natuurlijk wel. Door de manier waarop ik in het leven sta heeft dit minder effect op mij. Omdat ik bereid ben om te zien wat het echt is. Ik weet dat mijn uiterlijke realiteit laat zien wat er van binnen aan de hand is. Elke irritatie die ik voel, zegt iets over mij. En elke grens waar anderen overheen gaan is omdat ik het toelaat.

Wat doe ik wel?

Ik schrijf uit waar ik over een half jaar wil staan. Hoe ik me wil voelen op de verschillende vlakken in mijn leven. Zoals werk, lifestyle, wonen, relaties, liefde en financiën. En al het andere wat ik belangrijk vind, zoals mijn kinderen en hoe zij zich voelen en ontwikkelen en wat mijn bijdrage is aan hen. De stichting die ik op wil zetten voor kansarme kinderen die niet de financiële mogelijkheden hebben om te doen wat ze behoren te doen. Het gaat veel verder dan mij alleen.

Ik wil oprecht de wereld een mooiere plek maken. Met krachtige mensen die vanuit hun hart leven. Dat reikt verder dan mij alleen.

Na het uitschrijven spreek ik dit in, en dat luister ik elke dag. Zodra ik voel dat het me niet meer raakt maak ik een nieuwe audio. En dit werkt. Omdat jezelf zo horen praten misschien in het begin gek klinkt maar uiteindelijk wel het beste werkt, op jouw eigen vibratie vanuit je eigen kern.

Daarna schrijf ik op hoe ik mij wil voelen. Wat kan ik zelf en waar heb ik hulp bij nodig? Dit helpt me om mijn mindset zo te houden dat het voor me werkt. Dat mijn gedachten niet met mij aan de haal gaan, dat ik meer ga niet meer over-denken en piekeren.

Dat je niet weet waar je over 5 jaar staat wil niet zeggen dat je niet ambitieus bent of geen doel hebt.

Doelen zijn goed, strategieën ook. Blijf alleen weg uit het ‘hoe’ , blijf weg uit de invulling. Omdat wat er uiteindelijk ontstaat, beter kan zijn dat je nu kunt bedenken met je hoofd. Onze gedachten zijn gebaseerd op dat wat we nu weten en daar waar we nu staan. Jij groeit. Je bewustzijn groeit en wat er nog meer mogelijk is voor jou, kun je met hoofd niet bedenken. Daar is meer voor nodig.

Kun jij aan de kant gaat staan zodat je mooiste leven vorm kan krijgen of blijf je liever in de stroom van creatie staan?

Heb je hulp nodig om helder te krijgen waar je uit mag breken? Boek dan nu een BreakOut sessie!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.