Wat hebben jouw realiteit en leiderschap met elkaar te maken?

‘Wat heeft het er mee te maken wat ik vroeger wilde worden?’ begon hij enigszins sceptisch aan het intake gesprek. Ik legde hem uit hoe je als kind nog wat meer verbonden bent met jezelf zonder allerlei lagen en schilden. Na een paar keer een ‘wacht, ik ben je even kwijt’ zei hij uiteindelijk dat hij het zo nooit bekeken had en verrast was met de uitkomst.

Wat hij nu doet ligt al in lijn met wat hij als vierjarige jongen wilde worden. Nu mag hij in zijn werk een laag dieper, vanuit eigenheid. Met meer plezier, geluk en balans naar meer omzet en succes.

Na het stellen van enkele vragen heb ik helder wat jouw natuurlijke drive is. Waarom ik dit zo belangrijk vind? Omdat je levensgeluk voor een heel groot deel afhangt van of jij doet wat je echt blij maakt. Niet alleen in je werk hoor! Ook en juist misschien alles wat je er naast nog meer doet.

Als kind doe je dit van nature.

Dingen die je niet leuk vindt, die laat je of je besteedt er zo weinig mogelijk aandacht aan. Dingen die leuk zijn daar ga je in op. En dat heb je nu vast nog met iets, dat je ergens mee bezig bent en de tijd vergeet. Dat waar je nu waarschijnlijk bij denkt: ‘ja, dat wíl ik wel doen, maar dat kán niet de hele dag’. Punt voor jou. Wat als jij dat eens gaat koppelen met dat wat je het liefste wilt, je grootste verlangen?

Denk buiten de lijntjes, ga verder dan alle beroepen die al bestaan. Als je jouw perfecte baan niet kunt vinden, wat heb je dan nodig om deze zelf te creëren? Ik had 2 jaar geleden niet bedacht dat ik nu zou doen wat ik doe. En nog steeds merk ik dat ik ‘de naam’ voor wat ik doe nog niet weet. Ik help mensen in het naar boven halen van hun verlangens, ik help de blokkades en belemmeringen op te heffen die hen nu weerhouden van het doen wat ze werkelijk leuk vinden en hoe ze vanuit Gezond Egoïsme hier verdere acties op nemen door zichzelf centraal te plaatsen. Op een pragmatische manier kom ik snel tot de kern.

Hier heb hier een methode voor, al pas ik deze bij iedereen anders toe. Snel en blijvend resultaat bereik je alleen als je bereid ben om actie te nemen. Om argumenten als ‘ik heb geen tijd of geld’ gelijk overboord te gooien. Om ze weg te doen en gewoon niet meer te zeggen, niet eens meer te dénken.

Mijn belangrijkste drijver, mijn grootste geluk haal ik uit het feit dat ik weet wat ik wil doen. Dat wil ik bereiken op een lichte manier, met plezier en vanuit vrijheid.

Ik heb mijn hoofd zitten breken over een stappenplan, een snel en simpel naar je levensgeluk idee! Ik heb bijvoorbeeld een E-book, 7 stappen naar leiderschap. Dit is geen kant-en-klaar iets wat je volgt en voilà, resultaat. Het is een manier van leven. Net als met gewicht verliezen vereist dit een nieuwe aanpak omdat het oude niet werkte. Het vraagt dat je anders kijkt naar wat je doet, naar je leven, naar elke ervaring.

Daar zit de kracht

Natuurlijk zijn er soms dingen die klote zijn. Dat is het leven. En daar mag jij je rot over voelen. Zolang als jij dat wilt. Er komt alleen altijd een moment dat je denkt: is dit alles? Dat je voelt dat er meer is. Dat is jouw moment. Blijf je hangen of breek je uit en ga je door?

Laat overtuigingen zoals ‘volgens mij heb ik mijn gevoel niet ontwikkeld’ eens los. Alles zit al in je, je omgeving laat het je vaak al zien alleen heb je soms even die spiegel nodig om het echt te kunnen voelen en ervaren. Het is niet zo zeer het gebrek aan ontwikkeling van je gevoel, maar meer het oordeel wat je er zelf over hebt en hoe je hebt geleerd het te moeten uiten.

Wat als dit ook op jouw manier mag?

De meesten dingen die je denkt, zoals het oordeel hierboven heb je niet bewust bedacht. Het is er, en vaker omdat we denken dat iets zo is of hoort dan dat het echt van ons zelf is.

Ik beloof je na het werken met mij niet dat je de staatsloterij wint. Hoewel het mooi zou zijn als het wél gebeurt he, laten we dat vooral niet bestrijden. Ik geef je richtlijnen, ik laat je zien hoezeer je vaak vast zit in allerlei webben in je hoofd die niet eens van jou zijn. Ik leer je hoe je die dagelijkse shit en mindfucks echt naar de achtergrond verdwijnen. Als ik zou zeggen dat ze wegblijven zou ik liegen. Want ik heb ze zelf ook nog. Ik ga er nu anders mee om waardoor ik er geen last meer van heb. Omdat ik weet wat ze zijn.

Een leuke doordenker als ik even doorga op het voorbeeld hierboven. De man die zei: volgens mij heb ik mijn gevoel gewoon niet zo goed ontwikkeld. Welke vorm heeft je gevoel? Wat en wie past daarin en wat niet? Leef je nu het leven vanuit je hart, met mensen die je nu weer zou kiezen, doe je werk wat je echt wil doen? Ben je eerlijk naar jezelf? Echt 100% eerlijk?

De vraag waarna het vaak even stil is.
Omdat het confronterend is.

Ben je op zoek naar een quick fix of naar wetenschappelijk bewijs? Dan moet je niet bij mij zijn. Heb je het gevoel dat je meer kunt en wilt dan wat je nu doet en heb je niet helemaal helder hoe je daar invulling aan wilt en kunt geven? Dan kan ik je verder helpen. Ook dit is een proces. Ik ga je niet maanden aan mij binden, dat hoeft niet. Mijn BreakOut sessie breekt door het glazen plafond wat je er zelf waarschijnlijk hebt neergehangen. Ik beloof geen geluk en geld wanneer je het maar wilt. Ik beloof je geen vast plan. Iedereen is anders.

Wat ik wel doe? Ik laat je anders kijken naar je leven zoals je dat nu leeft. Je krijgt handvatten. Gericht op mindset, op anders denken, op kiezen, op je shit aankijken en doen, niet weglopen, maar er dwars doorheen. Is dat eng? Ja soms wel. Het gevoel wat je erna hebt overstijgt echter alles.

Ik ben niet van zelfbeheersing. Daar geloof ik niet in. Ik geloof dat het leven makkelijk mag. Met plezier, veel lachen, licht. Alles wat zwaar je maakt en je voor je gevoel omlaag trekt laat je los.

Je ontwikkeling gaat altijd door. Je blijft leren en groeien. En altijd zul je beslissingen nemen op basis van wat je nu weet en voelt. Daarin blijft altijd groei en verbetering.

Dat gaat vanzelf. Het belangrijkste wat je nu kunt doen is: roep je hart wakker. Het gaat niet om gevoelens maar om wat je ermee doet. Liefde en wilskracht kunnen perfect samengaan. Leef bewust, geniet, lach (ook om leedvermaak), accepteer je emoties, of ze nu prettig voelen of niet, laat ze komen en gaan, zonder dat ze je leven bepalen.

Voel je angst? Mooie indicator dat je op de juiste weg zit. Volg je innerlijke leiding.

Ben je nieuwsgierig naar  jouw glazen plafond? Boek nu een BreakOut sessie!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.