Waarom alleen intenties niet genoeg zijn voor een gelukkig gezinssysteem.

Ken jij ook het gevoel dat je consequenter en duidelijker wilt zijn in je rol als ouder, maar welke intenties je hier ook voor neemt, het lukt je gewoon niet? Of misschien voelt het eerder alsof je de controle verliest; je doet zoveel, je werkt zo hard, toch lijkt het allemaal nooit genoeg te zijn.

Lieve lezer ik weet hier alles van. En veel van mijn cliënten ook.

Ik heb drie intenties verzameld die ik het meest hoorde van mijn cliënten. Een intentie is iets wat je je voorneemt waarvan je heel graag wilt dat het ‘echt’ wordt; ofwel in jouw dagelijks leven is terug te vinden. Ik herken ze stuk voor stuk. En ik weet bijna zeker: jij ook!

Intentie nummer 1:

– Van nu af aan ga ik het écht anders doen. Het moment herken je wel; na je vakantie, als je eindelijk weer een soort van wederopstanding hebt na een griep of rond nieuwjaar. Je belooft plechtig dat je beter voor jezelf gaat zorgen. Je gaat meer ademhalings- en meditatie oefeningen doen als je een avond vrij bent. ‘Ik hoop dat ik hiermee dichter bij mezelf kom en kan blijven en ook gemakkelijker mijn eigen grenzen kan bewaken. Dat moet me ook helpen in de opvoeding, toch?’

Intentie nummer 2:

– ‘Ik weet dat mijn kinderen mij spiegelen. Als ik rustiger ben zijn zij ook rustig. Ik wil minder stress in mijn leven en lijf. Rustiger aan doen dus; niet mijn weekenden vol plannen. En meer slapen. Mijn telefoon vaker wegleggen. Alhoewel… wanneer moet ik dan mijn huishouden doen en al die andere dingen? Beter plannen en een huishoudster nemen? Boodschappen laten bezorgen aan huis? Dan is alles op orde en is het veel makkelijker om me echt op mijn kinderen te richten.’

Intentie nummer 3:

– ‘Ik ga vaker eropuit met mijn kinderen. Meer ‘quality time’ samen. Ook ga ik minder zeuren en klagen tegen anderen of minder focussen op alles wat NIET mag. Als ik het zo aanpak en me richt op het positieve dan werkt dit vast door op mijn kinderen.’

Moest je lachen toen je ze las? Als een boer met kiespijn reken ik ook goed. Misschien herken je ze niet allemaal letterlijk, ik weet bijna zeker dat je ze ooit hebt gedacht.

En ik ben heel benieuwd; is het jou ooit gelukt om een structurele verandering voor elkaar te krijgen met deze stuk voor stuk prachtige voornemens?

Ondanks dat het allemaal goed voelt voor je; minder stress, een betere planning en échte tijd met elkaar. Het helpt niet bij het probleem wat we zo vaak ervaren:

Vanuit je hoofd bedenken hoe het moet zijn. 

Terwijl je zo graag meer rust wil, meer zelfvertrouwen, minder spanning en meer gemak. Je wil zo graag voelen wat je kinderen nodig hebben van jou voor meer harmonie en gezelligheid in jouw gezin.

En toch val je – ondanks je mooie voornemens – steeds terug en vind je het zo lastig om blijvend tijd te maken voor jezelf zodat je er als ouder óók kunt zijn.

Vanuit je hoofd of ratio bedachte voornemers werken niet. Omdat ze…zijn bedacht.

Je voelt ze niet. Ze komen niet vanuit je hart. Het begint allemaal bij voelen wat jij nodig hebt. Niet de ander belangrijker maken maar jezelf de belangrijkste persoon in je leven maken en hier ook naar leren handelen. De koning of koningin van je leven durven zijn. Gelukkig zijn er fantastische technieken, oefeningen en methodes die eenvoudig en super succesvol zijn om meer rust te ervaren.

Speciaal voor jou:

Een GRATIS visualisatie oefening die elke ouder zou moeten kennen om vanuit jouw plek een natuurlijk overwicht te hebben in je gezin.

Wil je meer?

Dat kan!

Op Instagram deelde ik deze week de individuele afstemming. Ik heb nog 1 plek vrij: op vrijdag 16 november van 13.30 tot 16.30. Een individuele sessie voor jou waar we in 3 uur een begin maken in wat jouw kind van je vraagt én wat jij nodig hebt. Door te kijken naar de spiegels in jouw gezinssysteem ga jij het verschil leren maken.

Je mag deze sessie ook splitsen in 2 delen van 1,5 uur zoals mijn cliënt van vandaag deed.

Dit aanbod staat niet op mijn website. Als je voelt dat dit voor jou is, stuur me dan een e-mail (info@maikemaessen.nl). Je investering is € 197 incl. en de locatie is mijn praktijk in Venray. Goed voor jou om te weten is dat ik in deze sessie onder andere een intuïtieve systemische opstelling doe met je. Samen onderzoeken we wat er geheeld mag worden en welke acties je neemt vanaf deze plek op het gebied van zelfzorg bijvoorbeeld. Je krijgt nieuwe invalshoeken mee geef die je richting geven, plus tools en handvatten waar je thuis mee verder kunt.

Ken je iemand voor wie dit interessant is? Voel je vrij om informatie door te sturen.

Wil je elke week mijn nieuwsbrief ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van acties? Meld je hieronder aan:Geplaatst in Geen categorie, Spiegelgedrag en gezin, Verandering, Vertrouwen, Voorleven, Zelfleiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *